Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Tommi Ojala luotsasi Steelersin edustusjoukkuetta vuoden. (Kuva: Riku Hasari / Video Hasari)

  Steelersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Ojala on irtisanoutunut. Ojala ehti olla vastuuvalmentajana vuoden, ja sitä ennen kauden 2019–20 loppupuolen valmennustiimin jäsenenä. Hänellä oli kaksivuotinen, kauden 2021–22 kattava sopimus. Ennen Steelersiä Ojala on valmentanut pitkään Riihimäen RSS Panthersin kakkosdivarijoukkuetta.

  ”Kyse on henkilökohtaisista terveyssyistä, enkä niitä tässä kohdassa koe tarpeelliseksi julkisesti avata”, Ojala sanoo.

  ”Haluan erikseen korostaa sitä, että syyt eivät liity seuraan, jossa asiat ovat kehittyneet viime aikoina oikeaan suuntaan. Liigajoukkueen luotsaaminen oli hieno kokemus, josta olen kiitollinen Steelersille.”

  Ojalan mukaan seuran kohentunut tilanne on vaikeuttanut päätöstä.

  ”Nimenomaan se on niin päin, että tämä joukkueen positiivinen henki ja seuran parempaan suuntaan mennyt tilanne tekevät tästä päätöksestä todella vaikean.”

  ”Eli harmittaa, mutta tässä tilanteessa päätös on ainoa mahdollinen.”

  Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen on päätöksestä harmissaan, mutta ymmärtää sen.

  ”Totta kai tämä on harmillinen juttu, koska Tommi on isossa kuvassa tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa. Näin voi sanoa siitä huolimatta, että kausi kärkipelaajien loukkaantumisten myötä päättyi karsintoihin.”

  ”Se, mitä tässä haluamme Tommille ja joukkueelle ja kaikille muillekin viestittää on se, että viime kaudella tapahtui paljon hienoja asioita, joukkue sai rauhaa ja itseluottamusta ja nämä ovat tosiasioita, vaikka kauden loppu tietenkin myrkytti sitten sitä kokonaiskuvaakin.”

  Steelersin miesten edustusjoukkue aloittaa uuden kauden harjoittelun maanantaina 3.5.

  Ojalan pois jättäytyminen paikataan toistaiseksi siten, että Sami Saarinen, kokenut, hämeenlinnalaislähtöinen liigapelaaja ottaa valmennustiimin luotsatakseen. Saarinen luotsaa edustusjoukkuetta toukokuun ajan, ja uusi päävalmentaja rekrytoidaan sillä välin. Hämeenlinnaan juuri Sveitsistä palannut Saarinen on pelannut salibandya liigatasolla Suomessa, Steelersissä, Trackersissa ja TPS:ssä, sekä Sveitsissä. Saarisella on kokemusta salibandyn pelaamisesta myös Ruotsissa.

  ”Samin tulo on loistava juttu, mutta olemme silti kiinnostuneita uusista valmentajatarjokkaista”, Arto Hiltunen sanoo.

  Valmennustiimissä ovat Saarisen ohella nyt Mikko Koivistoinen sekä pitkään Steelersissä työtä tehnyt fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen. Lisäksi joukkueen mentoreina ovat Jani Blad ja Mika Savolainen.

  ”Edustuksen taustajoukkoa on muutenkin merkittävästi vahvistettu sekä kooltaan ja laadultaan. Akuuttia murhetta meillä ei sikäli ole. Yhteisönä mennään ja Tommia tuetaan”, Hiltunen sanoo.

  ”Se on varmaan vielä hyvä erikseen todeta, että niin harmillinen juttu kuin Tommin poisjäänti onkin, se ei vaikuta aikataulumielessä joukkueen tekemiseen. Aikataulusta pidetään kiinni.”

  Hiltusen mukaan Steelersin joukkue alkaa olla kasassa.

  ”Muutamaa tärkeää neuvottelua käydään paraikaa.”

  ”Päävalmentaja on joukkueen tärkeimpiä palasia, ja uuden valmentajan rekrytoinnin tulemme hoitamaan, kuten kaiken muunkin, niin hyvin kuin osaamme”, Hiltunen sanoo.

    Takaisin