Yhdessä olemme steelers

  

 • Lauri Viitala pääsee jälleen taiteilemaan kotiyleisön edessä. Kuva: Riku Hasari

  Steelersin miehillä on edessään elintärkeä kotiottelu lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjan viimeistä sijaa pitävä Rauman SalBa. Voitolla Teräsmiehet kasvattaisivat eroa putoajan paikalle viiteen pisteeseen, tappiolla SalBa taas kapuaisi taas mukaan taisteluun karsintapaikoista.


  SalBan kausi on ollut erittäin murheellinen. Kauden alussa kovin odotuksin kauteen lähtenyt joukkue ei ole saanut roimasti parantuneesta pelaajamateriaalista irti parastaan ja loukkaantumisten rasittaman ryhmän saldona on tällä hetkellä 4 voittoa ja 15 tappiota. Viimeisestä kymmenestä pelistä raumalaiset ovat voittaneet vain yhden, kun OLS kaatui joulukuun puolivälissä Kauppaoppilaitoksella.

  Kovista hankinnoista huolimatta SalBa on tehnyt vähiten maaleja Salibandyliigassa ja maalierokin näyttää synkkää lukemaa -49. Jani Lehtoniemi (18+6) on ollut tehokkain pelaaja Antti Vuorisen ja Janne Hyvösen tullessa seuraavana 18 pisteellä. Puolustuksen johtaja on Niko Kaerla, joka on tehtaillut tehot 8+9 pelaamissaan 19 ottelussa. Teemu Kortelainen on kantanut ykköstorjujan viittaa koko kauden yllään ja torjuntaprosentti näyttää tällä hetkellä lukemaa 74.68%.

  ***

  Steelers on parantanut ilmettään huomattavasti, vaikka pisteitä ei edelleenkään ole tarttunut sarjataulukkoon halutulla tahdilla. Viimeisessä kymmenessä pelissä Teräsmiehet ovat kuitenkin osoittaneet parantunutta puolustuspeliä ja uhrautuvia peittoja, jotka auttavat oman joukkueen maalivahdin työtä huomattavasti.  Osittain tästä johtuen myös maalivahtipeli on alkanut olemaan liigan vaatimalla tasolla. Steelers pääseekin SalBa-otteluun helpottavan Koovee-voiton jälkeen ja joukkueessa on varmasti vapautuneempi olo kuin vieraiden leirissä.


  Lauantaina edessä on siis erittäin suurten panosten peli, sillä häviöllä raumalaisten tie pois putoajan paikalta vaikeutuu huomattavasti. Teräsmiesten tilanne pudotuspelien kannalta alkaa näyttämään vaikealta, mutta joukkue tahtoo varmasti taistella loppuun asti kaikista mahdollisista pisteistä ja katsoa sitä kautta mihin rahkeet lopulta riittävät.


  Ottelun panoksen tiedostaa myös Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen:

  -Siitä ei pääse mihinkään, että tämän kauden yksittäisistä peleistä tämä on varmasti tähän mennessä kaikista tärkein ottelu. Tilanne on mikä on ja sitä on turha jossitella tai mennä asioiden taakse. Nyt pitää keskittyä jäljellä oleviin seitsemään otteluun.

  -SalBalla on todella hyvä ykköskenttä ja se pitääkin saada pimentoon jos meinaamme voitosta taistella. Meillä oli huono peli Raumalla sarjan alkupuolella ja kalavelkojen maksu toimiikin sopivana ärsykkeenä lauantain otteluun.

  -Kyllä me lähdemme tekemään kaikkemme, että voitamme SalBan. Tämä peli aloittaa meillä myös tietynlaisen loppukirin, loppukaudesta tavoitteena on että raavitaan kaikki pisteet mitkä otettavissa on ja sitten katsotaan mihin se riittää sarjasijoituksen osalta. Yleisesti toivomuksena on muutamaan jäljellä olevaan kotipeliin yleisön tuki taustalle, niin tehdään yhdessä tästä vielä mukava loppukausi.


  Steelers – SalBa Elenia Areenalla lauantaina 10.2 kello 18.00. Nyt on aika ottaa loppukaudesta ilo irti ja kannustaa Teräsmiehet vielä kauden viimeiseen rutistukseen. Tule siis kannustamaan Teräs voittoon!

   

   

    Takaisin