Yhdessä olemme steelers

  

 • Kotiavaus antoi syytä tuulettaa. Katseet ovat kuitenkin jo tulevassa. Kuva: Riku Hasari

  Steelersin miesten edustusjoukkue kohtasi Salibandyliigan kauden avauspelissä TPS:n. Viime kauden vaikeimpiin lukeutuva turkulaisjoukkue jatkoi aluksi viime kauden teemalla, mutta lopulta Teräsmiehet kaatoivat vieraat jatkoajan jälkeen 816 katsojan edessä lukemin 4-3 (2-3, 1-0, 0-0, 1-0).

  Kesällä vahvistunut Steelers lähti ensimmäiseen erään todella hitaasti ja TPS pääsikin kääntämään peliä hyvin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Oulusta Turkuun saapunut Olli Kinnunen (2+1) vei kahdella maalillaan TPS:n johtoon ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Koko ottelun hahmo Ville Lastikka (3+0) kavensi ensimmäisellä liigamaalillaan ajassa 6:22 ennen Jani Hyytiäisen (1+1) 3-1 osumaa. Tässä vaiheessa kotijoukkueen valmennus reagoi vaihtamalla ilman apua jätetyn Tomi Aaltosen maalilta pois Pasi Järvisen tultua tilalle. Ajassa 13:18 Lastikka toikin Teräsmiehet maalin päähän ja lukemista 3-2 poistuttiinkin ensimmäiselle erätauolle.

  Toisen erän alkuun Eero Jalo otti estämisjäähyn ja Elenia Areena pääsi nauttimaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Steelers-ylivoiman luovuudesta. Minuutin pallonliikuttelun jälkeen Nico Jonaeson löysi millintarkalla syötöllä Timo Johanssonin, jolla oli helppo työ siirtää ottelu tasoihin ajassa 32:18. Toisessa erässä kotijoukkue alkoi olemaan aktiivisempi osapuoli kentällä ja varsinkin karvauksen kanssa TPS oli vaikeuksissa. Erän loppuun Markus Sipronen (0+2) sai vielä epäselvän tilanteen päätteeksi viiden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta ja TPS:lle tarjottiin heti kolmannen erän alkuun paikka sinetöidä vieraille kauden avausvoitto.

  Teräsmiehet tappoivat loistavalla taistelulla Siprosen rangaistuksen ja jäähyn jälkeen Elenialla nähtiinkin kotijoukkueen raivokasta voittomaalin hakemista. Tatu Kanervisto sai vielä ajassa 55:13 rangaistuksen, mutta ylivoimalla ei saatu haluttua tulosta. Jere Liljenbäckille avautui vielä kolme sekuntia ennen loppua loistava maalipaikka, mutta Pyry Luukkonen vieraiden maalilla torjui vedon viime hetkellä ylänurkasta.

  Jatkoajalla sankarin viitan otti harteilleen odotetusti Lastikka, joka räjäytti kotiyleisön riemuun ajassa 61:42. Koko ottelun hahmona voidaan myös pitää kotijoukkueen maalille vaihdettua Pasi Järvistä, 18 torjuntaa eikä yhtään päästettyä maalia takasivat myös suurelta osin jatkoaikavoiton.

  ***

  Hämeenlinnalaisyleisö oli löytänyt todella hienosti paikalle kaudenavaukseen ja tästä kiitosta jakoi myös päävalmentaja Jussi Sihvonen:

  - Valmennukselta ja joukkueelta iso kiitos yleisölle, mahtavaa että rupeaa olemaan tunnelmaa hallissa ja faneja, saatiin tästä päivästä huikea tapahtuma!

  - Itse peliä kun miettii niin vaikean alkupelin jälkeen kasattiin itsemme, meidän kulminaatiopiste oli maalivahdin vaihto. Sen seurauksena alettiin puolustamaan viisikkoina ja sen jälkeen TPS ei päässyt ykkössektorin maalipaikoille ja pallonhallinta siirtyi meille. Nousujohteinen peli, johon voi olla tyytyväinen.

  - Täytyy myös sanoa, että jos joku on epäillyt tai miettinyt sitä pärjääkö Ville tällä sarjatasolla niin tuo on se oikea tapa vastata huutoon ja kritiikkiin. Siitä myös täytyy olla tyytyväinen, että saatiin kolmella kentällä pelattua läpi ottelun ja jokainen viisikko sai luotua maalipaikkoja. Tästä on hyvä jatkaa liiganousija Welhojen kimppuun ensi viikolla.

  Lehdistötilaisuus

  Maalikooste

  Steelers matkustaa Kuopioon liiganousija Welhojen vieraaksi 23.9, seuraava kotipeli pelataan Elenia-Areenalla 30.9.

    Takaisin