Yhdessä olemme steelers

  

 • Tiedote 31.8.2020

  Salibandyn supertähti Eero Kosonen siirtyy Steelersiin

  Maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi 2018 valittu maalivahti Eero Kosonen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnan Steelersin kanssa. 33-vuotias Kosonen liittyy Steelersin F-liigajoukkueen rinkiin jo kuluvalla viikolla.

  Eero Kosonen siirtyy Teräsmiehiin ”luottavaisin mielin”.
  ”Mukava päästä näkemään jätkiä ja joukkueen mukaan heti treenaamaan.”

  Kososen kintereillä olivat monet seurat sekä Suomessa että Ruotsissa. Steelersin kanssa Kosonen sai hiottua paketin lyhyesti sanottuna sellaiseksi, että ”siihen oli hyvä tarttua.”

  Eero Kosonen on Steelersin viidenteen liigakauteen valmistautuvalle nuorelle joukkueelle huippukova vahvistus. Kosonen on kiistatta maailman kaikkien aikojen parhaita salibandymaalivahteja, joka on jo vuosia antanut edustamilleen joukkueille mahdollisuuden menestyä.

  Kosonen on voittanut urallaan kaksi salibandyn maailmanmestaruutta, kaksi MM-hopeaa sekä kultaa, hopeaa ja pronssia Salibandyliigassa (Salibandyliigan nimi muuttui toukokuussa F-liigaksi).

  Kosonen saapuu myös Hämeenlinnaan menestys mielessään.

  ”Itse lähden joka kausi siitä, että tavoitteena ovat playoffit. Totta kai tarkennetaan tavoitteita, kunhan pääsen tästä joukkueen mukaan, mutta en näe mitään syytä, miksi tavoite olisi jotain muuta kuin playoffit.”

  Steelersin miesten päävalmentaja Tommi Ojala on tyytyväinen Kososen sopimuksesta.

  ”Onhan tämä iso juttu, ei meillä liikaa maailmanmestareita joukkueessa ole! Eepi tuo mukanaan rutkasti kokemusta huipputason salibandysta ja voittamisesta. Se auttaa joukkuetta ottamaan askeleita eteenpäin.”

  Julkisuudessa on keväästä asti spekuloitu Kososen tulevaisuuden suunnitelmilla. Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen kertoo olevansa sopimuksesta ”erittäin iloinen”.

  ”Koko seuran puolesta olen tyytyväinen. Hän tuo tullessaan paljon kokemusta. Sopimusneuvotteluja käytiin pitkään, ja lopputulos miellyttää nyt molempia osapuolia.”

  Kosonen kertoo neuvotelleensa Ruotsin Superliigan joukkueiden kanssa keväällä ja kesällä.

  ”Neuvottelut eivät johtaneet sellaiseen pakettiin, että olisi ollut sinne fiksua lähteä.”

  Hän muistelee silti hyvällä kolmea Ruotsissa, Växjö Vipersissa vietettyä vuotta. Siellä Kosonen johdatti joukkueensa finaaliin 2017, ja palkintokaappiin tuli hopeaa kivenkovassa Superliigassa.

  ”Ruotsista jäi hienoja kokemuksia ja ystäviä. Ruotsin kieli tarttui myös kivasti mukaan. Mutta nyt on katseet tiiviisti tulevassa kaudessa ja Steelersissä.”

  Kosonen on reissumies. Pelatessaan Seinäjoella pari kautta hän asui Helsingissä, ja siellä hän asuu myös jatkossa. Matkustaminen on ilmeisesti mukavaa?

  ”No nyt ainakin matkustusaika lyhenee verrattuna Seinäjoelle reissaamiseen! Joten se on positiivinen asia. Vaikka todella hyvät muistot jäi sieltäkin. En osaa sanoa, tykkäänkö sitten erityisesti reissaamisesta. Se kuuluu asiaan.”

  Keväällä 2019, kun Helsingin Sanomat haastatteli Eero Kososta ennen liigan pudotuspelejä, hän arvioi parhaiden pelivuosiensa olevan vielä edessä päin. Tämä arvio ei ole muuttunut.

  ”Mielestäni menossa ovat edelleen uran parhaat vuodet. Monia asioita pystyn vielä kehittämään. Siksi varmasti edelleen pelaan, koska nautin päivittäisestä tekemisestä.”

  Kosonen voitti maailmanmestaruuden Suomen joukkueen ykköstorjujana vuosina 2016 ja 2018.

  Ensimmäiset pääsarjakaudet Kosonen pelasi synnyinkaupunkinsa Lappeenrannan NST:ssä. Sieltä tie vei 2008 Jyväskylään Happeeseen seitsemäksi kaudeksi. Happee-vuodet huipentuivat 2014 keväällä voitettuun Suomen mestaruuteen ja seuraavan kevään liigahopeaan. Tämän jälkeen tie vei kolmeksi kaudeksi Ruotsin Superliigaan, Växjö Vipersiin. Kosonen palasi Salibandyliigaan 2018 Seinäjoen Peliveljiin, kun hänet oli valittu maailman parhaaksi salibandyn miespelaajaksi Innebandymagazinet-lehden vuotuisessa äänestyksessä. SPV:ssä Kosonen voitti pronssia keväällä 2019.

  Eero Kosonen on median tavattavissa Steelersin kotihallissa Loimua-areenalla tiistaina. Lisätietoja:
  Noora Lavonen, toiminnanjohtaja: 040 588 83 54

    Takaisin