Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehillä on uusi ottelu heti perjantaina, Elenialla vastassa Oilers. Kuva: Riku Hasari

  Jarkko Niemisen ensimmäinen ottelu Salibandyliigassa ei muilta osin noussut suureksi urheilujuhlaksi, sillä Steelers pysyi hallitsevan mestarin kyydissä vain ensimmäisen erän. Toisen erän rallissa ei kotijoukkue Classic juuri jättänyt maalipaikkojaan käyttämättä vaan takoi viisi maalia Tomi Aaltosen taakse. Kolmanteen erään Teräsmiesten maalille vaihdettu Jaakko Vahtokari oli myös voimaton Family-myllytyksessä ja näin loppulukemat olivat selvät 12-1 (2-0, 5-1, 5-0).

  Ottelun ratkaisuna voidaan pitää eroa viimeistelyssä. Steelers ei paikoistaan maaleja tehnyt ja kun Classic vastaavasti toiseen päähän paikan saatuaan pallon verkkoon löi, oli ottelu nopeasti taputeltu. Toisen erän puolenvälin tienoilla Eemeli Salinin tekemä alivoimamaali numeroihin 4-0 oli tästä loistava esimerkki, josta ei paluuta ollut. Ylivoiman myllytyksessä hukattu pallo, josta Nico Salo vapauttaa Salinin nokikkain Aaltosen kanssa ja pallo varmasti ohi.

  Steelersin maalista vastasi Miiro Maunula, joka sai syötön loistavan esityön tehneeltä Mikko Ruokolaiselta. Piste oli SalBaa vastaan paluun tehneelle Ruokolaiselle ensimmäinen tällä kaudella. Classicin onnistujiin voi luetella 3+1 tehot summanneen Eemeli Salinin, Sami Johanssonin (2+2) sekä peräti viisi syöttöä keränneen Miro Lehtisen (1+5).

  Mutta kuten ennakossa Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen maalaili, ei tämä ottelu ollut viikon tärkein, vaan lähinnä tasonmittaus joukkueelle. Perjantaina on tärkeä kotiottelu ja viimeisen erän lepuutuksetkin kertoivat, että kaikki valmistautuminen uuden voittoputken aloittamiselle tehdään mahdollisimman hyvin.

    Takaisin