Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

  Teräsmiesten huikea loppukausi ei tuonut toivottua tulosta, sillä viimeiseltä liigakierrokselta kaivattua voittoa ei Oulusta saatu tuliaisiksi. SB Welhot piti pintansa ja näin ollen Steelersin kausi jatkuu Tampereen Kooveeta vastaan playout –karsinnoissa. Sarja pelataan paras viidestä –systeemillä ja ensimmäisestä otteluvoitosta tapellaan perjantaina.

  Tamperelainen Koovee on kärsinyt viime kausina kärkimiesten lähdöstä, eikä joukkueen suorittaminen tällä kaudella ole missään vaiheessa noussut korkealle tasolla. Joukkue voitti runkosarjassa vähemmän pelejä kuin liigasta pudonnut SalBa, mutta uuden pistelaskusysteemin myötä joukkue onnistui keräämään viidellä jatkoaikatappiollaan kolme pistettä raumalaisia enemmän. Joukkue sai silti elää jännityksessä viimeiselle kierrokselle asti, sillä vasta SalBan tappio Nokian KrP:lle varmisti Tamperelaisten paikan playouteihin.

  ***

  Kooveen kärkimiehinä on kunnostautunut äärimmäisen tunnollinen Samuli Salomaa (20+15), LASB:n paidasta hämeenlinnalaisille tuttu Perttu Koljonen (16+12), sekä M-Teamin ja Classicin kautta Kooveehen päätynyt Riku Reunamäki (14+14). Joukkueen ensimmäisen kentän takaa ei kuitenkaan ole kauden aikana tullut tarvittavaa tulitukea joten hyvin puolustavan joukkueen akilleen kantapää onkin ollut maalinteko. Kooveeta vähemmän maaleja runkosarjassa tekivät vain OLS ja SalBa. Arvid Vonk on kantanut ykköstorjujan vastuuta ja runkosarjan torjuntaprosentti on 21 pelatun ottelun jälkeen 76.46%.

  ***

  Steelers pääsee playouteihin suhteellisen hyvästä tilanteesta, sillä erittäin surullisen ja vaikean alkukauden jälkeen joukkueen puolustuspää tukkiutui ja positiivisia esityksiä alkoi näkymään pelistä toiseen. Viimeisestä viidestä ottelusta Teräsmiehet nappasivat 8 pistettä eikä suora säilyminen jäänyt lopulta kuin pisteen päähän. Pitää kuitenkin muistaa, että runkosarja on nyt pelattu eikä kauden ajan tapahtumilla ole enää mitään merkitystä.

  Ville Lastikka (34+14) palasi kotiin Sveitsin reissultaan ja pelasi onnistuneen ensimmäisen liigakautensa Nico Jonaesonin (11+25) ja Markus Siprosen (10+22) säestäessä. Viime peleissä myös Timo Johansson (26+4) ja Heikki Hätönen (5+10) ovat osoittaneet tärkeytensä joukkueelle pimentämällä vastustajan kärkiketjut ja iskemällä tärkeitä maaleita otteluiden viime hetkillä. Lauri Viitala (3+2) on ottanut puolustuspään johtajan roolin hieman yllättäen ja miehen kohdalla voidaan puhua jo pienoisesta läpimurrosta liigakentille.

  ***

  Ottelusarjasta ei varmasti tule puuttumaan tunnetta ja tilanteita, sillä molemmat joukkueet haluavat varmasti osoittaa kuuluvansa liigakentille. Joukkueiden kaksi keskinäistä runkosarjaottelua päättyivät vierasvoittoihin ja tämä ottelusarja jatkaa varmasti tasaisien ja vähämaalisten otteluiden putkea.

  Steelers – Koovee Playout Game 1 Elenia Areenalla pe. 16.3 klo 18.30. Tule kannustamaan Teräsmiehet ensi vuoden liigakaudelle. Teräs taipuu ei murru!

  Liput (käteinen & kortti):
  10 € aikuiset
  5 € opiskelijat, eläkeläiset, lapset 7-16 v.

  Huomioithan, että kausi- ja etukortit eivät ole voimassa enää runkosarjan päätyttyä. Seuran jäsenkortilla ja alle 7-vuotiaille lapsille normaali ilmainen sisäänpääsy.

   

    Takaisin