Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehillä on edessään kahden ottelun viikko. Kuva: Riku Hasari

   

  Teräsmiehet kohtaavat keskiviikon Salibandyliigan ottelussa Turun Palloseuran. Viime kauden hopeajoukkue on uuden valmennuksen alla aloittanut kauden kaksijakoisesti, mutta löytänyt hyvän vireen viime otteluissa.

   

  TPS oli viime kauden suurin yllättäjä, kun erittäin tiiviistä puolustuspelistä aiemmin tunnettu joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkue pelasi myös pudotuspelit yli odotusten kaatamalla ensin puolivälierissä Nokian KrP:n, välierissä SPV:n ja ottamalla myös lähes voittamattomasta Classicista vierasvoiton finaalisarjassa saavuttaen seurajoukkueen ensimmäisen finaalipaikan ja mitalin liigasta.

   

  Jukka Ruotsalaisen ja osittain myös Aki Vilanderin pitkä projekti päättyi viime kauteen, kun aiemmin miesten edustusjoukkueesta naisiin siirtyneen Vilanderin lisäksi myös Jukka Ruotsalainen vaihtoi Aurajoen jokilaivat Sveitsin vuoristoihin kauden jälkeen. Uudeksi päävalmentajaksi valittiin hienoa työtä Kuopiossa tehnyt Janne Kainulainen, joka nosti Welhot ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan liigaan ja raapi kahden kauden ajan Kuopiolaisten rosterista käytännössä maksimisuorituksen molemmilla kausilla. Welhot eivät kausiennakoista huolimatta joutuneet edes karsimaan sarjapaikastaan vaan säilyivät molempien Kainulaisen kausien aikana suoraan sarjassa.

   

  Jos viime kaudella TPS laskettiin sarjan suurimmaksi yllättäjäksi, tämän kauden alun perusteella joukkue on ollut selkein alisuorittaja. TPS ei ole tähän mennessä voittanut yhtäkään pudotuspeliviivan yläpuolella olevaa joukkuetta, vaan kaikki viisi voittoa on tullut sarjan häntäpään taistossa mukana olevia joukkueita vastaan. Tilastojen perusteella TPS on tehtyjen ja päästettyjen maalien perusteella sarjan neljänneksi paras joukkue, mutta sarjataulukossa turkulaiset ovat jumittuneet tällä hetkellä sijalle kahdeksan.

   

  Muutaman viime ottelun perusteella turkulaisten peli-ilme on kuitenkin alkanut löytyä ja joukkueen terveystilannekin alkaa olemaan hyvällä tasolla Miko Kailialan ja Janne Hoikkasen palattua kentälle loukkaantumisista. Kailiala on joukkueen vaarallisin maalintekijä ja Hoikkanen pelasi viime kaudella uransa parasta salibandya ennen harmillista polvivammaansa joka katkaisi Hoikkasen pelit yli puoleksi vuodeksi. Kailialan ja Hoikkasen puuttuessa Sami Saarinen on pelannut pirteimmän alkukautensa hetkeen ja Joonas Koskinen on onnistunut pisteiden valossa hienosti pitkän loukkaantumisen jälkeen.

   

  Steelersin synkkä syksy sai jatkoa viime viikonloppuna Welhojen haettua voiton Hämeenlinnasta rangaistuslaukauskisan jälkeen. Teräsmiehille yksikin piste oli tervetullut, mutta voittoja on ruvettava pikkuhiljaa ottamaan mikäli sarjapaikan kohtaloa ei haluta jännittää viimeisille kierroksille asti. Keskiviikon ottelu on lähtökohtaisesti hankala, sillä TPS ei tunnetusti päästä vastustajia helposti maalipaikoille. Koko kauden Steelersiä vaivannut tehottomuus täytyy saada käännettyä onnistumisiksi, jos turkulaisia halutaan tosissaan haastaa. 

   

  Teräsmiesten päävalmentaja Petri Kemppainen tiedostaa haasteen ja korostaa maltin merkitystä ottelussa:

   

  “Keskiviikkona pitää sietää taas peliä ja syttyä muista asioista kuin maaleista, koska TPS on liigan parhaiten viisikkona puolustava joukkue eikä maalipaikkoja ole liiemmin heidän puolustuspäässä irronnut. Samalla meidän täytyy puolustaa uhrautuvasti ja pelata fiksusti pallolla, sillä TPS:ltä löytyy paljon ratkaisukykyä kaikista kentistä. Edellisestä pelistä otetaan lopun hyvät asiat matkaan ja lähdetään haastamaan viime vuoden hopeajoukkuetta ennakkoluulottomasti.”

   

  Steelers - TPS Elenia Areenalla keskiviikkona 27.11 kello 18.30. Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon!

   

    Takaisin