Yhdessä olemme steelers

  

 • Nico Jonaeson jatkaa Steelersissä kauden 2019-2020. Luova ja käsittämättömän taitava pelaaja ihastuttaa meitä tulevalla kaudella oivalluksillaan pelikentillä. Hallilla nähdään!!!

  Hämeen Sanomat:
  "Viikon aikana kaksi tärkeää pelaajaansa, maailmanmestarihyökkääjänsä Ville Lastikan ja ykkösmaalivahtinsa Santtu Pohjosen, muihin salibandyliigan seuroihin menettänyt hämeenlinnalainen Steelers pääsi kertomaan viikonloppuna myös iloisia uutisia, kun joukkueen runkopelaajiin monen vuoden ajan lukeutunut Nico Jonaeson päätti tehdä seuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

  – Jatkan täällä hyvillä mielin. Ympäristö ja ihmiset ovat tuttuja. Joukkueessa on tosin aika paljon uutta väriä, viikon verran liigajoukkueen mukana ensi kautta varten harjoitellut Jonaeson kertoo.

  Hyökkääjä aloittaa Steelersissä kuudennen kautensa. Puoli vuosikymmentä sitten hämeenlinnalaisjoukkueen pukukoppiin asteli ihan eri pelaaja kuin nykyään.

  – Ainakin olen sata kertaa enemmän joukkuepelaaja kuin silloin. Ja motivoituneempi. Silloin olin vielä sellainen, että lajia on kiva pelata, mutta harjoittelu ei ollut vielä keskiössä. Viimeiset pari vuotta se on ollut, Jonaeson vertaa.

  Kesällä 25 vuotta täyttävän pelaajan seuraavien vuosien henkilökohtaiset tavoitteet ovat kovat.

  – Päällimmäisenä ovat ihan ehdottomasti vuoden 2020 MM-kotikisat. Se vaatii kovaa duunia, vähintään samanlaista kuin viime kauden aikana. Jos pystyn ottamaan kahden seuraavan kesän aikana samanlaisia steppejä eteenpäin, olen joukkueessa varmasti. Siihen uskon, Jonaeson sanoo.

  Jonaeson haluaa saada otteisiinsa myös tasaisuutta, jolloin maajoukkuepaikkakin olisi taas askeleen lähempänä.

  – Moni aina asia sanoo, että Nicon nuppi on paperia, mutta ei se ihan niinkään ole. Totta kai siinä asiassa on myös työstämistä. Miten pystyn pitämään pelistä ja illasta toiseen hyvän tasoni yllä on yksi iso asia, pelaaja aprikoi.

  Steelers tarjoaa Jonaeson mukaan tavoitteen saavuttamiselle hyvän alustan.

  – Punnitsin kaikkia vaihtoehtoja aika paljon ja yritin miettiä niitä jokaisesta näkökulmasta. Täällä on todella hyvät puitteet ja saan olla eniten urheilija myös kaukalon ulkopuolella, hän arvioi.

  Hyökkääjä oli päättyneellä kaudella Steelersin paras pistemies. Hän nakutti 24 runkosarjan otteluun 50 (17+33) pistettä ja teki vielä liigapaikan myös ensi kaudeksi varmistaneissa playout-otteluissa Porin Karhuja vastaan tehot 1+4=5.

  – Pääsen varmaankin ensi kaudellakin tosi isoon rooliin. On tietysti aina kiva, kun pääsee pelaamaan paljon. Siitä minä pidän, Jonaeson myöntää.

  Steelers ei vielä päässyt kokemaan pudotuspelikevään huumaa, vaan kausi on jatkunut runkosarjan jälkeen otteluissa sarjapaikan säilyttämisen puolesta. Jonaeson mukaan muutos karsijasta pudotuspelijoukkueeksi tapahtuu työtä tekemällä.

  – Kaikki lähtee jo kesän työnteosta, vaikka ei meidän viime kesässämme ollut enää mitään vikaa. Toinen asia on pelin sisällä tapahtuvat pienet asiat. Viime vuonnakin olimme vielä joulun aikaan pudotuspelijunassa täysin kiinni, mutta sitten tapahtui jotain. Laji on niin pienistä asioista kiinni ja niitä huonoja kun saamme karsittua pois, pääsemme taas stepin ylöspäin, Jonaeson luottaa.

  Pudotuspelipaikan pitääkin olla Jonaeson mielestä ensi kaudella ehdoton tavoite.

  – Jos nyt joukkueen puolesta lähden mitään lupaamaan, niin tyhmäähän se olisi, jos pudotuspelit eivät olisi tavoitteena. Miksi olisimme täällä, jos tavoitteet eivät ole korkealla, pistelinko kysyy. HäSa

  Iso juttu Steelersille
  Steelersin urheilutoimenjohtaja Petri Torni ei säästellyt sanojaan kehuessaan Nico Jonaesonin jatkosopimuksen tärkeyttä hämeenlinnalaisseuralle.

  – Tämä on tietyllä tavalla meille elintärkeä sopimus. Nico on pelillinen johtaja, joka on vuosien aikana kasvanut ihmisenä ja tuo myös sitä johtajuutta joukkueeseen, Torni kehuu.

  Torni kehuu myös Jonaesonin pelillistä kehitystä viimeisten vuosien aikana.

  – Viime kaudella hän asettui sentterin tontille ja on yksi Suomen johtavia pelaajia. Tietyntyyppistä näyttävyyttäkään ei pidä unohtaa, ja Nico on viihdyttävä pelaaja. Hieno juttu, että hän päätyi jatkamaan meillä.

  Steelers julkaisee uuden joukkueensa kokonaisuudessaan toukokuun 22. päivä.

  – Joukkue nuorentuu ja siihen tulee energisyyttä ja liikettä. Haluamme olla rohkeita ja uudistaa joukkuetta, Torni valottaa."

  Haastattelun tehnyt: Joonas Lainesalo HäSa
   

    Takaisin