Yhdessä olemme steelers

  

 • Timo Johansson on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Kuva: Riku Hasari

  Teräsmiehet lähtevät hakemaan kauden toista voittoaan perjantain kotipelissä, kun vieraaksi saapuu Koovee Tampereelta. Uuden kotihallin täksi kaudeksi saanut tamperelaisryhmä on tällä hetkellä Steelersiä kaksi pistettä edellä sarjataulukossa kahdesta jatkoaikatappiosta saatujen lisäpisteiden turvin.

  Koovee on tällä kaudella voittanut Teräsmiesten tapaan vain yhden ottelun, kun se kaatoi vieraissa LASB:n mutta tälle kaudelle tulleen uuden jatkoaikasäännön vuoksi tamperelaisilla on kahden pisteen etumatka hämeenlinnalaisisäntiin katsottuna. Koovee on ehtinyt pelata jo kuusi ottelua kuluvalla kaudella ja siinä missä Steelersin maaliero näyttää tylysti 27 maalin verran pakkasta, tamperelaiset ovat hävinneet peräti kolme kertaa yhdellä maalilla eikä maaliero näytä kuin -5 ennen perjantain ottelua. Tamperelaiset ovat myös tehneet kahdeksan maalia enemmän kuin varsin paljon tulivoimaa sisältävä Steelers-nippu.

  ***

  Kooveen tulosvastuu on alkukaudella ollut hyvin pitkälti erittäin hyvän ensimmäisen hyökkäyskolmikon varassa. LASBista lähtöisin oleva Perttu Koljonen (5+4) ja Kooveen oma kasvatti Samuli Salomaa (6+6) ovat jo muutaman kauden ajan kerenneet hiomaan kemioitaan ja tälle kaudelle Classicista saapunut Riku Reunamäki (7+4) on löytänyt hyvin paikkansa kaksikon rinnalta. Reunamäki on myös tuttu hahmo Steelersin divarivuosilta, jolloin hän edusti M-Teamia. Arvid Vonk on useamman kauden kantanut ykköstorjujan viittaa tamperelaisjoukkueessa ja koppi on kauden alussakin tarttunut mukavasti torjuntaprosentin ollessa 76.23 %.

  ***

  Steelersin hankala alkukausi sai jatkoa Raholassa Nokian KrP:n vieraana, kun näädät pitivät pisteet kotonaan lukemin 11-5. Steelersin lohduksi voitaneen todeta, että KrP haki vieraspisteet myös fuusioseura EräViikingeiltä keskiviikko-ottelussa lukemin 6-9, joten nokialaiset johtavat tällä hetkellä liigaa ennen torstain Oilers – SalBa ottelua. Jo KrP otteluun lähdettäessä Teräsmiehet tähtäsivät hyvään oman pään puolustuspeliin ja pyrkivät välttämään jäähyjä, mutta vaikka viisikkopeli toimikin välillä hienosti, pallo löytyi verkosta viiden alivoiman aikana eikä varsinkaan oman pään keskustan puolustaminen ole ollut tarvittavalla tasolla. 

  Kotijoukkueen pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Timo Johansson tehoilla 8+1. Nico Jonaeson ja Samuli Grönfors seuraavat perässä kahdeksalla pisteellä. Alkukaudella pelanneista pelaajista vain kahdeksalla on tällä hetkellä merkintä pistepörssissä, joten tuloksia olisi hyvä alkaa löytymään laajalla rintamalla, jos kurssin halutaan kääntyvän. Plus-miinustilastoissa ainoa positiivinen pelaaja on tällä hetkellä Olli Jaakonsaari ja pahimmillaan tehotilastoissa ollaan yli kymmenen maalin verran pakkasella. Viidestä Teräsmiesten ottelusta neljässä on myös vaihdettu maalivahtia, Pasi Järvisen torjuntaprosentti näyttää tällä hetkellä 75 %, kun taas Tomi Aaltosen 65,48 %.

  ***

  Päävalmentaja Jussi Sihvosella on silti kova luotto oman joukkeen tekemiseen.

  -Koovee on pelannut tiukkoja otteluita alkukaudesta ja onnistunut voittamaan LASB:n ja hävinnyt kaksi kertaa jatkoajalla. Tulossa on varmasti iso ottelu molemmille joukkueille. Kooveella on todella hyvä ykköskenttä Salomaa-Koljonen-Reunamäki ja heidät on saatava kuriin jos meinataan pisteet ottaa. 

  -Omassa tekemisessä on kiinnitetty huomiota puolustuspelaamisen huolimattomuuksiin ja oma pää on saatava tiiviimmäksi jatkossa. Omiin on mennyt aivan liiaksi maaleja eikä kenttäpelaajat ole juurikaan auttaneet veskareita. Uskon, että luvassa on tiukka ottelu jossa maalipaikat pitää käyttää hyväksi kovalla prosentilla. Luotto on siihen on kova, että työ alkaa kantamaan hedelmää ja kurssi kääntyy oikeaan suuntaan.

  Steelers – Koovee Elenia Areenalla perjantaina 20.10 klo. 18.30. Tule antamaan tukesi ja kannustamaan kotijoukkueelle kaksi sarjapistettä. Teräs taipuu, ei murru!

   

  Tagit: miehet  
    Takaisin