Yhdessä olemme steelers

  

 • Tuore päävalmentaja Teemu Leppänen ja toiminnanjohtaja Noora Lavonen esittelevät uunituoretta sopimusta tiedotustilaisuudessa. Kuva: Riku Hasari

  Steelersin naisten edustusjoukkuetta kuluvalla kaudella valmentanut Jani Järvinen ei jatka tehtävässään ja vetovastuun kaudelle 2017-2018 ottaa Pekolan Iskun naisten edustusjoukkuetta kuluvalla kaudella luotsannut Teemu Leppänen apunaan Krista Niemelä. Kaksikko luotsasi Pekolan Iskun naiset hienosti aina 1. divisioonan nousukarsintoihin asti, mutta nousu kariutui karsinnan viimeisessä vaiheessa. Steelersin naisten edustusjoukkue jatkaa pelejään puolestaan 1. divisioonan merkeissä seurahistorian toisen liigakauden jälkeen.

  Leppänen odottaa innolla uusia haasteita.

  -Lähdin mukaan valmennuksellisesta kunnianhimosta ja mahdollisuudesta kehittää itseäni valmentajana. Iso haaste, mutta vielä suurempi mahdollisuus. Koskaan ei kehitystä tapahdu millään saralla, jos ei uskalla haasteisiin tarttua.

  Leppänen haluaa tehdä hyvät pohjat, jotta menestys on jälleen mahdollista.

  -Kauden ykköstavoite on saada taas esiin Steelersin yhteishenki ja tehdä duunia tiiviinä joukkueena - niin treeneissä kun peleissä. Sitoutuminen ja urheilullisuus on pohja mihin kaikki perustuu, joten niistä ei tingitä. Varsinaisia menestyspaineita ei ole, tavoitteena on saada seuran naissalibandy taas urheilullisesti terveelle polulle, jossa se loistavaa työtä tehneen Toni Kankaanpään jäljiltä oli.

  Mieheltä itseltään löytyy kokemusta laajasti eri lajeista.

  -Oma polkuni salibandyvalmentajaksi on hieman erilainen kun monella muulla. Pelasin 6-7-vuotiaasta asti kiekkoa B-junioreihin asti ja futista aina aikuisikään ja lähes SM-tasolle saakka. Salibandyn aloitin vasta reilu parikymppisenä ja sitä olen vaihtelevalla menestyksellä pelannut viime vuosiin asti. Pitkin pelaajauraani olen aina ollut kiinnostunut pelin taktisista ym. pienistä nyansseista, joten valmentaminen on luonnollinen jatkumo. Pidän rikkautena, että olen harrastanut monia lajeja hyvällä tasolla, nähnyt hyviä ja vähän heikomminkin menestyneitä valmentajia, joiden toiminnasta on hyvä ollut imeä oppia nyt omaan valmentamiseen.

  Valmennustiimin täydentää Krista Niemelän lisäksi vielä myöhemmin julkistettava kolmas nimi.

  -Ensi kaudella on kolmen hengen valmennustiimi, jossa tulee olemaan selkeät roolitukset. Krista Niemelä, joka oli viime vuonna parinani PIskussa on mukana tänäkin vuonna. Krista tuntee pelaajat lähestulkoon läpikotaisin, ja todennäköisesti vastaa puolustuksen peluutuksesta. Kolmas nimi on vielä auki, neuvottelujen ollessa kesken. Eiköhän sekin piakkoin saada julki, mutta vielä en hänestä sen enempää voi vielä kertoa.

  Leppänen on toiminut aiemmin paljon miesten joukkueissa, mutta nyt muutaman vuoden naisten sarjojen puolella. Minkälaisia eroja tuore päävalmentaja näissä näkee?

  -Tämä onkin paha, hmm. Yksi parhaista asioista on varmasti se, että naiset on todella kuuliaisia joukkuepelaajia. Sellaiset sooloilijat loistavat poissaolollaan. Jos jotain pitää sanoa, niin kilpailuhenkisyys vois olla yks sellanen asia missä on paljon kehitettävää jos vertaa miesten puolelle.

  Joukkue aloittaa pian valmistautumisen kauteen tuoreen valmennuksen johdolla, uutisoimme joukkueen sopimustilanteesta myöhempänä ajankohtana.

  Tagit: naiset  
    Takaisin