Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkue saa tiistai-iltana vieraita Jyväskylästä uuden nimen saaneella Loimua Areenalla. Vierasjoukkue Happee voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen Jyväskylässä 9-6, joten Teräsmiehet lähtevät tavoittelemaan punttien tasaamista tämän kauden osalta.

   

  Happee aloitti kauden varsin mukavasti voittamalla ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän, mutta marraskuun lopusta alkaen joukkue on hävinnyt yhdeksästä pelistä viisi. Joukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla kahdeksan ja vaikka pudotuspelipaikka tuntuukin tällä hetkellä varsin varmalta, on LASB kuitenkin iskuetäisyydellä jos tulokset eivät ala paranemaan.

   

  Viimeisten otteluiden perusteella Happeelle ominainen hirvirytke on väistynyt ja tilalle on tullut maltillisempi ja matalatempoisempi pelitapa. Osa tästä voi selittyä sillä, että puolustuspään paras pelinavaaja Mika Kohonen on pitkällä sairauslomalla ja joukkueen ehdoton ykköstähti Peter Kotilainen on ollut myös pitkään sivussa loukkaantumisen takia. Maalinteko on ollut pitkälti Jami Mannisen harteilla, vaikka Juha Rautiainen onkin ottanut vastuun onnistuneesti vastaan. Myös Iiro Lankiselta odotetaan vielä enemmän Hirvipaidassa, vaikka kauden jälkimmäinen puolisko on ollutkin jo tasaisempaa tekemistä.

   

  Steelersin toinen ottelu uuden valmennuksen alla ei tuottanut toivottua tulosta. Esport Oilers otti Tapiolassa komennon tulostaululla heti ensimmäisessä erässä, vaikka Steelers hallitsi palloa hienokseltaan ensimmäisen kymmenen minuuttia. 40 minuutin pelaamisen jälkeen taululla olleet 8-2 lukemat eivät jättäneet sijaa selittelylle ja viimeinen erä lähinnä pelailtiin pois. Tiistaina Happeeta vastaan kaikkien pelin osa-alueiden tulee olla huomattavasti paremmassa kunnossa, jos pisteistä halutaan taistella.

   

  Teräsmiesten kannalta tärkein ottelu viikonloppuna oli Sipoossa käyty ÅIF - Welhot, jossa panoksena oli isot pisteet putoamiskamppailun kannalta. Welhot voitti ÅIF:n lopulta 10-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta tiputtaen Steelersin viimeiselle sijalle. Tiistaina voitolla kotijoukkue nousisi sarjataulukon sijalle 12 kahden pisteen karkumatkalle ÅIF:stä ja Welhoista ja kolmen pisteen päähän Tiikereistä ja suoran säilyjän paikasta. 

   

  Happee taas varmasti haluaa parantaa asemiaan pudotuspelitaistelussa, sillä vaikka kotietu on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä joukkue ei varmasti halua sijoittua kahdeksanneksi ja kohdata Classicia pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nähtäväksi tiistaina jää myös Kotilaisen pelikunto, sillä mies on muutamassa viime ottelussa jo pelannut kevennetysti. 

   

  Odotettavissa siis jälleen isojen panosten ottelu, jossa molemmille joukkueille varmasti maistuisi täysi pistepotti loppukautta ajatellen.

   

  Steelers - Happee Loimua Areenalla tiistaina 14.1.2020 kello 18.30

   

    Takaisin