Yhdessä olemme steelers

  

 • Neljä peliä sisältävä viikko alkoi mollivoittoisesti kotitappiolla hallitsevaa mestaria Tampereen Classicia vastaan. Ensimmäisen 30 minuuttia hienosti taistellut kotijoukkue taipui lopulta selvästi numeroin 1-11 (0-2, 1-4, 0-5).

  Teräsmiesten peli alkoi ensimmäisessä erässä murheellisesti, sillä vieraiden Joonas Pylsy (3+1) vei Classicin 0-1 johtoon jo pelin ensimmäisessä vaihdossa. Alun haparoinnin jälkeen kotijoukkue kuitenkin heräsi taisteluun ja sai pallonhallinnan kautta luotua laadukkaita maalipaikkoja. Atte Eronen kuitenkin vei vieraat 0-2 johtoon ennen erän puoliväliä ja näistä lukemista poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle. Torjunnat 20 minuutin pelin jälkeen olivat tasan 7-7 ja vaarallisimmat maalipaikat nähtiin vierasjoukkueen päädyssä, mutta Classic –maalivahti Joni Järviöpiti joukkuettaan pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

  ***

  Toisen erän alun Steelers pääsi pelaamaan hetken ylivoimalla tuloksettomasti ja Classic rankaisi 3 sekuntia jäähyn loppumisesta, kun Pylsy viimeisteli illan toisen maalinsa Eemeli Salinin syötöstä. Myös Steelers joutui alivoimalle toisen erän alussa, mutta uhrautuvaisesti peittäneet alivoimanelikot sekä etenkin maalivahti Jaakko Vahtokariselvittivät vierasjoukkueen pyörityksen hyvin. Teräsmiesten maalitilin avasi Timo Johansson Teemu Metsälänsyötöstä ajassa 28.35 hienon syöttörallin päätteeksi. Maalin jälkeen kotijoukkueen peli rullasi hyvin ja Classic joutui puolustuskannalle, mutta ajassa 33.31 tulleen Jussi Pihan (1+2) maalin jälkeen pelin kuva kääntyi täysin ja toiselle erätauolle lähdettiin lopulta 1-6 lukemista.

  ***

  Kolmas erä ei tarjonnut yleisölle enää jännitystä, vaan kotijoukkue tyytyi puolustamaan omissa parhaansa mukaan ja Classic piti palloa hyökkäysalueella jatkuvasti paikkoja luoden.  Teräsmiesten peliotteissa alkoi näkymään turhautuminen maalipaikkojen tuhlaamiseen, eikä taistelutahtoa enää tahtonut löytyä vaan katseet alkoivat kääntymään jo viikonlopun LASB- ja Koovee otteluihin. Konsta Tykkyläisen (2+0), Sami Johanssonin, Atte Erosen (2+0) ja Eemeli Alkolan (1+1) maalattua loppunumerot Elenia-areenalla olivat 1-11. Keskiviikkoillan 60 minuuttia osoitti, että Teräsmiehet pystyvät taistelemaan pisteistä sarjan kärkikastiakin vastaan, mutta viimeistelyn tasossa nähty ero koitui lopulta kotijoukkueen kohtaloksi.

  Mietteliään päävalmentaja Jussi Sihvosen tunnelmat ottelusta olivat kaksijakoiset:

  • Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, saatiin laadukkaita maalipaikkoja luotua ja itse asiassa voitettiin Classic maalipaikoissa vaikka oltiinkin 0-2 tappiolla. Sen jälkeen kuitenkin kun 33 minuutin kohdalla tuli 1-4 maali meillä kuului selkärangasta niks naksja kyllä sitten vaikka ei viimeiseen erään lyötykkään kaasua pohjaan koska meillä on elintärkeä viikonloppu edessä silti en ole tyytyväinen helppoihin päästettyihin maaleihin, koska näitä koviakin joukkueita vastaan pitää oppia puolustamaan ja hakea niistä ne onnistumiset. Siinä me tänään luistettiin ja mentiin siitä mistä aita on matalin, kyllä meidän hieno kotiyleisö ansaitsee taistelun loppuun asti ja täytyy pyytää omasta puolesta anteeksi siitä.
    
  • Nyt on tärkeä viikonloppu edessä ja sitä ennen päästään hyvin reenaamaan ja katsomaan vähän videoita. Hyvillä mielin viikonloppua kohti, Lahdessa saadaan varmasti hyvät fiestat pystyyn ja ääntä sekä tunnetta pelistä ei tule puuttumaan. Mukava taas päästä kertaalleen koutsaamaan omaa vanhaa joukkuetta vastaan peliä ja sunnuntaina sitten lyödään Kooveeta vastaan kaikki peliin kotona. Jos olemme omalla hyvällä tasollamme niin varmasti voidaan ottaa viikonlopusta 4 pistettä.
    Takaisin