Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiesten tappioputki katkesi makeimmassa mahdollisessa paikassa. Kuva: Riku Hasari

  Teräsmiehet matkasivat kahdeksan ottelun tappioputki niskassaan lauantai-illan derbyyn Lahteen Hämeen herruutta ratkomaan. Päävalmentajan painottamat tiivis puolustuspeli ja kliininen viimeistely onnistuivat loistavasti ja taistelun tauottua pisteet tarttuivat vierasjoukkueen matkaan lukemin 5-6 (1-3, 1-3, 3-0). 

  Ottelu alkoi tasaisesti molempien joukkueiden luodessa maalipaikkoja ja puolustaen tiiviisti omaa päätään. Teräsmiehille avautui ensimmäinen paikka maalintekoon ylivoimalla, kun Justus Kainulainen sai hyökkäyspäässä jäähyn hänen lyötyä Steelersin maalilla torjunutta Pasi Järvistä käsille tilanteen jälkeen. Steelers kiitti tilaisuudesta ja Markus Sipronen kuittasi komean kuvion päätteeksi vieraat 0-1 johtoon. Erän puolivälin jälkeen LASB –kapteeni Henri Vilén sai estämisestä kahden minuutin jäähyn ja Ville Lastikka (1+1) tarjoili tuhannen taalan paikan takatolpalla odottaneelle Timo Johanssonille, jolla oli helppo työ siirtää Teräsmiehet 0-2 johtoon. Illan ykköstähdeksi valittu Aleksi Kulmala (3+0) vei vieraat jo 0-3 johtoon Elmeri Saukkosen (0+2) syötöstä. Justus Kainulainen (3+1) kavensi vielä ennen taukoa tilanteeksi 1-3.

  ***

  Toinen erä jatkui tasaisena, mutta ottelun vahvimpana Teräsmiesten hyökkäysviisikkona viilettänyt Megyaszai – Kulmala – Saukkonen jatkoivat pirteitä otteitaan. Kolmoskenttien välisen taistelun lauantaina vei selvästi Teräsmiesten työteliäs ryhmä, joka toisessa erässä sai nopeilla avauksilla tehtailtua kaksi maalia LASB:n kolmosvitjaa vastaan. Ensin Megyaszai syötti Kulmalan illan toisen osuman, mutta Justus Kainulainen kuittasi tämän osuman vain 19 sekunnin jälkeen Tino Nivalan pitkän kaaripallon päätteeksi. Kulmala täydensi kuitenkin hattutemppunsa Saukkosen pitkästä poikittaissyötöstä erän puolivälissä.. Ennen erätaukoa Ville Lastikalle avautui vastahyökkäyksestä paikka viedä vieraat neljän maalin johtoon, mutta ihmepojan veto viuhui kuitenkin ohi maalista. Heti seuraavasta tilanteesta Lastikka kuitenkin katkaisi Justus Kainulaisen syötön keskialueella ja kiitti toisesta mahdollisuudesta tälläämällä pallon maalin ylänurkkaan. Toiselle erätauolle poistuttiin siis Teräsryhmän johtaessa 2-6.

  ***

  Kolmannessa erässä kentälle saapui selvästi voitontahtoa huokunut kotijoukkue. Vieraat joutuivat lähes heti erän alusta lähtien puolustuskannalle ja maalilla torjunut Pasi Järvinen otti lukuisia hyviä torjuntoja pitäen vieraat turvallisen tuntuisella karkumatkalla. Kotijoukkueelle tarjottiin todella hyvää saumaa päästä peliin mukaan erän puolivälissä, kun Janne Ijäs tuomittiin istumaan estämisjäähyä Miikka Pentikäisen kalastelun ansiosta. Vieraat kuitenkin kestivät alivoiman uhrautuvan puolustuspelin ansiosta ja lopulta ajassa 53:27 kotijoukkueen päävalmentaja Petri Varis otti aikalisän. Aikalisän jälkeen kotijoukkue aloitti vimmatun takaa-ajon kuuden kenttäpelaajan turvin ja pääsivät Justus Kainulaisen ja Matti Korhosen (1+1) maaleilla jo kahden maalin päähän. Rasmus Kainulainen kuitenkin katkaisi kotijoukkueen hyvän flow-tilan ottamalla hyökkäyspäässä jäähyn. Vieraat tyytyivät hakemaan ylivoimalla varmaa paikkaa ja kuluttamaan aikaa eikä varsinaisia maalipaikkoja nähty. Tuure Ailio toi vielä kotijoukkueen maalin päähän ajassa 58:56, mutta lopulta summerin soidessa Teräsmiesten tappioputki oli historiaa ja tuloksena loistava voitto hienosti kautensa aloittaneesta paikallisvastustajasta.

  ***

  Lahdessa Steelersin alkukaudella puuttunut oman pään tiiviys löytyi loistavasti ja myös peittopelaaminen oli kiitettävällä tasolla, etenkin Janne Ijäs otti monta loistavaa peittoa ja uhrautui joukkueen puolesta.

  Myös päävalmentaja Jussi Sihvonen kiitti joukkueen työmoraalia:

  -Meillä oli tänään tasan kaksi teemaa, ensimmäisenä tiivis puolustuspelaaminen ja toisena kahden pisteen ottaminen keinolla millä hyvänsä. Kaksi pistettä plakkarissa ja kolme kenttää taisteli ansiokkaasti eli silloin voidaan sanoa että peli meni juuri niin kuin toivottiin.

  -50 minuuttia peli oli aika hyvin meidän hallussa ja meni niin kuin olimme käsikirjoittaneet mutta kuudella viittä vastaan LASB pääsi vielä kantaan, onneksi uskallettiin voittaa.

  -Meillä oli huippuhyvä kolmoskenttä tänään ja Kulmalan Aleksi oli todella tehokas. Myös maalivahtipeli oli myös erittäin hyvää ja siinä oli meidän voiton avaimet tänään.

  -Täytyy sanoa, että usko ei ole loppunut missään vaiheessa. Tämä vaati tolkuttoman määrän työtä, mutta avataan nyt uusi kappale ja mennään tästä täysillä eteenpäin.

  Teräsmiesten ottelut jatkuvat Espoon Otahallissa Indiansia vastaan 24.11 kello 18.30, kun Antti Aarnio johdattaa Steelersin vanhaa joukkuettaan vastaan.

    Takaisin