Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Mari Seppänen, Nea Vähäkoski ja Timo Viitanen. 

  Steelersin naisten liigajoukkue päätti kautensa karsintoihin, mutta siellä vakuuttava voitto päätösottelussa Lohjan LoSB:ista ja näin säilytetty liigapaikka antoivat hyvän suunnan tulevalle kaudelle. Pitkäaikainen naisten valmentaja Jari Salo jättäytyy kauden päätteeksi pois, ja tilalle nousee junioreiden SM-sarjassa ja miesten kakkosdivarissa aiemmin valmentanut Timo Viitanen.

  Steelersin naisten liigajoukkueen ensimmäiset pelaajat on myös jo kiinnitetty, kun pääkaupunkiseudulta viime kaudeksi Steelersiin tullut Nea Vähäkoski ja Steelersin oma kasvatti Mari Seppänen tekivät Steelersin kanssa sopimuksen ensi kaudesta.

  Viitanen ottaa vastaan naisten liigajoukkueen päävalmentajan pestin ”innokkain ja avoimin mielin”.

  ”Haasteita tarjoava ja mielenkiintoinen pesti ja myös luonteva askel B-junioreiden SM-sarjan ja miesten kakkosdivarin jälkeen”, Viitanen kuvailee. B-junioreita Viitanen on valmentanut Steelersissä ja miesten kakkosdivaria Kalvolan Keihäässä.

  ”Halu kehittää pelaajia on kova ja tässä hommassa sitä pääsee tekemään. Pelin kehittäminen nopeampaan ja tiiviimmän viisikkopelaamisen suuntaan on myös tähtäimessä”, Viitanen kertoo.

  ”Ollaan seudun naissalibandyn kärki, ja myös alueellista yhteistyötä saadaan toivottavasti lisättyä, jotta kaikille pelaajille löytyy luonteva pelaajapolku.”

  Joukkueen rakentaminen on vasta aloitettu, mutta Viitanen on luottavainen sen suhteen, että Steelersillä on syksyyn mennessä kasassa nippu, jolla taistellaan kaikissa peleissä voitosta naisten Fliigassa.

  Steelersin kanssa positiivisin mielin sopimuksen solminut Nea Vähäkoski on aiemmin pelannut pääkaupunkiseudulla naisten salibandyliigaa Nurmijärven SB-Prossa ja Tapanilan Erässä sekä Keravan Blackbirdsissä muutaman kauden divaria. Viime kausi katkesi ikävään loukkaantumiseen.

  ”Odotuksissa on itsellä pelata hyvä ja ehkä kausi ja tietenkin odotan joukkueelta hyvää tekemistä, hyvää henkeä ja tiukkoja pelejä.”

  Mari Seppänen on reissannut Hämeenlinnassa salibandyn perässä Parolasta kahdeksan vuotta Steelersin logoa kantaen.

  ”Olen nyt päässyt ottamaan enemmän roolia edustusjoukkueessa ja toivon että kehitys jatkuu samanlaisena ja pääsen ratkomaan pelejä.”

  ”Uuden päävalmentajan kanssa päästään aloittamaan kausi puhtaalta pöydältä hyvillä mielin sarjapaikan säilyttyä”, Seppänen sanoo.

  ”Peli kehittyy fyysisempään suuntaan, ja olen varma, että ensi kausi tulee olemaan jälleen vauhdikas.”

  Nyt väistyvä Jari Salo on ollut vuosia Steelersin naisten joukkueessa sekä päävalmentajana että aiemmin myös joukkueenjohtajan roolissa. Päättyneen kauden Salo laittaa kategoriaan ”ok”.

  ”Se tulee siitä, että sarjapaikka säilyi. Mutta syvemmälle pureutuen pieni pettymyksen sivumaku on mukana. Meillä oli kauteen lähdettäessä erittäin hyvä ja terve kilpailutilanne, joka heijastui harjoitteluun, treeneissä oli hyvä tekemisen meininki. Kausi alkoi hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat sotkea tekemistä.”

  Pahimmillaan naisten 21 pelaajan liigaringistä oli loukkaantuneena 11 pelaajaa.

  ”Kauden mittaan useampikin puolustaja sai opetella hyökkääjäksi. Kaudesta kertoo paljon se, että missään kahdessa pelissä ei ollut käytössä täysin sama kokoonpano”, Salo kertoo.

  ”Kahteen viimeiseen karsintapeliin saatiin kuitenkin kerättyä voiman rippeet kasaan ja tulosta alkoi syntyä. Kausihan on aina hienoa lopettaa voittoon, joten siitä tuo ok arvosanaksi.”

  Uuteen kauteen Salo suhtautuu erittäin luottavaisesti.

  ”Jokaisen on taas todistettava oma hyvyytensä uudelle valmennukselle ja se tuo uudenlaista pöhinää tekemiseen. Uusia vahvistuksia on työn alla, joten eiköhän kilpailukykyinen nippu saada aikaiseksi” Salo väläyttää. Hän on Steelersin hallituksen varajäsen.

  Salon kokemuksen mukaan naisten joukkueessa on aina ollut hyvä yhdessä tekemisen meininki.

  ”Pitkä pätkä tässä tosiaan on tullut aherrettua. Välillä on koirat haukkuneet ympärillä, mutta me ollaan keskitytty tekemään omaa juttua ja pitämään karavaani oikealla tiellä.”

  ”Motivoituneet pelaajat on suurin syy, miksi olin mukana näin pitkään. Tänäkin vuonna kaksi C-tyttöä sai liigakasteen, ja esimerkiksi näistä tytöistä näkyi silmistä valtava halu kehittyä. Tällaisten pelaajien takia hallille on mukava mennä. Olen myös tietenkin oppinut vuosien varrella paljon muilta valmentajilta, ja siitä haluan kaikkia mukana olleita kiittää.”

  Salo sanoo naissalibandyn ottaneen valtavia harppauksia eteenpäin hänen aikanaan.

  ”On ollut hienoa huomata, että liiton ja liigan tasolta naisten salibandyyn on alettu panostaa täysillä. Pelaajat aloittavat pelaamisen nuorena ja he ovat jo 13–14-vuotiaina todella taitavia ja nopeita. Nopeus ja pallotaito ovat lisääntyneet hurjasti.”

  Salon mukaan sekä laukaisu- että syöttötaito ovat asioita, joissa olisi monilla liigassa pärjäämään mielivällä pelaajalla mahdollisuus tehdä eroa muihin.

  ”Suurin osa pelaajista ampuu käsittämättömän kovaa kantista, mutta erot tulevat esille suorasta juoksusta laukaisussa. Syöttökovuus on myös asia, jota moni voisi kehittää. Kannustan kaikkia junioreita harjoittelemaan laukausta monipuolisesti ja ennen kaikkea opettelemaan syöttämään kovaa.”

  Steelers kiittää Jari Saloa pitkästä rupeamasta naisten salibandyn parissa ja toivottaa Nea Vähäkoskelle, Mari Seppäselle ja Timo Viitaselle erinomaista tulevaa kautta liigassa!


   

    Takaisin