Yhdessä olemme steelers

  

 • Sama mies, eri verkkarit sunnuntaina. Kuva: RIku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkueella on edessään mielenkiintoinen kotiottelu sunnuntaina, kun Tampereen Classic saapuu vieraaksi. Hallitsevalla Suomen mestarilla on tällä kaudella riveissään myös Hämeenlinnassa itsensä salibandymaailman huipulle nostanut Ville Lastikka.

   

  Tampereen Classic menetti viime kauden mestaruusjoukkueestaan Joonas Pylsyn ja Krister Savosen, jotka molemmat kuuluvat maailman parhaimpien pelaajien joukkoon ja olivat isossa roolissa maajoukkueen edellisessä maailmanmestaruudessa. Tamperelaisten tahti ei ole kuitenkaan hyytynyt salibandyliigassa ollenkaan, vaan kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Classic on ainut joukkue puhtaalla pelillä. Ylivoimaisuudesta kertoo myös se, että joukkue on päästänyt toiseksi vähiten maaleja ja tehnyt eniten joten sunnuntaina Elenialla on nähtävissä erittäin kokenut ja suoritusvarma joukkue, jolla ei varsinaisia heikkouksia ole.

   

  Hämeenlinnalaisittain ottelusta tekee mielenkiintoisen Ville Lastikan paluu Elenia Areenalle vierasjoukkueen paidassa. Lastikka pelasi ensimmäiset miesten pääsarjaottelut Steelersin pelipaidassa jo 17-vuotiaana kaudella 2013-2014, mutta todellinen läpimurto tapahtui seuraavalla kaudella, kun tehoja kertyi yhteensä 71 pistettä (51+20). Kahden viimeisen kauden aikana Lastikan panos Steelersin sarjapaikan säilyttämiseen oli Nico Jonaesonin kanssa erityisen suuri ja käteen jäi myös miesten maailmanmestaruus viime kaudelta.

   

  Kysyimme Villeltä muutaman kysymyksen Hämeenlinnan vuosiin, Nico Jonaesoniin ja Classiciin liittyen ennakkoa varten:

   

  Nyt kun kausi on jo hyvässä vauhdissa, millaiset muistot jäi Steelersin ajoista divarissa ja liigassa?

   

   Hyvät muistot on jäänyt tottakai! Oli menestyksekkäämpiä kausia ja vähän vaikeampia, mutta paljon kehityin pelaajana noiden Hämeenlinnassa vietettyjen kausien aikana.”

   

  Classicissa on varmasti paljonkin johtavia pelaajia, mutta ketä Steelersistä nostaisit esille pelaajina joilta koet oppineesi salibandyn pelaajana paljon?

   

  “Mäkisen Jarno, Johanssonin Timo ja Mikkolan Tuomas ovat varmasti sellaisia kokeneempia pelaajia, joilta on tullut opittua lajiin liittyen juttuja Steelersissä.”

   

  Mitä mietteitä Nicon EFT-valinta herätti? 

   

  Tottakai olen onnellinen Nicon puolesta, että tuli valituksi EFT-turnaukseen. Jonkin aikaa ollut kuitenkin miehellä jo halua päästä kokeilemaan siipiään kansainvälisissä ympyröissä, joten kiva että pääsee nyt näyttämään osaamistaan.”


   

  Mikä teki sinusta ja Nicosta niin hyvän tutkaparin? 

   

  “Sanoisin, että meistä teki hyvän tutkaparin rohkeus pelata peliä omilla vahvuuksilla ja samanlainen ajatusmaailma pelistä. Toki yhteisten kokemusten kautta opittiin myös tunnistamaan pelin sisällä toistemme liikkeitä ja aivotuksia.”

   

  Miltä elämä Classicissa on tuntunut?

   

  “Elämä Classicissa on tuntunut kyllä todella hyvältä. Harjoittelukulttuuri on tapissaan ja jokainen harjoitus haastaa tekemään parhaansa, kun pelaa aivan maailman parhaita pelaajia vastaan.”

   

  Millainen fiilis on hypätä Elenian matolle ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa?

   

  “Kiva päästä taas pienen tauon jälkeen Elenialle pelailemaan. Toki varmasti vähän outo fiilis pelata tällä kertaa vierasjoukkueen väreissä.”


   

  Steelers - Classic Elenia Areenalla sunnuntaina 3.11. kello 17.00. Tule katsomaan, onko Ville oppinut uusia kikkoja uusissa ympyröissä!

    Takaisin