Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkueen kahden kotiottelun viikko jatkuu torstaina, kun Westend Indians saapuu Loimua Areenalle. Kovassa vireessä tällä hetkellä oleva vierasjoukkue jahtaa kotietua kevään pudotuspeleihin.

   

  Vierasjoukkue Indians on vaikean joulukuun jälkeen ottanut isoja askeleita kohti kevään pelejä ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 6 kahden pisteen päästä viimeisestä kotietuun oikeuttavasta pudotuspelipaikasta. Indians on kehittänyt tälläkin kaudella pallollista pelaamistaan ja kuuluu nykyisessä vireessä jo sarjan parhaimpiin pallolla puolustaviin joukkueisiin. Lisäksi joukkueella on erittäin hyvä maltti viisikon pelaamisessa eikä espoolaisilla tunnu olevan mikään kiire päästä väkisin maalipaikoille. Myös puolustuspää toimii moitteettomasti, sillä joukkue on päästänyt toiseksi vähiten maaleja liigassa.

   

  Indiansin komein voitto tuli tammikuun alussa Seinäjoella SPV:stä, kun mukaan tarttui kolme pistettä lukemin 1-10. Samassa ottelussa joukkue sai kuitenkin kaksi isoa takaiskua, kun ykköskentän laituri Sami Niskanen sekä läpimurtoaan tekevä Eetu Nykänen loukkaantuivat eivätkä kumpikaan ole ollut kokoonpanossa tuon ottelun jälkeen. Indiansilta kuitenkin löytyy edelleen ratkaisuvoimaa Aaro Astalan, Valtteri Kainulaisen ja Otto Lehkosuon kantaessa vastuuta ja lisäksi maalivahti Mikko Kirvesniemi on loistanut maalin suulla koko kauden. Teräsmiehet taipuivat Indiansille Otahallilla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 5-3.

   

  Steelers hävisi tiistain kotiottelussa Jyväskylän Happeelle lukemin 4-6 tiukan taistelun jälkeen. Esport Oilersilta saatuun tukkapöllyyn verrattuna joukkueen peli oli parantunut jokaisella osa-alueella, mutta Happee oli Jami Mannisen johdolla hieman kliinisempi maalipaikoissa. Samanlaista taisteluilmettä tarvitaan myös torstaina, jos kolme pistettä halutaan pitää Hämeenlinnassa. Maalipaikoille Steelers pääsi Happeeta vastaan mukavasti, mutta lopullinen kiri tyrehtyi kolmannessa erässä jäähyilyyn.

   

  Steelersin kannalta oleellista on edelleen se, että voitolla se nousisi molempien karsijoiden paikalla olevien joukkueiden ohi ja lähelle Tiikereitä taistelemaan viimeisestä suoran säilyjän paikasta. Kolmen pisteen voitolla myös helpotettaisiin asetelmia myöhemmin käytäviä keskinäisiä kamppailuita ajatellen, sillä Teräsmiehet pelaavat vieraspelin niin Welhoja kuin Tiikereitäkin vastaan.

   

  Torstaina luvassa on luultavasti vähämaalinen ottelu, jossa paremmin viimeistelevä joukkue ottaa kolme pistettä itselleen. Samalla ottelu on Teräsmiesten toiseksi viimeinen kotiottelu tällä kaudella, joten kotiyleisöllä alkaa olemaan myös viimeiset saumat saapua Loimua Areenalle kannustamaan kotijoukkuetta.

   

  Steelers - Indians Loimua Areenalla torstaina 16.1.2020 kello 18.30.

   

   

    Takaisin