Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Kuvateksti: Sami Saarinen.

  Steelersin miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajan Tommi Ojalan pois jättäytymistä paikataan toukokuun ajan Sami Saarisella. Saarinen tulee astumaan vastuuvalmentajan isoon ruutuun.

  ”Ensisijaisesti pidän huolen siitä, että uusi kausi saadaan täysipainoisesti käyntiin”, sanoo Saarinen, jolla on erittäin laaja kokemus salibandyn pelaamisesta ammattilaisena ja puoliammattilaisena. Saarinen on pelannut Suomen liigassa 198 runkosarjaottelua tehden 149 tehopistettä Hämeenlinnassa Steelersissä ja Trackersissa sekä useamman kauden Turun TPS:n menestyneen liigajoukkueen runkopelaajana. Pudotuspelit mukaan lukien liigapelien määrä on pitkälti yli 200. Lisäksi taskussa on kokemusta salibandysta Sveitsin NLA:ssa ja Ruotsissa.

  Saarinen ei ole tehnyt ilmoitusta peliuran loppumisesta, mutta hän oli ehtinyt tehdä päätöksen siitä, että ei pelaa tulevalla kaudella missään, mikäli siviilipuolen elämän tavoitteet toteutuisivat sellaisena kuin Saarinen oli suunnitellut.

  ”Valmentaminen on kiinnostanut minua vuosia ja siksi tässä on siis monen vuoden ajatteluprosessi taustalla. Mutta onhan tämä tilanne nyt hämmentävä tietenkin, koska kaikki tapahtui kymmenessä tunnissa”, Saarinen sanoo viitaten omaan lyhyeen harkinta-aikaansa.

  Edustusjoukkueen kausi alkaa maanantaina 3.5., ja joukkue aloittaa kovalla fysiikkaharjoittelulla lajiharjoittelun ollessa vähäisempää.

  ”Fysiikkaharjoittelu taas on valmiiksi suunniteltu jo kevään aikana ja erittäin hyvissä käsissä, siitä huolehtii kokenut fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen”, Saarinen sanoo.

  ”Lajitreenien suunnittelu ja läpivieminen on sitten minun ja Mikko Koivistoisen vastuulla ja se luonnistuu.”

  Koivistoinen on edustusjoukkueen valmennustiimin jäsen.

  ”Viime vuoden vahvuuksia koetetaan parantaa, mutta ei sörkkiä sinne mitään ihmeellistä. Uudelle päävalmentajalle luodaan pohjaa, mihin perustaa”, Saarinen hahmottelee.

  ”Homma on sillä tavalla hyvin hanskassa, että joukkue on pitkälle kasassa, muutamaa neuvottelua käydään juuri nyt. Taustat ovat kasassa, varusteasiat kunnossa. Päävastuussa oleva ihminen vaihtuu, ja se on tietenkin iso asia, mutta ei hallitsematon”, Saarinen sanoo.

  ”Tässä kohdassa mielestäni tärkeää on hakea pelaajien sisäistä vaatimustasoa. Potkin jätkiä eteenpäin”, kuvailee Saarinen, joka tunnetaan erittäin sitoutuneena ja kovana harjoittelijana.

  ”Tässä on ollut puhetta siitä, että halutaan mennä urheilijoina etenpäin ja näin. Nyt aletaan tehdä sitä. Se on jokaisen oma päätös ja minä olen sen päätöksen itse aikanaan tehnyt, joten tiedän, mistä siinä on kyse ja pystyn auttamaan pelaajia”, Saarinen sanoo.

  Steelers kartoittaa uusia päävalmentajakandidaatteja paraikaa. Uusi päävalmentaja etsitään toukokuussa, Saarisen väliaikaisen pestin aikana.

  Puheenjohtaja Arto Hiltusen mukaan Saarinen oli paras mahdollinen ratkaisu nopeassa tilanteessa.

  ”Sami on Hämeenlinnasta ja on juuri palannut tänne Sveitsistä pelireissulta, hän tuntee valmiiksi joukkueen jätkiä, koska pelasi muutaman pelin tässä meillä viime kaudellakin Sveitsin koronatauon aikana”, Hiltunen sanoo.

  ”Hän tietää Steelersin tilanteen, vahvuudet ja kehittämisen kohteet. Siksi Sami on tässä kohdassa hyvä valinta hoitamaan pestiä toukokuun ajan”, Hiltunen sanoo.

  ”Eteenpäin askel kerrallaan, ei tässä sikäli ole mikään muuttunut”, Hiltunen kiteyttää tilanteen.
   

    Takaisin