Yhdessä olemme steelers

  

 • Timo Johansson iski maalin kauden ensimmäisessä harjoituspelissä. Kuva: Riku Hasari

  Mukavasti kesän aikana vahvistunut Steelersin miesten edustusjoukkue aloitti harjoituspelit Espoossa Oilersin vieraana. Pallollisesti huolellisempi, tiiviisti puolustanut ja nopeasti peliä kääntänyt kotijoukkue vei harjoitusottelun nimiinsä lopulta 8-2.

  Ottelu alkoi tasaisella väännöllä Steelersin pyörittäessä peliä tuloksetta Oilersin päädyssä, mutta kotijoukkueen hakiessa hyökkäyspeliään toimi oman pään maalinedustan puolustaminen loistavasti eikä Teräsmiehet päässeet juurikaan vetopaikkoihin pyörityksistä huolimatta. Oilers alkoi luomaan erän puoliväliä lähestyttäessä paikkoja ja rikkoikin tasapelin ajassa 11:57. Erätauolle poistuttiin lopulta kotijoukkueen 4-0 johdossa.

  Toisessa erässä kotijoukkue näytti lisää viimeistelyn mallia vierailleen lyöden toisen 20-minuuttisen aikana vielä 4 maalia lisää. Steelers sai luotua pyörityksiä, mutta pallollinen huolimattomuus hyökkäysalueella kostautui vastahyökkäyksinä joista kotijoukkue ei erehtynyt.

  Kolmannesta erästä Steelers otti 2-0 voiton Timo Johanssonin ja Timo Kankaanpään maaleilla. Johansson löi oman irtopallonsa maalin edestä verkkoon ja Kankaanpää pääsi nauttimaan koko Teräsperheen toivoman paluumuuttaja Ville Lastikan maailmanluokan tarjoilusta Oilers-maalin takatolpille.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen oli pelin jälkeen rauhallisin mielin, mutta painotti puolustuspelaamisen tärkeyttä harjoituskaudesta huolimatta:

  -Saatiin tänään hyvä oppitunti puolustuspelaamisesta, tässä lajissa kaikki lähtee kuitenkin viisikon puolustuksesta ja kyllä meillä oli liian paljon aukkoja siellä tänään joista Oilers pääsi tekemään helppoja maaleja. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen peli ja se oli nyt tuon näköistä, eikä meillä montaa lajitreeniä ole vielä alla tällä viikolla. Käytännössä joukkue tuli omatoimijaksolta suoraan peliin ja se näkyi huolimattomana pallollisena pelinä. Tässä sarjassa muutkin harjoittelee ja haluaa voittaa pelejä, ei tässä kävellä pleijareihin tai mihinkään muuallekkaan töitä tekemättä. Mihinkään osa-alueeseen en oikeastaan puhtaasti ollut tyytyväinen tänään, mutta jostain se kausi on aina aloitettava. Linjataan loppuun vielä, että jos haluaa pelejä voittaa niin pitää haluta puolustaa.

  Teräsmiesten kentälliset peliin lähdettäessä:

  Sipronen – Hätönen – Nurminen

  Liljenbäck – Viitala

  Jonaeson – Kulmala – Lastikka

  Ijäs – Mäkinen

  Aarnio – Kankaanpää – Johansson

  Aaltonen – Ruokolainen

  Aaltonen

  (Saukkonen, Grönholm)

  Poissa kokoonpanosta: Jaakonsaari, Megyaszai, Ihalainen, Maunula, Järvinen, Blumbahs, Metsälä, Grönfors, Niemi, Cedercreutz, Kinnunen

  Harjoitusottelut jatkuvat 12.8. LASB:n vieraana. Kotona pelataan seuraavaksi 26.8. niin ikään LASB:a vastaan.

   

  Tagit: miehet  
    Takaisin