Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: B-poikien kilpajoukkueen päävalmentaja Jere Salmela (vasemmalla) ja Steelers-Urbans-yhdistelmäjoukkueen päävalmentaja Pasi Lamu.

  Steelersin B-poikien kilpajoukkueen vastuuvalmentajaksi valittiin Jere Salmela. Steelersin ja Urbansin B-poikien yhdistelmäjoukkuetta valmentaa tulevalla kaudella Pasi Lamu. Steelers ja Urbans hakivat kahteen joukkueeseen valmentajia.

  ”Hyvillä fiiliksillä lähden B-poikien kilpajoukkuetta koutsaamaan. Se on hyvä steppi eteenpäin omalla valmennusuralla, joten olen todella innoissani”, kertoo kilpajoukkueen vastuuvalmentajaksi valittu Jere Salmela.

  1999 syntynyt Salmela on pelannut ja valmentanut pitkään Steelersissä. Viimeksi hän on luotsannut Steelers Janakkalan 2007-syntyneiden poikien joukkuetta ja sitä ennen nuorempien junnujen joukkueita.

  ”Taustalla on noin 10 vuoden pelikokemus, ja valmentajan hommia olen tehnyt kuusi vuotta”, Salmela sanoo.

  Salmelalla on lähihoitajan koulutus ja hän työskentelee päiväkodissa.

  *

  Yhdistelmäjoukkueen valmentajana aloittavalla Pasi Lamulla on pitkä kokemus salibandystä sekä pelaajana että valmentajana.

  ”Omaa peliuraa kertyi 17 vuoden verran, aladivareissa ja myös divaritasolla. Rahkeet eivät aivan riittäneet liigatasolle asti”, Lamu kertoo.

  Viimeksi hän on valmentanut SC Urbansin miesten edustusjoukkuetta, ja sitä ennen Lamu oli vastuuvalmentajana SC Urbansin 1996-syntyneiden poikien joukkueessa kolmen vuoden ajan ja Steelersin 2002-syntyneiden poikien kakkosjoukkueessa niin ikään kolme vuotta.

  ”Pelaajien kehittyminen joka osa-alueella on tähtäimessä. Rennosti mutta hyvällä asenteella treenaten”, kuvailee Pasi Lamu. 

  ”Jokainen kun nauttii tekemisestä, silloin on helppo ja kiva tulla hallille. Eli todella positiivisella fiiliksellä tässä ollaan.”

  *

  Steelersin B-pojilla on tulevalla kaudella kolme joukkuetta: edustus, kilpa ja yhdistelmäjoukkue.

  Edustusjoukkueen vastuuvalmentaja on Juha Kauppinen, joka myös vastaa koko poikien B-ikäluokan valmennuksesta.

  Edustuksen ja kilvan tryoutit pidettiin äskettäin, ja sen pohjalta suunnitteilla on, että B-edustusjoukkue ja B-kilpa tulevat tekemään paljon yhteistyötä tulevalla kaudella.

  ”Tryouttien lisäksi pidettiin parit vapaat pelivuorot tämän 40 pelaajan ringin kanssa. Kova vauhti oli, kun pelattiin kahdella kolmen kentällisen joukkueella. Hyvä henki, kovaakin kilpailua, eli juuri hyvä”, Kauppinen kertoo.

  ”Tryoutteja katsottuamme vahvistui entisestä se kuva, että rinkiä ei ole mitään järkeä repiä täysin erilleen. Vauhti tuli 5vs5-peliin tietysti pelaajien kovasta tasosta, mutta myös siitä, että pelaajia oli paljon, eli intensiteetti pysyi hyvänä koko 1,5 tuntia. Tiivis yhteistyö joukkueiden välillä nimenomaan tulee lisäämään laatua.”

  Edustukseen ja kilpaan tulevista pelaajista valtaosa on pelannut viime kaudella Steelersin B- ja C1-SM-sarjojen joukkueissa.

  ”Myös muista seuroista tryouteille tulleilla pelaajilla oli loistava asenne. Siksi yhteistyötä kannattaa näiden joukkueiden välillä jatkaa kauden aikana.”

  Edustus ja kilpa tulevat harjoittelemaan ehkä jopa kaksi kertaa viikossa yhtenä isona rinkinä.

  ”Se tarkoittaa viisvitosta, toinen harjoitus tiettyjä viisikkojuttuja kehittäen, katsoen vähän videoita ja fläppiä, ja toinen vuoro sitten rennommin mailajaoilla”, Kauppinen sanoo. ”Samalla joitain poikia voi olla ASM-joukkueen mukana.”

  Yhteisharjoitusten lisäksi kilpa- ja edustusjoukkueilla on omia, erillisiä harjoituksia.

  Kesäharjoittelua tullaan tekemään mahdollsimman paljon yhdessä.

  ”Molemmat joukkueet, edustus ja kilpa, on ilmoitettu SM-karsintoihin. Joukkueilla tulee olemaan realistiset mahdollisuudet valtakunnallisiin sarjoihin”, Kauppinen sanoo.

  *

  Kilpajoukkueen vastuuvalmentaja Salmela, ja myöhemmin nimettävä kilpajoukkueen valmennustiimi, tekee paljon yhteistyötä B-edustuksen valmennuksen kanssa. Valmennus ja kausiohjelmat ovat pitkälti identtiset edustuksella ja kilvalla. Myös yhdistelmäjoukkueella on samat valmennusmateriaalit käytössä.

  ”Koen hyväksi, että edustuksen ja kilvan valmennustiimit tekevät yhteistyötä, koska aikaisemmin olen hoitanut valmennushommia aikalailla yksin. Yhteistyö on hyvä pelaajillekin”, Salmela sanoo.

  Pelaajien siirtyminen joukkueiden välillä on helpompaa, kun ringit ovat paljon tekemisissä keskenään.

  Steelersin ja Urbansin B-poikien yhdistelmäjoukkueen kausi käynnistyy taustalomakkeella, jossa kysytään pelaajien ajatuksia muun muassa kesäharjoittelusta. Pitkän koronatauon jälkeen on mahdollista, että yhdistelmäjoukkue viettää aikaa lajin parissa jo kesällä, jos pelaajilta löytyy halukkuutta.

  ”Ylipäänsä kesän tekemistä hahmotellaan kyselyn perusteella”, sanoo yhdistelmäjoukkueen päävalmentaja Pasi Lamu.

    Takaisin