Yhdessä olemme steelers

  

 • Steelers kerää käyttämättä jääneitä salibandyvarusteita lahjoitettavaksi vähävaraisille perheille. Keräys alkaa Loimua-areenan aulan keräyspisteessä tiistaiaamuna 9.2. kello 10. Seuran toimiston pystyttämään keräyspisteeseen tuodut tavarat lahjoitetaan Hope-järjestön kautta vähävaraisille tai kriisiin joutuneille perheille Hämeenlinnan seudulle.

  Idea keräyksestä syntyi ja kasvoi vahingossa. Steelersin B-poikien joukkueen 16-17-vuotiailla pelureilla ei tuntunut olevan käyttöä Fat Pipen Steelers-logolla varustetuille mailakasseille, joita seuran kautta on tarjolla seuran pelaajille.

  Mailakasseista tuli vanhempien ryhmässä keskustelua, ja vanhemmat totesivat, että kasseja ei tarvita eikä niitä siksi oteta. Asia oli loppuun käsitelty.

  Mutta sitten yhden pelaajan äiti sai idean: hän ostaa mailakassin, jonka 15 euron hinta ei tuntunut pahalta, ja lahjoittaa sen Hope-järjestön kautta vähävaraisille perheille.

  ”Teen myös työn kautta yhteistyötä Hopen kanssa. Ehkä siitä idea tuli”, kertoo Hanna Käppi, tuon B-juniorin äiti.

  B-poikien vanhempien ryhmässä yksi vanhempi toisensa jälkeen syttyi ideasta. Vastauksia putoili: moni halusi myös tilata mailakassin, ja Käppi lupasi kerätä kassit ja viedä kootusti Hopelle.

  ”Hopelta menee tavaraa Hämeenlinnaan ja lähialueille, joten Steelersin logo toimii siinä hyvin”, Käppi arvioi.

  Mailakasseista keskustelu laajeni käyttämättä jääneisiin mailoihin, joita pyörii nurkissa. Mitäpä jos niitäkin lahjoitettaisiin?

  Tässä vaiheessa seura tarttui ideaan, joka todettiin niin loistavaksi, että se kannattaa saman tien toteuttaa koko seuran tasolla.

  *

  Näin mailakassi-ideasta lähtenyt ajatus laajeni seuran nyt alkavaksi keräykseksi. Loimua-areenan aulassa kerätään pahvilaatikoihin mailoja, kenkiä ja suojalaseja, jotka seuran toimiston väki hoitaa Hopelle.

  Käppi sanoo saaneensa itse lahjoittamisesta hyvän mielen.

  Hänen kokemuksensa mukaan Hope on hyvä ja luotettava kanava lahjoittaa.

  ”Tavarat menevät juuri vähävaraisille perheille. Hope on pitkän linjan luotettava tavaroiden lahjoittaja, ja tavarat menevät varmasti lapsille ja lapsiperheille. Se on varma kohde”, Käppi sanoo.

  Steelers-logolla varustettuja mailakasseja voi myös edelleen hankkia joukkueenjohtajien kautta omille pelureille tai sitten Hopelle lahjoitettavaksi. Jos kassin haluaa lahjoittaa, niitä voi tuoda yksittäin Loimua-areenan aulaan, tai sitten joku vanhemmista voi koota isomman määrän kasseja ja tuoda ne kerrallaan areenalle.

  *

  Hopella ollaan lahjoitettavista varusteista iloisia.

  ”Tämä on meille hyvä juttu. Kaikenlaisille urheiluvälineille on aina kysyntää. Avustamme vain lapsia ja nuoria, eli alle 18-vuotiaita”, sanoo Kati Ketola Hope Hämeenlinnasta.

  ”Meille lahjoitettavien varusteiden tulee olla heti käyttöön käyviä, puhtaita ja ehjiä, jotta saamme ne perheille eteenpäin”, Ketola muistuttaa vielä.

  Hope ja Steelers sopivat yhdessä lahjoituspäivän keräyksen päätteeksi. Keräyspiste on näillä näkymin Loimualla ainakin helmikuun ajan.

  ”Jäämme innolla odottamaan!" Ketola sanoo.

  Hope on vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö, joka toimii ympäri Suomea, muun muassa Hämeenlinnassa, ja jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille muun muassa vaate- ja tavaralahjoituksia. Järjestö haluaa taata kaikille lapsille Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen.

    Takaisin