Yhdessä olemme steelers

  

 • 5-12 (2-4, 1-6, 2-2)

  Ensimmäisen erän jälkeen ottelun kulku oli selvä, EräViikingit pyörittää pitkiä pallollisia hyökkäyksiä ja Steelers iskee haukkana vastaan yrittäen käyttään kaikki maalipaikkansa hyödyksi.  Ajassa 6:18 fuusiojoukkueen maalivahti Markus Laakso torjui vielä Nico Jonaesonin rangaistuslaukauksen, mutta Iiro Nurmisen yritys ajassa 8:54 oli liikaa. Pirteästi tänään esiintynyt Nurminen iskikin avauserään vielä toisen maalin kun Tero Tiitu istui kaksiminuuttistaan. Vaikka Steelers saikin EräViikinkien shokkialun jälkeen pelin vielä tasoihin 2-2, oli odotettavissa että joku lukuisista tolppalaukauksista menisi vielä Jaakko Vahtokarin vartioiman maalin perukoille. Kun Kukkola sekä Kailiala tässä onnistuivat loppuerän aikana päästiin ensimmäiselle tauolle lukemistä 2-4.

   

  Toiseen erään EräViikingit nostivat huomattavasti pelinopeuttaan eikä kotijoukkue siihen pystynyt vastaamaan. Tähän erään ottelu myös ratkesi vieraiden karatessa jo 3-10 johtoon. Kun 15 sekuntia erää oli kulunut, näytettiin Steelers-vahti Vahtokarille kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Kuusi maalia ottelussa iskenyt Kailiala ei kauaa ylivoima-aikaa tarvinnut ja pallo löytyi isäntien maalista. Vielä kun Kailiala teki hattutemppunsa täyteen ja tilanteeksi 2-6, sai Vahtokari tehdä tilaa maaliin tulleelle Tomi Aaltoselle. Vierasjoukkue kampesi itsensä jo 2-10 johtoon, mutta kahden miehen ylivoimalla Timo Johansson toi lohtua vaikeaan toiseen erään. Erälukemat 1-6 kuitenkin kertovat kaiken oleellisen.

   

  Kolmanteen erään vierailija nosti jalkaa kaasulta, eikä niin kovaa karvaavaa ja sähäkkää joukkuetta enää kentällä nähty. Pitkiä pallonhallintahyökkäyksiä, mutta ei läheskään niin terävää peliä. Steelers pääsi peliin jo mukaan, mutta Nico Jonaesonin eikä Axel Cedercreutzin ensimmäinen liigamaali juuri lohtua tuonut kolmannessa erässä.

   

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ensimmäisessä erässä, mutta kaksi viimeistä eivät saaneet kiitosta:

  • Ei jäänyt hirveästi seliteltävää, oikea joukkue voitti. Ainoastaan mihin voi olla tyytyväinen, niin ensimmäisen erän ilme. Siinä oli näennäisesti mahdollisuus taistella tänään tuloksesta, mutta umpisurkea toinen erä mikä ratkaisi koko pelin. Otetaan positiiviset talteen ja koitetaan oppia noista negatiivisista. Kyllä meidän täytyy alkaa puolustaan viisikkona, kyllä meille on liian helppo tehdä maaleja. 

  Kotijoukkueen nälkäisin pelaaja Iiro Nurminen oli myös hyvin tylyllä päällä:

  • Tossa se tasoero suunnilleen menee, kun vastustajalla on melkein kolme kenttää maajoukkuemiehiä. Enemmän pitäisi saada jalkaa liikkeelle ja taistella, tuntui että välillä jäätiin vähän telineisiin. Eka erä oli hyvä, ja siitä olisin voinut saada loppupeliinkin energian, mutta ei tässä jäänyt seliteltävää. Kyllä oikea jengi voitti. Yleisölle kuitenkin kiitos, hyvin oli loppuun asti mukana, oli mukava pelata.
    Takaisin