Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiesten kauden 2021–22 joukkueen runko on kasassa. Moni tärkeimmistä runkopelaajista saatiin kiinnitettyä jatkosopimuksella. Mukana on myös muutama kiinnostava uusi nimi.

  Neuvotteluja jatketaan yhä joidenkin pelaajien kanssa, kertovat joukkuetta rakentamassa olleet Kaj Palmroth, Arto Hiltunen ja Jarkko Lappalainen Steelersin hallituksesta.

  Joukkuetta on koottu korostetusti yhteistyössä pelaajien, valmennuksen sekä neuvonantajien kesken.

  Kaj Palmrothille tiivis yhteistyö muiden joukkueen rakentajien kanssa on ollut tapa saada uusia ystäviä, ja hän kuvailee projektia ”hyvin hauskaksi”.

  ”Se on se Hämeenlinnan salibandy-yhteisö ja -verkosto, mikä tässä ratkaisee. Palkattuja kykyjenetsijöitä ei ole, mutta tämä on ollut aidosti Steelersin yhteinen juttu. Olemme miettineet yhdessä, millaisia pelaajia joukkueeseen halutaan”, Palmroth sanoo.

  Pelaajia etsittäessä ja kiinnitettäessä on painotettu sataprosenttista sitoutumista joukkueeseen ja harjoitteluun. Kaksi viikkoa sitten alkanut kesäharjoittelujakso on vaativa. Aamuharjoituksineen edustusjoukkue harjoittelee yhdeksän kertaa viikossa. 

  ”Joukkue luo paraikaa pohjia treenaamalla peruskestävyyttä ja perusvoimaa, jotta saadaan lähtötaso ylemmäksi ennenkuin siirrrytään nopeus- ja nopeuskestävyysominaisuuksien kehittämiseen”, kertoo fysiikkavalmentaja Jarmo Törmänen.

  ”Joukkue on sitoutunut ja treenaa kovaa, mutta hyvällä fiiliksellä”.

  Yhdeksän harjoituskertaa viikkoon ei merkitse sitä, että koko ajan mennään talla pohjassa.

  Lajiharjoittelun on suunnitellut Sami Saarinen, joka tuli lyhyellä varoitusajalla edustuksen virkaa tekeväksi päävalmentajaksi toukokuun alussa. Silloin edellinen päävalmentaja Tommi Ojala joutui yllättäen jättäytymään sivuun henkilökohtaisten syiden vuoksi.

  Saarisen mukaan joukkueen sitoutuminen näkyy käytännössä monissa asioissa.

  ”Esimerkiksi se kertoo paljon, että pelaajilla on ajatuksia, miten halutaan kehittää itseä, joukkuetta ja joukkueen tapoja toimia”, Saarinen sanoo.

  ”On mietitty, miten tuo kaikki tehdään ja on jo alettu harjoitella niitä.”

  Saarinen on myös pannut merkille sen, kuinka hyvin pelaajat ovat hyödyntäneet harjoitteluun äitienpäivän, helatorstain ja ”sunnuntait yleisesti”.

  ”Moni ei ole jättänyt näitä mahdollisuuksia käyttämättä.”

  Saariselle työprojekti on erikoinen siinä mielessä, että se kestää vain kuukauden. Kesäkuun alusta puikkoihin tulee uusi päävalmentaja.

  ”Painopiste lajiharjoittelussa on puolustuspäässä, alimmalla kolmanneksella”, Saarinen kertoo.

  ”Harjoitellaan tiettyjä tilanteita jopa ylikorostaen, viime vuoden pohjia vähän teroitetaan. Pelimuotoina on sellasia harjoitteita että pääsee takaisin kiinni mailaan ja palloon sekä pääsee hengästymään taas lajinomaisesti.”

  ”Ryhmä on sitoutunut hyvin toistaseksi. Halu tehdä asioita näkyy”, Saarinen sanoo.

  *

  Kaj Palmroth on entisenä Steelersin ja Trackersin pitkäaikaisena pelaajana ja kapteenina tutustunut kiinnostuksella uusiin pelaajiin.

  ”Mielenkiintoista on ollut huomata, että nykyään pelaajat osaavat vaatia asioita, eikä tyydytä vain siihen, että saa mahdollisuuden pelata F-liigassa”, Palmroth kertoo.

  ”Tosi rohkeita nuoria, jotka hakevat parasta paikkaa pelata, eivätkä vain sitä mestaa, joka on lähimpänä.”

  Mielenkiintoisia saapujia ensi kauden joukkueeseen ovat esimerkiksi Tampereelta tullut puolustajakaksikko Juuso Woivalin ja Valtteri Molkka. Ensimmäisten lajiharjoitusten perusteella kaksikko tuo mukavaa vahvistusta Steelersin takalinjoille.

  Woivalin, 25, on ollut neljä vuotta Classicin edustusjoukkueen ringissä ja pukenut Suomen tämän hetken parhaan salibandyjoukkueen paidan päälleen 28 F-liigaottelussa. Woivalin tulee Hämeenlinnaan hakemaan liigatason läpimurtoa.

  Esittelyvideolla Woivalin nimesi tärkeimmäksi vahvuudekseen pelaajana asenteen, kyvyn tehdä ”kaiken joka arkipäivä sata prossaa taulussa”. Woivaliniin teki vaikutuksen se, kuinka paljon edustusjoukkueen aloitustilaisuudessa kaksi viikkoa sitten oli taustoja ja kuinka innostuneita kaikki olivat tulevasta kaudesta.

