Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Steelers P18 juhlii maalia Pirkkalan Pirkkoja vastaan. (Kuva: Paula Saukkonen) 

  Steelersin 2004-05-syntyneiden poikien joukkue nousi kahdella voitolla SM-sarjan pudotuspeleihin viikonloppuna Jyväskylässä pelatuissa pudotuspelikarsinnoissa.

  P18-joukkue oli pelannut kuluneen kauden ikäluokan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, valtakunnallisessa 1-divarissa, jonka runkosarjassa se sijoittui toiseksi.

  Lauantaina Jyväskylässä Steelers voitti Divarin runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Pirkkalan Pirkat maalein 8-3.

  Sunnuntaina vastaan asettui SM-sarjan seitsemänneksi runkosarjassa sijoittunut Joensuun Josba. Ottelusta tuli hurja trilleri, jonka Steelers voitti jatkoajalla 7-8.

  Kahdella voitolla joukkue raivasi näin tiensä SM-sarjan puolivälieriin, joissa vastaan asettuu P18-SM-sarjan runkosarjan voittanut helsinkiläinen EräViikingit. Ottelusarja käynnistyy lauantaina 26.3. Helsingin Mosahallissa, ja sunnuntaina 27.3. pelataan Hämeenlinnassa. Tarvittaessa tiistaina pelataan vielä toistamiseen Helsingissä.

  *

  Steelersin 2004-05-poikien joukkueen toiminta on rakennettu poikkeuksellisesti: ikäluokan ykkös- ja kakkosjoukkue (edustusjoukkue ja kilpajoukkue) harjoittelevat yhdessä.

  ”Tämä on 17-18-vuotiaille pelaajille epätavallinen järjestely. Tavallisesti tuossa iässä ykkös- ja kakkosjoukkueiden toiminta on selkeästi jaettu. Meillä rinki on pidetty yhdessä. Meillä on kova taso sekä 04- että 05-ikäluokassa”, sanoo P18-ikäluokan vastuuvalmentaja Juha Kauppinen.

  Koronakaranteenien kurittaessa iso rinki on ollut eduksi.

  ”Meillä on ollut kolmea kentällistä pelaajia lähes kaikissa harjoituksissa mukana. Jos ykkös- ja kakkosjoukkue olisi pidetty tiukasti erillään, treenejä olisi heikoimmillaan vedetty alle 10 pelaajalla. Siinä ei paljon vauhtia pidetä.”

  ”Pelaajia on toki lopettanutkin meillä, B-junnuiässä dropouttia tulee aina. Ja joku on palannut kotikylän jengeihin lähiseudulle. Tärkeintä, että jatkavat harrastamista”, Kauppinen sanoo.

  Hänen mukaansa kovavauhtiset harjoitukset ovat palvelleet pelaajien kehittämistä. Ensimmäiset kaksi 2004-syntynyttä pelaajaa, hyökkääjä Eero Kauppinen ja maalivahti Rasmus Painilainen, pelasivat kauden aikana ensimmäiset liigaottelunsa.

  ”Ja on tämä järjestely tuloksellisestikin palvellut, kun SM-sarjan pleijaripaikka nyt varmistui.”

  Kauppisen mukaan ykkös- ja kakkosjoukkueen yhteisestä toiminnasta tulee erityinen kemia koppiin ja kentälle.

  ”Jokainen mukana oleva pelaaja muokkaa tunnelmaa. Divaripeleissä on esimerkiksi voitu iloita kakkosjoukkueen pelaajien onnistumisesta ja pärjäämisestä. Tällaisesta tulee happea joukkueeseen, kun kilpaurheilu muuten on väistämättä kovaa.”

  Kauppisen mukaan pelaajien kehittyminen ja korkealuokkainen tekeminen ei vaadi suljettuja karsinoita.

  ”Oleellista on monipuolisuus. Meillä on ollut kaksi P18-sarjapaikkaa, Divari ja aluesarja. Lisäksi yli 10 poikaa on käynyt pelaamassa P21-SM-sarjan pelejä. Siihen vielä laadukkaat aamuharjoitukset kolmesti viikossa Lyseon lukion urheilulinjalla. Ei ihme, että pelaajat kehittyvät.”

  *

  Kauppinen on lopettamassa 11 vuotta jatkuneen valmennusrupeaman 2004-syntyneiden poikien kanssa. Se on hänen mukaansa haikeaa.

  ”Joidenkin pelaajien kohdalla olen nähnyt kaaren 7-vuotiaasta 18-vuotiaaksi.”

  ”Varsinkin lauantain peli Pirkkoja vastaan sai tunteet pintaan, kun ymmärsi, että siellä jotkut pelaajat olen nähnyt ensimmäisen kerran ykkösluokkalaisina ja nyt se on loppu.”

  Kauppisen mukaan P18-joukkueessa on erityinen tunnelma.

  ”Vaikka monella pelaajalla tavoitteet ovat huipulla ja Steelersissä on edelleen ensi kaudella kovia jengejä ja hyvää toimintaa, tämä on meidän joukkueen tietynlainen Last Dance.”

  ”Kopissa joku totesi, että tunnelma ei ole koskaan ollut joukkueessa näin hyvä ja se näkyy kentällä.”

  ”Olemme ikäluokan TOP8-joukkue, ja se on P18-ikäluokassa näin kilpaillussa lajissa kova juttu. Mutta kausi on kesken vielä”, Kauppinen sanoo.

  ”EräViikingit on voitettavissa oleva joukkue. Me olemme kovemmassa iskussa kuin koskaan. Nyt on aika laittaa kaikki likoon.”

  *

  Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen, mikä on tilanne ensi kaudeksi P19-SM-sarjajoukkueen valmennuksen osalta?

  ”Emme ole kiirehtineet ensi kauden valmennuksen lukkoon lyömisen kanssa, koska tiesimme sarjapaikan selviävän vasta nyt. Ylemmässä SM-sarjassa, johon paikka nyt varmistui, haluamme taata pelaajille mahdollisimman laadukkaan kokonaisuuden kehittymistä ajatellen. Otamme rauhassa parin viikon lisäajan ja selvitämme, onko meiltä joku kivi jäänyt vielä kääntämättä valmentajia kartoittaessa”, Hiltunen sanoo.

  ”P22-valmennus on jo valmiina. Näiden kahden joukkueen valmennustiimit julkistetaan yhdessä. Joukkueet tulevat olemaan keskenäänkin paljon tekemisissä, ja kemioiden täytyy sopia hyvin yhteen.”

  Kiinnostuitko valmentamisesta Steelersissä? Ota yhteyttä puheenjohtaja Arto Hiltuseen 040 507 2826.

  Myös Steelers-tyttöjen T18-joukkueella on edessä pudotuspelikarsinnat viikonloppuna. Lauantaina vastaan tulee runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Classic II, ja siitä voitolla vastaan tulee sunnuntaina SaiPa. Voittaja pääsee SM-sarjan pudotuspeleihin.

    Takaisin