Yhdessä olemme steelers

  

 • Suoritus näyttää samalta kuin harjoituskentällä. Pallonriisto, ujutus puolustajan jalkojen välistä ja laidalta toiselle ulottuva kantti tarkasti etukulmaan. Mutta Teemu Metsälä teki tämän aivan jossain muualla kuin harjoituksissa. Sama sininen alusta oli kyseessä, mikä on harjoituksissakin. Kotihalli. Mutta silti tilanne oli täysin poikkeuksellinen suomalaisessa salibandyssä. Pallon ohittaessa tyhjää harovan maalivahdin, musta puoli katsomosta hyppää hurmiolliseen tuuletukseen, oranssi puoli katsomosta on täysin hiljaa. Steelersin ja LASBin välinen finaalisarja on unohdettu jo, mutta tuota maalia tuskin voi unohtaa. Mutta kuka on tuo maalin tehnyt numerolla 59 pelaava nuori puolustaja.
   

  Viime kaudella D1varissa 18+11 tehot summannut Metsälä on saavuttanut lyhyellä urallaan paljon. Junioreissa SM-kultaa, kirkkaimpana kuitenkin nuorten maailmanmestaruus. Seuraava askel on Salibandyliiga.
   

  Ennen kuin aloitetaan pelillisistä asioista, niin kerro hiukan itsestäsi. Kuka on Teemu Metsälä?

  -Viime kesänä ylioppilaaksi valmistunut 19-vuotias välivuotta viettävä sinkku. (Toim.Huom.) Ensi keväänä haen ekaa kertaa jatko-opintoihin. Vapaa-aika menee oikeastaan kavereiden kanssa ja änärin pelaamisessa. Junnuna tullut touhuiltua ennen salibandya vähän kaikenlaista, tennis ja yleisurheilu meinasi salibandyn edelle, mutta Lopella oli helppo aloittaa sähly kavereiden houkuttelun saattelemana ja se sitten jäikin lajiksi.
   

  Sitten ainoa yleisökysymys. Onko Exelin Megalomaniac-lapa niin hyvä, että sillä kannattaa pelata?

  -Kyllä tuo mintun vihreä megalomaniac on huippu lapa. Ihan junnusta lähtien ollut yksi parhaista.
   

  Miltä liigavauhti on tuntunut? Mikä on ollut suurin ero D1varin ja Salibandyliigan välillä?

  -Vauhti on ollut kovaa, mutta ei se ollut yllätys. Duunia painetaan kovaa kuitenkin jatkuvasti, jotta sitä menestystäkin tulisi.
  -Fyysisyys ja pelinopeus on aivan toista luokkaa ehdottomasti. Se missä D1varissa oli vielä aikaa katsoa ympärille, niin liigassa on vastustaja jo iholla.

   

  Useilla pelaajilla on rutiineja, joilla jopa joitakin taikauskoja. Mitä salaisuuksia löytyy sinun valmistautumisesta peliin?

  -Mulla ei ole mitään taikauskoisia rutiineja, mutta kyllä alkulämmöissä tietyt rutiinit on, joilla lähtee kehittämään sitä hyvää fiilistä. Hallille tullessa tietyt biisit on, jotka myös sytyttää ja valmistaa peliin.
   

  Tällä viikolla vastassa fuusioseura EräViikingit, sinullakin on toisesta näistä kokemusta?

  -Kaksi vuotta tuli vietettyä Tapanilan Erässä, enimmäkseen A-junnuissa ennen tänne Teräspaitaan siirtymistä. Tuttuja on niin valmennuksessa kuin kentälläkin. Valmentajana siellä on Korsmanin Jyri, jonka kanssa voitettiin alle 19-vuotiaiden MM-kulta ja sillä matkalla koettiin muutenkin hienoja asoita yhdessä. Hiltin (Joni Hiltunen) sekä Tomi Rastaan kanssa on myös tullut toimittua Erässä parin vuoden ajan, joten hienoja tyyppejä myös vastustajan johdossa! Ja tulihan sieltä samalla A-junnujen SM-pronssi sekä SM-hopea ja B-junnuista Suomen mestaruus.

  -Ehkä kuitenkin se tärkein mikä tekee torstain pelistä spesiaalin on, että kohdataan ensimmäistä kertaa veljeni Janne Salosen kanssa. Janne palaa kuuden vuoden tauon jälkeen Hämeenlinnaan (kasvattajaseura RuRu, liigavuodet FT Trackersin riveissä) ja varmasti hänelläkin lisämausteena vielä se, että pikkuveli vastassa.
   

  Meinasitko antaa veljelle mahdollisissa laitaväännöissä hiukan ylimääräistä? Kevyttä naljailua ja pikkusikaa vai lämminhenkistä halailua ja veljellisiä poskisuudelmia?

  -Kyllä jokaiseen tilanteeseen mennään sata lasissa, mutta kyllä mä yhdet putket vien ja pistän pallon yläminttuun.


  Sitten muutama nopea kysymys, sano mikä tulee ensimmäisenä mieleen.

  Erik Karlsson vai Ossi Väänänen? Karlsson, ehdottomasti.
  Ford Mondeo vai Ferrari 488? Ferrari.
  Maito vai Kokis? Kokis.
  Pasta vai Peruna? Pasta.
  Johansson vai Jonaeson? Nico, koska Tintillä on niin huonot jutut.
  Lätkä vai futis? Lätkä
  Laine vai Puljujärvi? Laine.


  Veljekset kohtaavat Elenia Areenalla to 27.10. klo 18:30, tervetuloa!
  Lisää ottelusta täällä.

    Takaisin