  Toinen Classicista saapuvista pelaajista, Valtteri Molkka, 21, oli selvitellyt etukäteen Steelersin Classic-taustaiselta maalivahdilta Pietari Jääskeläiseltä kannattaako Teräsmiehiin siirtymistä harkita. Vastaus oli positiivinen.

  ”Mustin [Jääskeläinen] kanssa on juteltu ja on tullut semmoinen kuva, että Steelers on menossa seurana eteenpäin kaikessa toiminnassa. Olosuhteet kehittymiselle ovat täällä kunnossa”, Molkka sanoo.

  Steelers panostaa pieniin, tärkeisiin asioihin pelaajien kanssa. Esimerkiksi äskettäin isäksi tullut kapteeni Jarno Mäkinen – Steelers onnittelee! – kertoi, että seuran kanssa neuvotteluissa huolehdittiin hänen mahdollisuuksistaan päästä harjoittelemaan laadukkaasti myös aamuisin.

  ”Täällä on hyvät olosuhteet harjoitella”, puolustajien pistepörssin kärkitaisteluun viime kaudella noussut Mäkinen kertoo.

  ”Haluan olla mukana kirjoittamassa tätä uutta tarinaa, mikä tässä on alkamassa.”

  Joukkueen tehokkain hyökkääjä Markus Sipronen on sitä mieltä, että Steelersin joukkueesta ei ole toistaiseksi saatu F-liigassa täyttä potentiaalia irti.

  ”Ei lähelläkään”, Sipronen sanoo.

  Hän peräänkuuluttaa jokaisen pelaajan omaa päätöstä sitoutua ja tehdä töitä huipulle pääsemisen eteen.

  ”Jos sä päätät itse, että sä haluat, ja jos vielä yhdessä päätetään joukkueen sisällä, että mitä halutaan, niin sillä se potentiaali on ulosmitattavissa.”

  Siprosen mukaan joukkueessa on useita pelaajia, jotka ovat päätöksen omalta osaltaan tehneet, ja tämä on hänen mukaansa tärkeä tekijä menestykselle.

  *

  Joukkueen managerina, asioiden hoitajana, aloittava Jani Rantanen katsoo erittäin positiivisin tunnelmin tulevaa kautta.

  ”Joukkueessa on jonkin verran vaihtuvuutta ja maalin suulta poistui konkari, mutta saimme tilalle muun muassa entistä jämerämpää puolustuskalustoa”, Rantanen sanoo.

  ”Lisäksi Pietarilla [Jääskeläinen] on nyt mahtava paikka näyttää todellista osaamistaan myös suurelle yleisölle.”

  ”Kun saamme sairastuvan tyhjennettyä, meillä on kasassa mielestäni iskukykyinen joukkue.”

  ”Joukkue on edelleen tosi nuori, mutta haastavan kauden jälkeen taas vuoden kokeneempi.” 

  ”Porukka vaikuttaa koko ajan urheilullisemmalta ja kurinalaisemmalta ja nämä ovatkin juuri niitä seikkoja joihin tulemme keskittymään. Tulevalla kaudella pelipaikoista tulee olemaan huomattavasti aiempaa kovempi kilpailu, mikä tulee näkymään myös pelaajien henkilökohtaisena kehittymisenä.”

  Viime kauden Steelersin miesten edustusjoukkueesta näillä näkymin lopettavat tai siirtyvät muualle seuraavat pelaajat: Jose Takala, Roope Grönholm, Niko Einiö (LASB), Daniel Megyaszai (LASB), Aapo Ordning, Osku Sipilä, Eero Kosonen, Ulvis Metra, Jukka Jaakonsaari, Nico Matilainen, Mikko Turpeinen. Julius Aaltonen ja Janne Ijäs miettivät uran jatkoa.

  Steelers kiittää ja toivottaa tsempit jatkoon!

   

  Teräsmiehet kaudella 2021–2022:

  Henri Aallonen
  Timi Ahola
  Pieti Alatalo
  Markus Hautaoja
  Aleksi Hiltunen
  Veeti Hiltunen
  Tuukka Hytönen
  Leevi Kainulainen
  Aleksi Kartano
  Pyry Kauppinen
  Vilho Kekki
  Teuvo Kinnunen
  Santeri Korhonen
  Jens Korkatti
  Atte Kurkikangas
  Valtteri Molkka
  Jarno Mäkinen
  Ville Ranki
  Mikko Ruuska
  Markus Sipronen
  Henri Stenberg
  Miika Tuomioja
  Joonas Viitanen
  Juuso Woivalin
  Roope Yrjänen

  Pasi Järvinen (mv)
  Pietari Jääskeläinen (mv)

  Taustat:

  Vastuuvalmentaja (vt.): Sami Saarinen 
  Valmentaja: Mikko Koivistoinen
  Mentorit: Mika Savolainen ja Jani Blad
  Fysiikkavalmentaja: Jarmo Törmänen
  Huolto: Juha Rantanen
  Hieroja: Henri Karlén
  GM: Jani Rantanen
  joukkueenjohtajat: Tero Aalto, Jussi Reunanen ja Tommi Lindroos
  Otteluisäntä: Kai Lindfors
  Talousjohtaja: Marika Hämäläinen
  Aitioemäntä: Outi Koskela
  Viestintä: Miiro ja Jusu Ltd

    Takaisin