Yhdessä olemme steelers

Uutiset

  

 • Steelersiä joulukuusta 2020 johtanut hallitus valittiin jatkamaan seuran johdossa myös kauden 2021–22. Näin päätti seuran vuosikokous maanantaina 30. elokuuta Loimua-areenalla.

  Steelers kävi kriisin partaalla joulukuussa 2020. Taloustilanne oli vaikea, ja elokuusta 2020 asti istunut hallitus erosi tuolloin kesken kauden. Vaikeudet olivat osin syntyneet jo usean vuoden aikana, ja lopullisesti talouden sakkaamisen aiheutti koronavirus, joka katkaisi seuran toiminnan ja tulovirran keväällä 2020 samalla, kun kulut juoksivat suurelta osin entiseen tapaan.

  Uusi, vuodenvaihteesta asti istunut hallitus on kahdeksan kuukauden aikana pyrkinyt parantamaan seuran toimintaa kaikilla rintamilla. Erityisesti tarmoa on keskitetty taloustilanteen selvittämiseen, rahan keräämiseen, yhteistyökumppanuuksien solmimiseen ja viestinnän sekä markkinoinnin kohentamiseen.

  Työ on kannattanut: tilikausi 2020–21 oli lopulta plussalla 8500 euroa, kun edellisen kauden päätteeksi, kesällä 2020, se oli tappiollinen 25 000 euron verran.

  ”Kyllä tämä meille on merkittävä asia ja myöskin hieno uutinen kertoa jäsenille”, sanoi seuran hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen vuosikokouksen jälkeen.

  Käytännössä positiivisen tuloksen synnyttivät muutamat asiat: seuran kulurakennetta rukattiin uuteen uskoon, isoimpana henkilöstökulujen merkittävä karsiminen. Tilikauden 2020–21 seuran kokonaiskustannukset nousivat muutamalla tuhannella eurolla verrattuna edelliseen kauteen, mutta samalla tuotot nousivat kymmenillä tuhansilla. Seura on muun muassa toteuttanut onnistuneita varainhankintakampanjoita ja hakenut valtakunnallisia ja alueellisia koronatukia.

  ”Näihin on käytetty kohtuullisen paljon aikaa ja resursseja, ja se on onneksi kannattanut”, Hiltunen sanoi.

  Hallituksen vaihtuessa kesken kauden joulukuussa 2020 seuralla oli maksamattomia velkoja noin 90 000 euroa. Näitä velkoja on saatu vähennettyä karkeasti puoleen vuodenvaihteesta kesään 2021. Kevään aikana ilmaantui myös joitakin yllättäviä kuluja muun muassa seuran kannalta epäedullisesti solmittujen yhteistyösopimusten takia. Näitä ylimääräisiä velvoitteita on hoidettu myös pois kevään 2021 aikana.

  Velkovista tahoista jäljellä on vain Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

  ”Muut velkojat on saatu pudotettua pois, eli velat on hoidettu. Liikuntahallien kanssa neuvoteltiin viime talvena hyvässä yhteisymmärryksessä, ja veloille sovittiin takaisinmaksuohjelma. Tässä kohdassa oleellista on tietysti se, että olemme pysyneet tuossa ohjelmassa sen jälkeen ja myös tuo velka lyhenee koko ajan”, Hiltunen sanoi.

  ”Tilintarkastajan viesti päättyneestä tilikaudesta oli sanasta sanaan, että 'tilitarkastus on nyt suoritettu, puolestani kaikki oli kunnossa, hyvää työtä'”, Hiltunen kertoi.

  ”Se on luonnollisesti hieno juttu ja tuntuu hyvältä! Tästä kaikesta iso kiitos kuuluu isolle joukolle vapaaehtoisia, seuran väkeä ja tietysti hallituksen jäseniä. Puikoissa on kahdeksan kuukautta ollut kokonaan uusi porukka, ja tässä on kyllä tehty töitä vaivaa säästämättä.”

  ”Käänne on siis saatu aikaiseksi, mutta töitä on myös edessä päin vielä runsaasti”, sanoi Hiltunen.

  Merkittävää seuran kannalta on ollut sekin, että keväällä miesten ja naisten F-liigalisenssit uusittiin onnistuneesti. Tässä yhteydessä syynissä olivat Steelersin velvoitteet liiton suuntaan, ja ne saatiin kesäkuun alkuun mennessä hoidettua.

  ”Hallituksen kausi on ollut lukuja tutkiskellen onnistunut ja menestyksekäs, mutta tietysti täytyy muistaa, että melko radikaaleja muutoksiahan se on vaatinut seuran kulurakenteeseen. Kevättalvella tilanne oli se, että seuran kiinteät kulut pyörivät, mutta luonnollista tulovirtaa ei ollut juuri lainkaan, kun sarjat ja joukkueiden toiminta olivat seisahduksissa ja pelejä pelattiin ilman katsojia”, Hiltunen sanoo.

  Seuran vuosikokouksessa todettiin ääneen, että seura ei voi kovin pitkään jatkaa nykyisellä määrällä seuratyöntekijöitä. Urheilutoimenjohtaja irtisanottiin kesällä 2020, toiminnanjohtaja kevättalvella 2021.

  ”Meillä on satoja jäseniä ja yksi puolipäiväinen seuratyöntekijä, sekä lisäksi yksi pelaaja, joka hoitaa myös seuran tehtäviä. Tällä porukalla pitäisi siis hoitaa salivuorot, asiointi liiton suuntaan, asiointi joukkueiden suuntaan, turnausten ja harrasteryhmien järjestäminen, viestintä, taloushallinto, kaikki. Käytännössä näitä tehtäviä hoitaa nyt työntekijöiden lisäksi osin hallitus, siis vapaaehtoiset. Tähän asiaan tarvitaan korjaus pian, koska henkilöstön ja vapaaehtoisten näkökulmasta tämä tilanne ei ole millään muotoa kestävä.”

  Hiltunen heitti kokouksessa palloa myös seuran jäsenten ja perheenjäsenten suuntaan:

  ”Otamme enemmän kuin mielellämme eri alojen asiantuntijoita mukaan tähän toimintaan, kaikille tekeville käsille on tilausta ja töitä tehtäväksi aivan varmasti”, Hiltunen sanoi.

   

  Hallitus kaudelle 2021–22:

  Arto Hiltunen, puheenjohtaja
  Juha Kauppinen, varapuheenjohtaja
  Marika Hämäläinen, sihteeri
  Tero Aalto
  Toni Isotalo
  Outi Koskela
  Jarkko Lappalainen
  Kai Lindfors
  Marjo Pekkola              
  Jani Rantanen
  Jari Salo, varajäsen
  Kaj Palmroth, varajäsen

    Takaisin