Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Hanna Palomäki ja Veera Pellikka liittyvät Steelersin liigajoukkueen valmennukseen (Kuva: Sanna Härkönen).

  Steelersin naisten F-liigajoukkue saa huippukovan vahvistuksen penkin taakse, kun kaksinkertainen maailmanmestari Hanna Palomäki liittyy joukkueen valmennustiimiin. Kolmanneksi jäseneksi Timo Viitasen luotsaamaan tiimiin tulee pitkällä pelikokemuksella varustettu entinen Steelers-pelaaja Veera Pellikka.

  Palomäkeä voi tituleerata salibandylegendaksi perustelluksi: hänet kruunattiin virallisesti lajin legendojen joukkoon Superfinaalissa neljä vuotta sitten.

  Hämeenlinnaan Palomäen toivat spontaani seikkailunhalu ja tutustumiskäynnillä joukkueen tekemisestä saadut positiviiset fiilikset.

  ”Oli itselle melko spontaani ja osin yllättäväkin päätös”, Palomäki myöntää.

  ”Mutta uskoisin että pelkästään hyvällä tavalla!”

  Palomäki kertoo, että ei tiennyt joukkueesta kuin muutaman pelaajan etukäteen.

  ”Siinäkin mielessä niin sanotusti hyppy syvään päätyyn, mutta sanoisin, että tässä on erittäin mielenkiintoinen projekti tarjolla.”

  Palomäki on pelannut liigassa yli 200 ottelua muun muassa HIFK:ssa, SSV:ssä ja KooVeessa. 14 kautta kestäneen uran varrelta taskussa on kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

  ”Tuon tullessani useamman vuoden pelikokemuksen sekä liigakaukaloista että kv-kentiltä ja toki samalla myös kokemukset erilaisista harjoittelukulttuureista ja useista eri joukkueista ja erilaisista rooleista matkan varrelta”, Palomäki sanoo.

  ”Tiedän, miltä maailma näyttää pelaajan silmin.”

  Palomäelle tuli tiedustelu ”muutaman mutkan kautta” kiinnostuksesta lähteä mukaan Steelersin valmennukseen.

  ”Lähdin lopulta käymään yksissä treeneissä. Timo [Viitanen], Veera [Pellikka] ja jojo-Sanna [Härkönen] ottivat minut mukavasti vastaan, ja lyhyellä kokemuksella tuli tunne, että kemiat ja näkemykset pelistä ja harjoittelusta käyvät hyvin yksiin”, Palomäki sanoo.

  ”Luotto valmennustiimin tekemiseen on jo nyt kova. Se on tärkeä juttu. Sekä Timolta että Veeralta löytyy tarvittavaa innokkuutta ja ammattitaitoa tekemiseen.”

  Palomäki sanoo tuovansa joukkueeseen ”tekemisen meininkiä ja positiivista energiaa rentoutta ja huumoria unohtamatta”.

  ”Tällä tasolla pitää tehdä töitä joka päivä tosissaan jos haluaa menestyä, mutta homma ei saa olla liian ryppyotsaista tai totista”, Palomäki sanoo.

  ”Tekemisestä nauttiminen on mulle tärkeä arvo, mutta se ei tarkoita löysäilyä ja oikopolkujen etsimistä. Pistän itseni täysillä likoon ja odotan sitä myös kaikilta muilta joukkueen jäseniltä.”

  Veera Pellikan piti alun perin olla mukana valmennuksessa vain kesä.

  ”Mutta halu auttaa joukkuetta eteenpäin oli suuri, niin päädyin kirjoittamaan sopimuksen tulevalle kaudelle”, Pellikka kertoo.

  Hänellä on pitkä kokemus salibandysta liiga- ja divaritasolta Hämeenlinnasta Steelersin riveistä ja Mikkelin Hatsinasta. Pellikka tuntee myös nyky-Steelersistä monia pelaajia.

  ”Peliura loppui muutamia vuosia sitten, mutta sen verran on tullut hallilla ja treeneissä pyörittyä, että osa pelaajista on tullut tutuksi. Uskon siitä olevan hyötyä vuorovaikutuksessa ja pelaajien fiiliksien aistimisessa.”

  Pellikka arvioi olevansa valmentajana samanlainen kuin pelaajana.

  ”Eli kannustava ja rohkaiseva. Ja yritän saada pelaajia välillä mukavuusalueen ulkopuolelle ja tätä kautta haastamaan sekä kehittämään itseään pelaajina”, Pellikka sanoo.

  Hän on ottanut vastuuta fysiikkaharjoitusta, missä fysioterapeutin ammatista on hyötyä. Valmennustiimin jäsenenä Pellikka on mukana myös pelillisten asioiden kehittämisessä.

  Molemmilla uusilla valmentajilla on hyvät tuntemukset salibandyn tilanteesta. Nostetta on havaittavissa, mutta sitä täytyy osata kehittää edelleen.

  ”Maajoukkue on väläytellyt mukavasti muutamissa viime MM-kisoissa, ja lisääntynyt medianäkyvyys on hyvä juttu. Uskoisin sen tuoneen myös lisää innokkaita pelaajanalkuja lajin pariin”, Palomäki sanoo.

  Hän kertoo seuranneensa kotimaista huippusäbää muutaman vuoden hieman vähemmän.

  ”Olen enemmän seurannut huipputasokasta Ruotsin liigaa.”

  Palomäki arvioi tasoeron kotoiseen F-liigaan vielä suureksi.

  ”Meillä on tuon osalta kaikissa joukkueissa vielä valtavasti tekemistä. Noste ja katsojat peleihin ansaitaan laadukkaalla pelillä ja taidokkailla suorituksilla. Pelit ovat parhaimmillaan huippuviihdettä, jota halutaan tulla katsomaan.”

  Palomäki nostaa esille myös joukkueiden ja yksittäisten pelaajien somenäkyvyyden tärkeyden.

  ”Tässä toivoisin kotimaisilta huippupelaajilta enemmän aktiivisuutta. Mallia voi hakea vaikka Veera ja Oona Kaupin KauppiTwins-tileiltä Instagramista ja Facebookista”, Palomäki haastaa.

  Pellikan mukaan naisten salibandy on nosteessa, mutta ruohonjuuritasollakin on tekemistä.

  ”Peliuran pituus on monella pelaajalla vielä harmillisen lyhyt. Harjoittelun laatuun ja päivittäiseen toimintaan sekä kokonaisvaltaiseen kuormitukseen tulisi kiinnittää yhä enemmän huomiota.”

  ”Junioripelaajat ovat kuitenkin koko ajan parempia ja taitavampia”, Pellikka sanoo.

  ”Se lupaa hyvää naissalibandylle.”

    Takaisin