Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Lauri Viitala on Steelersin kasvatti.

  Steelersillä on erinomainen tilanne B-pojissa, koska pelaajia on kolmeen joukkueeseen, edustus- ja kilpajoukkueet Hämeenlinnassa sekä yhdistelmäjoukkue SC Urbansin kanssa.

  Pelipaikkakilpailun takia kaikki pelaajat eivät kuitenkaan pääse siihen joukkueeseen, johon haluaisivat.

  Tämä voi harmittaa paljonkin, mutta jos pelaaja malttaa jatkaa harjoittelua, kakkosjoukkueessa pelaaminen ei tarkoita katastrofia.

  Happeen F-liigajoukkueen kanssa vastikään jatkosopimuksen tehnyt, 1996 syntynyt puolustaja Lauri Viitala pelasi koko junnu-uransa Hämeenlinnassa. Viitala putosi Steelersin B-poikien edustusjoukkueesta kaudella 2013–2014. Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, Viitala on F-liigan pudotuspelijoukkueen luottopakki, jolla on taskussaan pääsarjatasolla jo 117 ottelua. Kuinka tähän on tultu?

  ”Kyllähän se söi nuorta poikaa aika syvältä, vielä kun ajattelin itse että kuuluisin ehdottomasti ykkösporukkaan”, Viitala muistelee sitä hetkeä, kun sai kuulla, että ei mahdu B-poikien ykkösjoukkueeseen.

  ”Vaikka se hetken aikaa ärsytti ja harmitti niin melko nopeesti siitä pääsi yli kun pelit ja treenit jatkui. Eli ei se elämä siihen loppunut.”

  Nyt, jälkeenpäin ajatellessa, Viitala on sitä mieltä, että olisi pärjännyt ykkösporukassakin, mutta kakkosjoukkue oli loistava paikka kehittyä tärkeä vuosi 17-vuotiaana.

  ”Pääsin kakkosjoukkueessa pelaamaan todella suuressa roolissa. Olin joukkueen kapteeni, pelasin ylivoimaa, alivoimaa ja olin ratkaisuhetkillä aina kentällä. Pelasin myös laituria, sentteriä ja välillä myös pakkina.”

  ”Eli sillä, että pääsin pelaamaan todella paljon tuona tärkeänä kautena on varmasti ollut suuri vaikutus siihen, miksi nousin myöhemmin liigatason pelaajaksi. Tuolla kaudella taidettiin mennä myös meidän ykkösjoukkuetta pidemmälle loppujen lopuksi!”

  Tunnollisena harjoittelijana tunnetun Viitalan reitti vei tuon B:n kakkosjoukkueessa pelatun kauden jälkeen nopeasti kirkkaampiin valoihin.

  ”Siitä seuraavan kauden alotin A-junnuissa ja kolmosdivarissa ja siinä syksyllä jo pääsin edarin rinkiin mukaan. Marraskuussa pelasin sit ekat pelit Divarissa ja siitä lähtien olin pääsääntösesti edustuksen mukana, mutta pelasin myös A-poikien pelejä.

  Seuraavalla kaudella 2015–2016 Viitala oli jo edustuksen vakiokalustoa. Kauden päätteeksi joukkue nousi liigaan, jossa Viitalalla on alkamassa kuudes kausi.

  ”Eli jos jotain ohjetta antaisin kakkosjoukkueeseen putoaville niin se, että tottakai se saa ja sen pitääkin ärsyttää, jos tavoitteet on ykkösjoukkueessa, mutta B-ikäluokasta on vielä todella pitkä matka pääsarjoihin ja kaikki on mahdollista. Se kannattaa mielestäni nähdä mahdollisuutena. Pääset pelaamaan enemmän isommassa roolissa ja se kehittää jokaista pelaajaa parhaiten. Pelaamisesta pitää myös pystyä nauttimaan.”
   

    Takaisin