Yhdessä olemme steelers

  

 • Takana tuore tyttöjen U17 maajoukkueleiri. Millaisia fiiliksiä maajoukkueleirikutsu herätti, kun tieto tuli? 

  - Kutsusta tuli todella hyvät fiilikset kaikin puolin ja innolla odotin sen alkua.

   

  Osasitko odottaa kutsua?

  - Olen osallistunut jo muutaman vuoden maajoukkuetie -tapahtumiin ja tavoitteena on tulla valituksi itse maajoukkueeseen. Jännityksellä sai kuitenkin odottaa loppuun asti, kunnes kutsu kävi.

   

  Kerro hieman minkälainen tuollainen leiri on sisällöltään ja siitä vastasiko se omia odotuksia?

  - Leiri oli tiivis, kolmen päivän mittainen, sisältäen neljät lajitreenit ja kaksi keskinäistä ottelua sekä paljon ryhmäytymistä. Leiri vastasi odotuksiani ja jopa ylittivät ne, sekä oli kokemuksena hieno ja antoisa. Joukkuehenki oli alusta asti hyvä ja uusiin sekä vanhoihin ystäviin pääsi tutustumaan kunnolla pelien ja treenien ohella. 

   

  Oliko sulla erityisiä tavoitteita leirille tai maajoukkueen suhteen?

  - Tavoitteena oli harjoitella ja pelata omalla tasolla sekä luoda paljon onnistumisia. Lajin ohella tavoitteena oli tutustua muihin joukkuelaisiin ja ryhmäytymisen kautta tuoda omaa persoonaani ja vahvuuksiani esille joukkueessa. Koen, että asettamani tavoitteet leirille täyttyi ja onnistumisia tuli. Leiri antoi kokonaisuudessaan lisämotivaatiota tulevaisuuteen ja arkeen. 

  Niin kuin maajoukkueen päävalmentaja Lasse Korhonen sanoi, ”nyt saa ja täytyy pitää hauskaa, mutta työnteko ei lopu”. Töitä on tehtävä entistä kovemmin, jotta ringissä pysyisi jatkossakin.

   

  Miten näet maajoukkueen tavoitteena?

  - Maajoukkue on ollut selkeä tavoite jo pitemmän aikaa, mutta viime kausien mittaan se on konkretisoitunut isommin. Tavoitteena on päästä maajoukkueeseen ja tähtäimessä on olla mukana Lahden U19 MM-kisoissa 2024. Kilpailu joukkueeseen on todella kovaa niin omassa ikäluokassa (-06) kun tulevien kisojen pääikäluokassa (-05), jonka myötä töitä on tehtävä kovaa, jos mielii olla mukana. Kuitenkin pienin stepein eteenpäin tavoitteiden kanssa ja nyt ekana tavoitteena lähiaikoina future stars -turnaus huhtikuussa ja siitä sitten taas kohti MM-kisoja.

   

  Mitä näet sen osaltasi erityisesti tarkoittavan? Mitä pitää kehittää ja missä on omat vahvuudet?

  - Fysiikkaa sekä fyysisiä ominaisuuksia täytyy kehittää, mutta vahvuudet ovat lajitaidoissa kuten laukomisessa ja murtavissa syötöissä, sekä pelinluvussa.

   

  Millä tavalla koet että Steelersin organisaatio on auttanut kehittymistä pelaajana?

  - Koen, että Steelers on mahdollistanut yleisen kehittymiseni sekä mahdollisuuteni pelata runsaasti. Esimerkiksi viime kaudella naisten mukana B-liigaa ja tällä kaudella 1. Divisioonaa. Myös kannustusta ja tukea on tullut seuran puolelta.

   

  Vielä lyhyesti, kauanko olet pelannut ja onko henkilöitä, jotka ovat toimineet salibandyssä esikuvina?

  - Olen pelannut 8 vuotta ja nyt alkoi 9. kausi! Olen pelannut koko urani Steelersin riveissä. Esikuvia ei suuremmin ole, mutta Veera ja Oona Kauppia olen aina seurannut.

    Takaisin