Yhdessä olemme steelers

  

 • Pisteitä on jälleen jaossa. Kuva: Riku Hasari

  Teräsmiehillä on lauantaina edessään vuoden 2017 viimeinen ottelu, kun liiganousija SB Welhot matkustaa Kuopiosta Elenia Areenalle. Steelers yrittää toistoa viime kaudesta, kun ankean syyskauden jälkeen joukkue painoi kaasua ja ylsi lopulta melkein pudotuspeleihin asti.

  Joukkueet kohtaavat jo toisen kerran tällä kaudella, ensimmäisestä ottelusta kuopiolaiset nappasivat kaksi pistettä lukemin 10-6. Tuossa ottelussa Welhot pyssytti Steelersin maalivahdin vartioineen Pasi Järvisen vaihtoon alle puolessa pelissä, eivätkä hämeenlinnalaiset enää toipuneet orastavasta kiristä huolimatta.

  Welhot voidaan laskea jo puolen kauden jälkeen positiivisiin yllättäjiin, sillä monin paikoin varmaksi putoajaksi tuomittu joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 10. 14 pelaamastaan ottelusta kuopiolaisryhmä on voittanut kuusi ja hävinnyt kahdeksan, joukossa makoisat voitot muun muassa SPV:stä ja Indiansista. Janne Kainulainen on tehnyt vakuuttavaa työtä valmennuksessa, eikä joukkueesta löydy tällä hetkellä vapaamatkustajia. Hyökkäyspäässä Juha Rautiainen (5+23) on jaellut maukkaita passeja ketjukavereilleen ja Iiro Lankinen johtaa puolustajien pistepörssiä suvereenisti. Lopetuspäätöksensä pyörtänyt Petri Lesch on myös osoittanut olevansa voittava maalivahti liigatasolla.

  Steelers kärsi viimeksi tappion Turussa, kun TPS hyvästeli Marli Areenan. Turkulaisten 7-5 voittoon päättyneessä ottelussa Teräsmiehille tarjottiin yllin kyllin mahdollisuuksia ratkoa ottelua ylivoimalla, mutta staattiselta vaikuttanut viisikko ei saanut tuotettua tarpeeksi laadukkaita maalintekopaikkoja. Kakkosketju Jonaeson – Lastikka – Sipronen heilutti kuitenkin tahtipuikkoa ja osoitti vaarallisuutensa tasaviisikoin, mutta erityisesti puolustuspäässä löytyy parannettavaa koko joukkueelta.

  Lauantaina Elenialla on siis odotettavissa tiukka taistelu pisteistä, sillä kotijoukkue haluaa varmasti nousta pois suoran putoajan paikalta, kun taas Welhot voi edelleen lähteä otteluun altavastaajan asemasta ja näyttämään että liigaan on tultu jäädäkseen.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen ennakoi ottelua rauhalliseen sävyyn.

  -          Tärkeä peli tiedossa, huominen määrittää varmasti paljon kevään suuntaa meillä. Pisteitä pitää ruveta peleistä ottamaan ettei tule liian kiire kevättä silmällä pitäen.

  -          Sieltä tulee innokas ryhmä vastaan joka on pelannut alkukauden varsin mallikelpoisesti. Welhoilta tarvitsee huomioida erityisesti Juha Rautiainen ja Iiro Lankinen, siinä on kaksi todella kovaa pelimiestä.

  -          Omasta ryhmästä täytyy sanoa, että valitettavasti poisjääntien myötä jonkin verran kokoonpano on elänyt. Jokaiselta laatikkoon hyppäävältä pelaajalta peräänkuulutetaan viisikon eheyttä ja henkilökohtaista vastuuta varsinkin pallollisena. Sitä kautta meillä on mahdollisuus taistella voitosta.

  -          Tarvitsemme ehyttä viisikkopelaamista ja maalivahdin pitää antaa meille mahdollisuus voittaa, uskon että saamme hyvän pystypainin aikaiseksi ja varmasti haluamme taistella voitosta.

   Steelers – SB Welhot Elenia Areenalla lauantaina 30.12. kello 18.00. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon Tylypahkan taikureista, Teräs taipuu, ei murru!

  Edit. 6.1.2018 klo 22:23 aiemman kohtaamisen aloittava maalivahti oli Pasi Järvinen Tomi Aaltosen sijaan.

    Takaisin