Yhdessä olemme steelers

  

 • Seuran syksyllä valittu hallitus ilmoitti sunnuntaina 6.12. eroavansa. Käsillä olevassa taloustilanteessa seuran luotsaaminen vaatii poikkeuksellisen hyvää osaamista talousasioissa ja yhteistyökumppanuuksien hankkimisessa.

  Lähikuukausina ja tulevina vuosina päämääränä on panna seuran varainhankinta kuntoon.

  Syyskesällä vuosikokouksessa valittu, puheenjohtajan johdolla toiminut hallitus teki omalta osaltaan selkoa seuran taloustilanteesta muutaman kuukauden ajan, keräsi sen jälkeen seuran kaikkien joukkueiden taustahenkilöitä laajasti yhteen virtuaalisiin palavereihin, jonka jälkeen totesivat, että hallitus eroaa kesken kauden.

  Seuran edustusjoukkueet ovat muutamina viime kausina tehneet tappioita joidenkin kymmenien tuhansien eurojen edestä. Naisten liigajoukkue on saanut tilannetta kohennettua, mutta miesten liigajoukkueen kohdalla samassa ei ole onnistuttu.

  ”Yrityksistä huolimatta ei ole löydetty sellaista komboa joukkueen taakse, joka olisi saanut varainhankinnan toimimaan toivotulla tavalla”, sanoo seuran toiminnanjohtaja Noora Lavonen.

  Keväällä alkanut COVID19-viruksen synnyttämä pandemia laajoine talousvaikutuksineen aiheutti lisäksi taloussokin Steelersissä.

  ”Monet budjetoidut tulot jäivät toteutumatta. Esimerkiksi jokakeväinen iso junnuturnaus jäi koronan takia järjestämättä. Lisäksi talousvaikeudet kolahtivat harmillisen kovaa myös joihinkin Steelersin tukijoihin”, Lavonen kertoo.

  Näistä syistä seura irtisanoi keväällä urheilutoimenjohtajan ja lomautti toimiston työntekijät. Kesä mentiin pienellä liekillä: Lavonen esimerkiksi teki toiminnanjohtajan töitä puolipäiväisenä kesän.

  ”Töitä olisi kyllä ihan kokopäiväisesti monelle ihmiselle, mutta taloustilanne ei sitä mahdollista.”

  Viime viikolla pidetyt kaksi isoa etäpalaveria olivat poikkeuksellinen ponnistus seuralta. Niihin osallistui yli 40 henkilöä, ja Steelersin tilanteesta käytiin syvällistä keskustelua molemmilla kerroilla yli kahden tunnin ajan. Näkemyksiä luotiin sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Epävirallisesti kokoustava seuraväki totesi, että seuran suunta on käännettävissä ja sekä junioreiden että liigajoukkueiden tulevaisuus pelastettavissa, jos toimitaan nopeasti. Käytännössä se tarkoittaa, että seuran on pantava kaikki paukkunsa varainhankintaan, yhteistyökumppanuuksien luomiseen, ja siinä tarvitaan kattavat suhteet Kanta-Hämeen elinkeinoelämään.

  Tässä kohdassa hallitus teki päätöksen erota.

  ”On annettava hallitukselle pisteet siitä, että ottivat meidän väen tällä tavalla laajasti kokoon ja saivat porukan puimaan asioita keskenään. Siinä kuultiin todella paljon hyviä puheenvuoroja.”

  Steelers on ensi vuonna 10 vuotta täyttävä seura, joka on suurella työllä saanut urheilullisen menestyksen poikkeuksellisen hyväksi keskikokoiseen salibandyseuraan: juniorityötä kehittämällä seuran kaikki poikajoukkueet C2:sta A-junioreihin on hivutettu sellaiselle tasolle, että ne pelaavat kaikki kuluvalla kaudella SM-sarjaa, samoin miesten ja naisten edustusjoukkueet. Miesten joukkue on lisäksi ollut aiempia kausia pirteämmässä vauhdissa F-liigassa.

  ”Yleinen henki näissä epävirallisissa kokouksissa oli se, että tietenkin haluamme luovia seurana tästä karikosta läpi. Se vaatii yhteistyötä ja sekä lyhyen että pitkän tähtäimen steppejä ja kovaa työtä.”

  Miten uusi hallitus muodostetaan?

  ”Käytännössä on pidettävä uusi, ylimääräinen vuosikokous, jossa entinen hallitus eroaa virallisesti ja uusi valitaan tilalle”, Lavonen sanoo.

  Ylimääräisen vuosikokouksen voi järjestää aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua koolle kutsumisesta ja se tullaan järjestämään koronan takia etänä. 10 henkilöä pystyy osallistumaan kokoukseen fyysisesti paikan päällä koronarajoitukset ja yhdistyslaki huomioiden.

  ”Sen jälkeen kun hallitus erostaan ilmoitti, seuran piiristä on tullut esille muutamia mahdollisia nimiä hallitukseen. Mutta vasta vuosikokous voi uuden hallituksen nimetä. Sikäli on turha mennä asioiden edelle.”

  ”Nyt edessä olevat haasteet on sellaisia, että se on melko vaativa paikka ja kokemusta tarvitaan esimerkiksi myyntityöstä, talousasioista ja viestinnästä. Mutta minä katson kaikesta huolimatta luottavaisesti eteenpäin, ja uskon, että Steelers nousee tästä.”

  Lavosen mukaan etenkin seuran poikajunioreiden koko pelaajapolku nappuloista liigaan asti on valtti, jonka varaan varainhankintaa on hyvä rakentaa.

  ”Me haluamme, että Steelersin ensimmäinen kymmenen vuotta on vasta hienon tarinan alku ei suinkaan loppu. Tuotteen ydin on kunnossa, ja siksi tämä tavoite on täysin mahdollinen saavuttaa.”

  Steelersin joukkueiden toiminta jatkuu normaalisti, joskin koronarajoitusten mukaisesti.

    Takaisin