Yhdessä olemme steelers

  

 • Muurin täytyy olla kunnossa myös kauden loppupeleissä, kun jokainen piste ratkaisee. Kuva: Riku Hasari

  Teräsmiehet eivät kauaa ehdi toipua shokeeraavasta Salba-ottelusta, kun pakan tulee olla jo kunnossa. Keskiviikkona tie vie Vantaalle EräViikinkien vieraaksi ja lauantaina pelataan jälleen kotona Elenialla, kun Oilers saapuu kylään.

  Kauden kuuden viimeisen pelin käsikirjoitus on selvä: jokainen piste on kullanarvoinen. SalBa vaanii pisteen päässä suoran putoajan paikalla ja putoamiskarsintaviivan päälle SB Welhoihin matkaa on viisi pistettä. Äärimmäisen tiukan asetelman kruunaa kauden viimeinen kotiottelu, kun lauantaina 3.3. pelataan jälleen se suomalaisen salibandyn kovin paikallisottelu LASB:a vastaan.

  ***

  Keskiviikon vastus EräViikingit ei ole tämän vuoden puolella juhlinut pelkkiä voittoja, mutta löytyy silti sarjasta sijalta kolme. Joukkue katkaisi kahden ottelun voitottoman putkensa lauantaina Oulussa voittamalla OLS:n lukemin 2-4. Pisteet kelpaisivat myös EräViikinkien leirissä, sillä joukkueella on käynnissä tiukka taistelu kotiedun säilyttämisestä.

  Joukkueen pörssikärki Miko Kailiala on parannellut viime pelit loukkaantumistaan, mutta hyökkäyspään osaamista Vantaalta silti löytyy. Erityisesti Mika Moilanen, Jani Kukkola, Roni Laasonen, Tuomas Iiskola sekä vakavasta polvivammasta kentille kuntoutunut Lauri Kapanen ovat pelaajia, joita tulee pitää silmällä. Puolustuspäässä tahtia pitää Mikael Lax ja takalinjoilta löytyy myös hämeenlinnalaisille tuttu Janne Salonen. Maajoukkuevahti Santtu Strandberg on kantanut päävastuun joukkueen tolppien välissä.

  ***

  Lauantaina Elenialle saapuva Oilers nappasi puolestaan lauantaina tärkeän rangaistuslaukausvoiton LASB:sta. Värikkään ottelun myötä espoolaiset vankistivat asemiaan pudotuspeliviivalla, mutta sielläkin suunnalla kaikki skenaariot pudotuspelin ulkopuolelle jäännistä kotietuun ovat vielä mahdollisia. Monia vähämaalisia otteluita tämän vuoden puolella pelannut Oilers aloitti kautensa kolmen tappion myötä, mutta on nyt onnistunut voittamaan kaksi edellistä otteluaan.

  Öljymiesten pistepörssistä erottuu selvästi neljä miestä: Riku Holopainen, Casper Pfitzner, Markus Markkola sekä Matias Kaartinen. Taitavia pelaajia sisältävä joukkue hyökkää tasaisen kolmen kentän turvin, joten puolustuksen tulee olla kunnossa keskiviikon lisäksi myös lauantaina.

  Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen päättyi kuinkas muuten, kun Oilersin viime sekuntien voittomaaliin. Kalavelkoja on siis maksettavana.

  ***

  Kaikki tuki on nyt tarpeen, kun hurja kauden huipennus lähestyy. Kevätkausi on ollut monessa mielessä nousujohteinen, mutta kuten sanottua, sarjapisteet ratkaisevat. Teräs taipuu, ei murru!

  Ke 14.2. klo 18:30 EräViikingit - Steelers, Energia Areena Vantaa Tulospalvelu & linkki lähetykseen
  La 17.2. klo 18:00 Steelers - Oilers, Elenia Areena Hämeenlinna Tulospalvelu

   

    Takaisin