Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Henri Stenberg siirtyy paikallisvastus LASB:ista Steelersin miesten F-liigajoukkueeseen.

  Steelersin miesten F-liigajoukkue on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Henri Stenbergin kanssa. Stenberg, 20, on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt kerätä jo melko mukavasti liigakokemusta: kolmena edelliskautena Lahden LASB:in riveissä kertyi yli 40 liigapeliä.

  ”Lasbissa sain kehittyä kolme vuotta, ja nyt tuntuu, että on hyvä hetki hakea isompaa roolia ja enemmän pallollista vastuuta, jota tulin hakemaan Steelersistä”, Stenberg kertoo.

  U19-poikien maajoukkueleireillekin yltänyt hyökkääjä tuo oman kaivatun lisänsä Steelersin miesten liigajoukkueelle.

  ”Henri on tosi taitava ja juonikas pallollisessa pelissä, ja hän on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo useamman kauden liigassa”, sanoo Steelersin miesten liigajoukkueen päävalmentaja Tommi Ojala.

  ”Näen Stenbergin yhtenä ikäluokkansa kärkipelaajista ja hänellä on iso potentiaali ottaa suuria harppauksia eteenpäin”, Ojala lisää.

  ”Mikäli kehitys jatkuu, niin hän pystyy ottamaan ison roolin meidän kärkiketjuissamme.”

  Vasen käsi alhaalla pelaava Stenberg on pelannut sekä oikeassa laidassa että keskushyökkääjänä.

  ”Viime kaudella pelasin oikeassa laidassa, mutta liigapeleistä suurimman osan olen pelannut sentterinä. Molemmat pelipaikat onnistuvat”, sanoo Stenberg.

  Tulevan kauden tavoitteet, kuten myös tavoitteet kauempana, ovat selvät:

  ”Kehittää omaa pallollista peliä, olla vaarallisempi hyökkäyspäässä, päästä pelaamaan Steelersissä kärkikentissä. Pidemmällä tähtäimellä kehittyä mahdollisimman hyvän tason liigapelaajaksi”, Stenberg luettelee.

  Hän on Janakkalan SC Urbasin kasvatti.

  ”Urbans oli kasvuympäristönä lähes niin hyvä kuin voi olla. Toiminta oli jo varhain todella ammattimaista. Valmentajat panostivat sataprosenttisesti pelaajien kehitykseen ja tekivät paljon työtä myös treenien ulkopuolella. Lisäksi meidän joukkueessa oli erittäin hyvä joukkuehenki, joka koostui kovasta voittamisen ja kehittymisen halusta ja hurtista huumorista”, Stenberg kertoo.

  Kohokohta Urbansin 2001-syntyneen joukkueen taipaleella oli keväällä 2017 voitettu C1-poikien SM-kulta. Finaalisarjassa kaatui EräViikinkien joukkue, jossa pelasi monia sittemmin EräViikinkien liigajoukkueeseen nousseita pelaajia mukaan lukien ikäluokan tähtipelaaja Joakim Lund.

  Stenberg tuntee Steelersin F-liigajoukkueesta useita pelaajia entuudestaan.

  ”Hyvät ja odottavaiset mielikuvat on Steelersin pelaajista ja joukkueesta. Joukkueessa on paljon kovia, nuoria pelaajia, joiden uskon ottavan ison stepin ensi kaudella.”

  Stenberg suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelussa Parolannummella ja liittyy Steelersin edustuksen rinkiin heti kotiuduttuaan kesäkuussa.

    Takaisin