Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkue matkustaa perjantai-illan otteluun Espooseen, jossa isäntinä toimii Esport Oilers. Teräsmiehet haluavat varmasti jatkaa voittojen tiellä ja Oilers on viime kausien perusteella ollut mukava vastustaja hämeenlinnalaisille.

   

  Esport Oilers näytti aiemmin viikolla pelatussa vierasottelussaan vaarallisuutensa, kun Nokian KrP lähti juoksukilpailuun espoolaisten kanssa. Ennen ensimmäisen erän päätöstä taululla komeili lukemat 1-8 ja kotijoukkue oli pakotettu muuttamaan pelitaktiikkaansa. Oilers ei loppupeliin onnistunut maalinteossa, mutta näytti että myös puolustaminen onnistuu eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna edes kolmannen erän lopulla.

   

  Oilers majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 5, vaikka joukkueen ehdoton maalintekovastuun kantaja Justus Kainulainen loukkaantuikin jo pari kuukautta sitten eikä mies tämän kauden aikana kuntoudu enää pelikuntoon. Hyviäkin uutisia espoolaiset ovat saaneet, sillä kaukaloon on saatu takaisin tärkeitä palasia kevään pudotuspelejä ajatellen. Heikki Iiskola, Jani Lehtoniemi ja etenkin kokenut Casper Pfitzner tuovat toivottua laajuutta kolmeen pelaavaan kenttään. Oilersin kokoonpano kestää vertailun aivan minkä joukkueen kanssa tahansa.

   

  Steelers pääsi uuden vuoden viettoon lopulta hyvillä mielin, kun uuden valmennusryhmän johdolla taisteltiin kauden toinen kolmen pisteen voitto OLS:sta. Suurin muutos oli tapahtunut selkeästi joukkueen puolustusasenteessa ja -tiiviydessä, sillä Teräsmiehet olivat koko ajan oululaisten iholla. Myös kokeneet pelaajat nostivat OLS-ottelussa profiiliaan ja johtivat nuorta ryhmää esimerkillään. 

   

  Oilers on viime kausien aikana ollut kärkipään joukkueista yksi mukavimmista vastuksista Teräsmiehille, sillä voitot ovat viime kausien aikana menneet lähes tasan runkosarjassa. Luvassa on kuitenkin varmasti kova kamppailu, jossa huolellisempi joukkue pallon kanssa on lähellä voittoa. Teräsmiesten resepti otteluun tulee olemaan varmasti melko lailla sama, kuin OLS-ottelussa. Puolustuspään toimiessa hyvin myös vastaiskun paikkoja avautuu ja niissä Teräsmiehet ovat viime kausien kanssa ollut vahvimmillaan.

   

  Voitolla Oilers oilers parantelisi asetelmiaan pudotuspelien kotietutaistelussa, mutta Steelersille pisteet ovat vielä tärkeämmät, sillä kolmella pisteellä ero suoran putoajan paikkaan kasvaisi jo viiteen pisteeseen ja suoraan sarjapaikkaan oikeuttava kymmenes sija olisi vain kolmen pisteen päässä. Lisäksi pisteet olisivat tärkeät senkin kannalta, että ÅIF isännöi Welhoja lauantaina Sipoossa ja tuon ottelun tulos vaikuttaa myös olennaisesti putoamiskamppailuun. Panosta perjantain ottelusta siis ei tule puuttumaan.

   

  Steelersin päävalmentaja Raine Laine on ollut tyytyväinen joukkueen kehitykseen viimeisten viikojen aikana ja mies odottaakin innolla perjantain ottelua:

   

   ‘’Kovassa iskussa oleva joukkue, paperilla yksi mielenkiintoisimmista porukoista tulevaisuuden kannalta. Meille hyvä mittari tässä vaiheessa, kaverilla kolmas peli kahdeksaan päivään joten siitä toivottavasti saadaan vähän etua. Olemme harjoitelleet itse hyvin ja kehitystä on tapahtunut, mutta vielä on tietysti työtä jäljellä ennen kuin ollaan joukkueena siellä jossa halutaan pelillisesti olla. Varmasti kova kamppailu tulossa, koska pelissä on tärkeät pisteet molemmille joukkueille ja puolustusasenteen pitää olla kohdallaan alusta lähtien.‘’

   

   Oilers - Steelers Tapiolan Urheiluhallilla perjantaina 10.1.2020 kello 18.30

   

   

    Takaisin