Yhdessä olemme steelers

  

 • Kausi alkoi kotivoitolla, mutta Kuopiosta ei pisteitä matkaan irronnut. Kuva: Riku Hasari

  Miesten edustusjoukkueella on edessään kaksi järkälemäistä haastetta tällä viikolla. Ensin Teräsmiehet matkaavat keskiviikkona Jyväskylään Happeen vieraaksi ja lauantaina Elenia Areenalle saapuu hallitseva Suomen mestari Classic Tampereelta. Parannettava on siis SB Welhoja vastaan tulleesta 10-6 tappiosta.

  -Parissa ekassa erässä sorruttiin sudenkuoppiin, joista koko viikko puhuttiin. Flegmaattinen, haluton ja huolimaton esitys, eikä voi olla tyytyväinen kuin kolmannen erän tasonnostoon. Tässä sarjassa ei voita ainuttakaan peliä, jos läsnäolo on Kuopion luokkaa. Onneksi keskiviikkona on taas mahdollisuus taistella, ja nimenomaan taistella sarjapisteistä.

  Näin luonnehti päävalmentaja Jussi Sihvonen suojattiensa otteita sarjanousija Welhojen vietyä Teräsmiehiltä pisteet Kuopiossa lauantaina. Welhot johtivat ottelua jo parhaimmillaan 7-3 ja Steelersin ryhtiliikkeestä huolimatta pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 10-6 (3-1, 4-2, 3-3).

  ***

  Keskiviikkona vastus kovenee monta pykälää, kun tie käy Happeen vieraaksi Hirviteatteriin. Jyväskyläläiset ovat aloittaneet sarjan erittäin hyvin voittamalla ensin EräViikingit lukemin 4-10 ja toisen kierroksen ottelussa OLS:n 7-2. Avauskierrosten tehtyjen maalien määrä ei yllätä Happeen kohdalla, mutta hyvä merkki joukkueen pelistä on myös päästettyjen maalien määrä. Varsinkin EräViikinkejä vastaan neljää päästettyä maalia voidaan pitää mallikkaana suorituksena. Vuoden takaisen maailmanmestaruuden päähahmo Peter Kotilainen ei ole vielä kauttaan avannut loukkaantumisesta johtuen, mutta Happeeseen palannut Jami Manninen on paikannut Kotilaisen poissaoloa loistavasti tehden avauspeleihin tehot 2+6. Kun joukkueesta löytyy vielä esimerkiksi monta kautta yhdessä tuhoa tehnyt ketju Heikkinen-Kauko-Hynynen sekä liigan parhaisiin kuuluvan laukauksen omaava Otto Tikka, voidaan helposti ennustaa Teräsmiesten maalitolppien väliin hikistä iltaa.

  ***

  Lauantain kotiottelussa vastaan asettuu siis Tampereen Classic, joka on vienyt historian kaksi ensimmäistä Superfinaalia nimiinsä. Vaikka Classic menettikin joukkueen parhaan pelaajan Nico Salon Helsingborgiin, löytyy joukkueesta silti yksi liigan parhaista ja kokonaisvaltaisimmista kokoonpanoista. Tamperelaiset ovat pelanneet jo kolme ottelua, joista tuloksina on voitot LASB:sta ja Indiansista sekä jatkoaikatappio erikoisten vaiheiden jälkeen Oilersille. Myös Classicin tahtipuikkoa on heiluttaneet tutut kasvot Lassi Vänttinen (4+4), Joonas Pylsy (4+4), Sami Johansson (5+1) ja Eemeli Salin (5+2). Krister Savonen on puolustuksen johtaja pehmeillä käsillään. Tamperelaisten kokoonpanosta voisi nostaa joka kentästä ratkaisuvoimaisen pelaajan esille ja kaiken kruunaa maajoukkuevalmentaja Petteri Nykky, joka tuntuu illasta toisen saamaan pelaajistosta parhaan ilmeen esille.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen tiedostaa Teräsmiesten altavastaajan roolin viikonlopulle.

  -Tulevalla viikolla on hieno mahdollisuus nähdä, missä kärki menee Suomessa kun vastaan asettuu kestomenestyjät Happee ja Classic. Täysi päivätyö saadaan kyllä tehdä sarjapisteisiin. Welhot-pelin pohjanoteeraus on käsitelty joukkueen sisällä ja uskon ettei tällä kaudella tarvitse enää muistutella asenteen ja taistelutahdon perään. Vastukset eivät Suomessa juuri kovene eli pääsemme David vs. Goljat -tyyppisesti haastamaan liigan raskassarjalaisia.

   

   

  Happee – Steelers Jyväskylän monitoimitalolla keskiviikkona 27.9. klo. 18.30.
  Otteluseuranta

  Steelers – Classic Elenia Areenalla lauantaina 30.9 klo 18.00.
  Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon hallitsevasta mestarista ja kotitaialle jatkoa. 
  Teräs taipuu, ei murru!

    Takaisin