Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Hanna Palomäki ja Veera Pellikka (Kuva: Sanna Härkönen)

  Steelersin naisten F-liigajoukkueen vastuuvalmentaja Timo Viitanen jättää valmentajan tehtävänsä. Ero astuu voimaan välittömästi.

  ”Syynä ovat henkilökohtaisen ajankäytön haasteet”, Viitanen kertoo. Hän kommentoi asiaa suoraan kaupunginhallituksen maratonkokouksen jälkeen.

  Viitanen on siviilitöiden lisäksi mukana Hämeenlinnan politiikassa sekä kaupunginvaltuuston että kaupunginhallituksen jäsenenä.

  ”Steelersin naisten joukkue ansaitsee enemmän kuin mitä minä tällä hetkellä pystyn antamaan. Minulla ei ole riittävästi aikaa”, Viitanen tiivistää.

  ”Poliitikon tehtävä on kuitenkin se, mihin minut ovat ihmiset äänestäneet. Haluan sen hoitaa kunnialla.”

  ”Tämä ei ole ollut mikään helppo päätös tehdä”, hän lisää.

  Näistä lähtökohdista Viitanen näkee viisaaksi astua nyt sivuun.

  Steelersin naiset ovat voittaneet tällä kaudella kaksi peliä ja ovat F-liigan B-lohkossa viimeisenä.

  ”Haluan kiittää joukkuetta ja seuraa ja toivottaa onnea joukkueelle ja Hannalle ja Veeralle jatkoon”, Viitanen sanoo.

  Joukkueen valmentamisesta ottaa vastuun valmennustiimin jäsenenä tähänkin asti toiminut Hanna Palomäki.

  Palomäki on neljä vuotta sitten salibandylegendaksi kruunattu entinen huippupelaaja, joka liittyi Steelersin naisten F-liigajoukkueen valmennustiimiin kesällä. Palomäki on salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari ja Suomenmestari. Hän on pelannut liigatasolla yli 200 ottelua muun muassa HIFK:ssa, SSV:ssä ja KooVeessa.

  ”Lähden hyvillä fiiliksillä kohti uutta haastetta”, Palomäki sanoo.

  ”Viime viikonlopusta saatiin jo paljon onnistumisia ja positiivista energiaa jatkoa varten”, hän jatkaa.

  Steelers voitti Blue Foxin sunnuntaisessa kotiottelussa Iittala-hallissa tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 6–5. Palomäki toimi ottelussa päävalmentajana Viitasen ollessa estynyt.

  ”Joukkueessa on hyvät vibat tällä hetkellä. Tekemistä meillä on paljon eli kädet täytyy laittaa saveen koko joukkueen voimin.”

  Palomäki on tyytyväinen siitä, että Veera Pellikka jatkaa valmentajana.

  Pellikka liittyi Steelersin naisten valmennustiimiin Palomäen kanssa samaan aikaan heinäkuussa. Hän on myös entinen pelaaja, jolla on kokemusta liigasta ja Divarista sekä Mikkelin Hatsinasta että Hämeenlinnan Steelersistä.

  ”Arvostan Veeraa todella paljon. Hänen roolinsa kasvaa valmennuksessa tämän muutoksen myötä. Otan yllättäen syliin tipahtaneen haasteen vastaan kaikesta huolimatta erittäin luottavaisena.” 

  ”Haluan myös kiittää Timoa hänen panoksestaan joukkueen eteen ja toivottaa tsemppiä hänelle uusiin haasteisiin”, Palomäki sanoo.

  Palomäen mukaan seuraavina viikkoina on tarkoitus kirkastaa joukkueen pelitapaa.

  ”Otamme niiltä osin vielä käyttämättömiä konsteja käyttöön. Kaikki energia laitetaan nyt oman pelin kehittämiseen ja tulokset hoituvat sen jälkeen itsestään sen mukaan, miten ansaitaan ja miten tehdään töitä.”

  ”Haluan että joukkueessa on hyvä ja rento fiilis ja että jokainen pelaaja voi pelata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksilla. Joukkueessa on todella paljon potentiaalia, joka on vasta tulossa esiin”, Palomäki tähdentää.

  Palomäen ja Pellikan lisäksi tiimiin etsitään kolmas valmentaja.

  Palomäki aloittaa vastuuvalmentajan tehtävässä virallisesti heti ja luotsaa näin ollen Steelersin naiset seuraavaan F-liigaotteluun sipoolaista ÅIF:ia vastaan lauantaina 6.11. kello 14 Loimua-areenalla.

    Takaisin