Yhdessä olemme steelers

  

 • Sami Saarinen ja Iiro Nurminen tuulettavat kenttäkavereina Teräspaidassa maalia kaudella 2014-2015.
  Sami on iskenyt Steelersin riveissä kaikkiaan 162 tehopistettä Divarissa. Kuva: Juha Kauppinen


  Vain pisteen päässä pudotuspelipaikasta olevat Teräsmiehet saavat Elenian lauantai-iltaan vieraakseen niin ikään kovaan vireeseen äityneen TPS:n. Turkulaisten mukana Elenialle astelee hämeenlinnalaiselle salibandyväelle erittäin tuttu Sami Saarinen.

  Neljänneltä sijalta löytyvä TPS on ollut tämän vuoden puolella vakuuttava ja hävinnyt ainoastaan kertaalleen. Sarjassa toiseksi vähiten maaleja (85 kpl) päästäneet turkulaiset ovat napsineet tasaiseen tahtiin vähämaalisia voittoja kurinaisen puolustuspelin ja kauden kaikki ottelut pelanneen maajoukkuevahti Pyry Luukkosen johdolla.

  Vaikka joukkue ei maaleilla aina mässäile, tulivoimaa kyllä löytyy. Ykköskentän nuori Eero Jalo (10+13), Jani Hyytiäinen (20+7) sekä Ville Hirvisuo (7+10) ovat kaikki erittäin juonikkaita ja vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä. Kakkoskentän maestrona toimii Jaakko Hautamäki (7+10) muiden lenkkien ollessa Saarinen (5+4) sekä Latvian maajoukkuemies Artis Raitums (5+1). Turkulaisten takalinjoilta löytyy lisäksi tuore miesten maailmanmestari Lauri Stenfors (2+7).

  Teräsmiehet nappasivat torstaina tärkeän voiton Indiansista ja ero pudotuspelipaikkaan kutistui yhteen pisteeseen. Ottelu oli kakkoskentän show tehomiesten ollessa Nico Jonaeson (2+2), Iiro Nurminen (1+2), Aleksi Kulmala (2+1) ja Teemu Metsälä (2+1). Tomi Aaltonen jatkoi vahvoja otteitaan torjumalla 28 kertaa. Joukkue on saalistanut hienot 7 voittoa viimeisestä 9 ottelustaan ja viimeisimmän voiton myötä matkaa alaspäin karsintapaikalle on tällä hetkellä 6 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä 6 ottelua.

  Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen pelattiin paljolti turkulaisten komennossa. Teräsmiehet olivat kyllä ottelun puolivälissä vielä tulostaululla pelissä mukana, mutta Pyry Luukkosen 9 torjuntaa Aaltosen 27 torjuntaa vastaan kertovat omaa kieltään pelin kulusta. TPS on erittäin organisoidusti pelaava vahvan fysiikan omaava joukkue, joten myös Teräsmiesten täytyy pystyä toteuttamaan kurinalaisesti pelisuunnitelmaansa voiton nappaamiseksi. Tiivis ja uhrautuva puolustaminen, kaksinkamppailupelaaminen sekä järkevät pallolliset ratkaisut ovat varmasti jälleen päävalmentaja Jussi Sihvosen teeseissä peliin mentäessä.

  Nappasimme ottelussa pitkästä aikaa Elenian kirkkaissa valoissa taitojaan esittelevän Sami Saarisen haastatteluun pelin alla.

  Sami, miten oma kautesi on mennyt Turun suunnalla?

  -Ihan hyvin on mennyt; ehjänä pysynyt ja luottoo löytynyt omaan tekemiseen. Ketjukoostumuskin ruvennut löytymään mikä on hyvä kevättä ajatellen. Pelataan joukkueena hyvällä tasolla ja vielä kun saadaan lisää tehoja maalintekoon, niin sen myötä taistellaan kotiedusta.

  Millä mielin olet seurannut Steelersin otteita liigakentillä?

  -Vaihtelevilla mielin, vähän niin kuin  Steelersin pelikin. Alkukaudesta näytti vaikeelta, mutta nyt on lentokeli näyttänyt olevan joulun jälkeen.

  Millaista matsia odotat?

  -Tiukkaa ottelua odotan, Steelers ei oo joulun jälkeen tainnut hävitä Elenialla kertaakaan.
  (Kiitokset kotiyleisölle, viimeisin kotitappio tosiaankin 20.11. Kooveelle.)

  Luuletko että tulee painetta tutun yleisön suunnasta, löytyykö terveisiä katsomoon?

  -Ei sieltä varmaan painetta tule. Ainakaan itse en pelin aikana kiinnitä huomiota vaikka tulisikin joten antaa palaa vaan. Toivottavasti kaikki Sami Saarinen -fanit pääsee paikalle kun numero 28 pääsee taas kotikonnuille pelaamaan.

  Tuulettaako Sami Saarinen jos pallo sattuisi omasta lavasta liikahtamaan Steelersin maaliverkkoon asti?

  -On olemassa ”Ovechkineja” jotka tuulettaa jokaista maalia tietäen että just se kyseinen maali voi olla viimeinen, ja sitten on olemassa Niko Kapasia jotka luistelee eleettömästi suoraan vaihtoon. Jätetään arvailujen varaan mitä tapahtuu, jos maaliverkko pöllähtää lauantaina.

  Steelers – TPS Elenia Areenalla la 11.2. klo 17, tervetuloa seuraamaan huippusalibandya! Matsi on Veikkausottelu, joten Veikkauskorttia lipunmyynnissä vilauttamalla kaksi yhden hinnalla sisään.

    Takaisin