Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehet saavat vieraita Oulusta. Kuva: Riku Hasari

   

  Teräsmiesten kausi jatkuu joulujuhlien ja kinkunsyönnin jälkeen uusissa tuulissa, kun OLS saapuu vieraaksi Elenia Areenalle. LASB:lle hävityn ottelun jälkeen potkut saaneen valmennustiimin korvaajat Raine Laineen johdolla ovat heti taistelemassa tärkeistä pisteistä.

   

  Steelersin organisaatio päätyi erittäin harvinaiseen ratkaisuun, kun paikalliskamppailun jälkeen ilmoitettiin Petri Kemppaisen valmennustiimin saaneen potkut. Paikkaajaksi löytyi Tapanilan Erän junioripuolella vaikuttanut Raine Laine, joka otti päävalmentajan viitan harteilleen loppukaudeksi. Valmennustrion täydentää Riihimäellä hyvää tulosta tehnyt Tommi Ojala sekä Kemppaisenkin valmennusryhmässä ollut Juuso Silen. 

   

  Teräsmiesten kauden ensimmäinen puolikas on ollut erittäin synkkä eikä voittoja ole tullut kuin kaksi kappaletta, kun sarjanousija ÅIF on nöyrtynyt kahdesti. Joukkue hävisi ennen toista voittoaan 11 ottelua ja vaikka viimeiset kolme ottelua ovatkin olleet tappiolliset, Kemppaisen valmennustiimi tuntui saaneen oman pään pelaamisen vaadittavalle tasolle ennen potkujaan. Steelersin ongelma on ollut koko kauden tehoton viimeistely ja heikko hyökkäyspään tekeminen, jonka takia tehtyjä maaleja ei vain ole tullut etenkään tasaviisikoin tarpeeksi.

   

  Uuden valmennuksen haasteena on ollut kahden viikon taukoon sisältyvät juhlapyhät, joiden aikana harjoitusmäärät ovat olleet normaalia pienempiä. Aikaa radikaaleihin muutoksiin Teräsmiesten pelaamisessa on ollut hyvin rajattu määrä, joten lauantain ottelussa on odotettavissa varmasti paljon vanhaa pelitapaa ennen kuin uuden valmennuksen haluamat uudet suunnat saadaan opetettua joukkueelle.

   

  OLS on ollut tunnetusti tasainen suorittaja ja niitä joukkueita, jotka ovat pelanneet kausiennakoiden ennustamalla tasolla. Joukkue majailee 15 pelatun ottelun jälkeen tukevasti sarjataulukon sijalla 10, kahdeksan pisteen päässä karsijan paikasta. Oululaiset ovat totutusti olleet erittäin työteliäs ja tasainen ryhmä joka taistelee jokaisessa ottelussa loppuun asti taululla olevista lukemista huolimatta. Teräsmiehille alkukauden Oulun vieraspelireissu tuotti selvän 9-2 tappion. 

   

  OLS on voittanut kaikki ennakkoon kaavaillut päävastustajansa ja siihen päälle vielä hakenut Vantaan Energia Areenalta hienon 10-11 vierasvoiton sarjassa toisena majailevasta EräViikingeistä. Oulussa on salibandyssa muutenkin meneillään hienoinen nousukausi, sillä Divarissa pelaava Limingan Niittomiehet on sarjataulukossa neljäntenä joten Oulussa pitkään mietityttänyt pelaajamateriaalin puute liigatasolle saattaa olla viimein helpottamassa. Tämän kauden minimitavoite joukkueella on varmasti ollut säilyä suoraan sarjassa ja tämän suhteen OLS on hyvässä tahdissa. Pudotuspelipaikka tuntuu karanneen kuitenkin jo ratkaisevasti yhdeksän pisteen päähän.

   

  Lauantain ottelussa panos on Teräsmiesten kannalta jälleen äärimmäisen kova, sillä OLS:n kohtaamisen jälkeen joukkueella on edessä viisi ottelua pudotuspeleihin meneviä joukkueita vastaan. Pisteet lauantailta nostaisivat Steelersin suoran putoajan paikalta pois, mikä helpottaisi varmasti etenkin uuden valmennuksen työtä jatkoa ajatellen. Selvä asia loppukauden kannalta on kuitenkin se, että voittoja pitää ottaa jos Hämeenlinnassa halutaan ensi kaudella pelata liigatasolla. Paras mahdollinen aloitus tälle tavoitteelle olisi kolmen pisteen voitto oululaisista ennen uutta vuotta.

   

  Steelersin valmentaja Juuso Silen odottaa innolla lauantain ottelua joululoman jälkeen:

   

  ¨Odottavaiset fiilikset on tietenkin, miten joukkueen herättely on onnistunut joulutauon aikana. Samalla luottavainen olo, että näillä ratkaisuilla päästään parempiin tuloksiin. Pelitapaan yritetään kultaista keskitietä, jotta pysytään aktiivisena mutta ei lähdetä ylipelaamaan. Tärkeät pisteet jaossa lauantaina, innolla taas jatketaan töitä joukkueen kanssa. Onhan tässä tarpeeksi jo lomailtu.¨

   

  Steelers - OLS Elenia Areenalla lauantaina 28.12.2019 kello 17.00. Tule kannustamaan Teräsmiehet voittoon!

   

   

    Takaisin