Yhdessä olemme steelers

  

 • Steelers saa vastaansa hyvässä vireessä olevan LASB:n. Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkueella on luvassa kauden odotetuin kotiottelu lauantaina, kun vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja LASB. Luvassa on luultavasti erittäin mielenkiintoinen ottelu, jossa paremmin hermonsa kurissa pitävä joukkue ottaa vastustajasta voiton.

   

  LASB on aloittanut kauden ennakoihin nähden paremmin ja majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla yhdeksän vain pisteen päässä playoff-paikasta. Joukkue on ollut jossain määrin kuluvan kauden outolintu, sillä vaikka Lahtelaiset ovat kartuttaneet pisteitä sarjataulukkoon tasaiseen tahtiin pienestä maalintekovoimastaan huolimatta. 14 ottelussa LASB on tehnyt 47 maalia, joka tarkoittaa keskimäärin 3,4 maalia ottelua kohden. Lahtelaiset ovat voittaneet pääasiassa sarjataulukon pohjille juuttuneet joukkueet, mutta tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa oleva joukkue on voittanut pudotuspelijoukkueista Happeen, Indiansin ja Oilersin. 

   

  Vähäisen maalintekovoiman myötä joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi on noussut Teräsmiehille tuttu Santtu Pohjonen, joka on torjunut yhtä vaille kaikki ottelut torjuntaprosentilla 81.58%. Rangaistuslaukauksissa loistava maalivahti on myös ryöstänyt lisäpisteen joukkueelleen molemmissa pisimmän kaavan mukaan pelatuissa otteluissa. Myös kaksikko Miska Mäkinen-Perttu Koljonen on ollut päävastuussa pisteiden teosta, vaikka tehot joukkueessa ovat jakautuneet melko tasaisesti. Tärkein asia lahtelaisten kannalta on keskushyökkääjä Tuure Ailion kuntoutuminen viime kaudella sattuneesta polvivammasta. 

   

  Teräsmiehet olivat edellisessä ottelussa lähellä nousta kamppailemaan voitosta EräViikinkejä vastaan, mutta hieno kiri tyrehtyi lopussa tapahtuneeseen sekoiluun jonka johdosta viiden minuutin ylivoimalla ei päästy tasoihin asti. Joukkue haastoi silti kokeneempaa ja tiiviisti puolustanutta kotijoukkuetta hienosti, mutta maalipaikoille pääseminen sekä koko kauden ongelmana ollut viimeistely tuottivat edelleen suuria ongelmia Steelersille. Hyvänä merkkinä voidaan pitää sitä, että Niko Einiö on osunut viimeisessä kolmessa ottelussa viisi kertaa tolppien väliin. Einiön, Nico Jonaesonin ja Markus Siprosen panosta tarvitaan lauantaina, mikäli pisteistä halutaan taistella.

   

  Sarjataulukon tilanne näyttää edelleen hämeenlinnalaisten kannalta ikävältä. Steelers majailee putoajan paikalla pisteen perässä Welhoja ja ÅIF:ää, kun taas Tiikerit ottivat voiton Welhoista ja karkasivat kolmen pisteen päähän viimeiseltä sijalta. Voitto paikalliskamppailusta tulisi erittäin tärkeään saumaan kotijoukkueelle, sillä paikalliskamppailut ovat yleensä ratkenneet siihen, kumpi joukkue on varustautunut päättäväisemmällä peli-ilmeellä ottelun alkaessa. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi lahtelaisten 2-1 voittoon Roope Kainulaisen ylivoimamaalin turvin.

   

  Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen odottaa innolla paikalliskamppailua:

   

  “Kuuma joukkue tulee lauantaina vastaan ja voitot ovat tulleet vielä ennakkoon vahvemmista vastustajista. Kaverilla on viime otteluissa ollut hyvä peli-ilme ja etenkin kaksinkamppailupelaamisessa pitää olla valmiita. Lahdessa LASB hallitsi palloa, koska emme pärjänneet kaksinkamppailuissa. Lisäksi kaverilla on tällä hetkellä liigan paras maalivahti, joten maalin eteen pitää saada maskia ettei Santulle tule helppoa iltaa. Korostetaan vielä ensimmäistä 12 minuuttia ja peliin lähtöä, jossa on meidän porukalla edelleen paljon parannettavaa.”

   

  Steelers - LASB Elenia Areenalla lauantaina 14.12 kello 17.00. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon rakkaasta paikallisvastustajasta!

   

   

   

    Takaisin