Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Nousujohteisesti ensimmäisellä kaudellaan Teräsmiehiä luotsanneelle Sihvoselle uusi pesti U23-maajoukkueen valmennuksesta. Kuva: Riku Hasari

  Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jussi Sihvonen on valittu mukaan Suomen miesten alle 23-vuotiaiden maajoukkueen valmennukseen. Sihvonen täydentää valmennustiimin, josta löytyy lisäksi valmentaja Mikko Lehto, sekä päävalmentaja Lasse Eriksson.

  Tulevalla kaudella toista vuotta Teräsmiehiä Salibandyliigassa luotsaava Sihvonen on osallistunut aktiivisesti valmennukseen Salibandyliiton joukkueissa ja nyt vuorossa on seuraava askel.

  -Maajoukkue on itselle kunnia-asia ja olen erittäin kiitollinen että olen saanut olla jo pitkään osana Salibandyliiton ikäluokkavalmennusta ensin -97 ja myöhemmin -99 ikäluokkien kanssa. Molemmat ikäluokat olivat myös voittamassa kahta edellistä nuorten maailmanmestaruutta Suomelle. Tavallaan tämä miesten U23 maajoukkuevalmennus on luontainen jatke toiminnalle, koska näistä nuorten maailmanmestareista useampi kuuluu nyt myös U23 kärkipelaajiin Suomessa, joten moni pelaaja on tuttu jo ennestään, kertoo Sihvonen.

  Toiminnanjohtaja Noora Lavonen näkee pestin hienona asiana koko seuralle.

  -Olemme erittäin ylpeitä, että seurasta löytyy maajoukkue-edustusta myös valmennuspuolelta. Jussi on antanut ammattitaitoisella tekemisellään alusta asti paljon oppia koko seuralle, tästä on hyvä hakea inspiraatiota koko organisaation voimin, kertoo Lavonen tyytyväisenä.

  Ennen Steelersiin siirtymistään Sihvonen on valmentanut FT Trackersia, LaSB:a sekä luotsannut Tapanilan Erän A-pojat SM-kultaan. Nykyinen päävalmentajan paikka on miehen ensimmäinen pääkäskijän rooli pääsarjatasolla.

  -Valinta maajoukkuevalmennukseen kertoo mielestäni siitä, että asioita on tehty hyvin ja näen tämän pestin merkittävänä askeleena myös omalla valmentajaurallani. Olen saanut seurata läheltä varsinkin nuorten maajoukkueen mestarivalmentajien Heikki Luukkosen, Joonas Naavan ja Jyri Korsmanin toimia sekä myös miesten mestarivalmentajien Petri Kettusen ja Petteri Nykyn toimia ja oppia heiltä.

  Sinivalkoisten edustaminen on Sihvoselle kunnia-asia.

  -Valitettavasti omat rahkeet eivät pelaajauralla ennen vakavaa loukkaantumista riittäneet maajoukkueeseen saakka, mutta rehellisesti voin sanoa, että innolla lähden mukaan toteuttamaan yhtä lapsuuden unelmaa Suomi-paidassa.

  Kauden 2016-2017 alla perustetun U23-maajoukkueen toiminnasta voit lukea lisää täältä. Joukkueessa on aiemminkin nähty Steelers-edustusta, Nico Jonaeson esiintyi joukkueen riveissä helmikuussa.

   

    Takaisin