Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiesten taistelu Salibandyliigassa jatkuu maajoukkuetauon jälkeen. Kuva: Riku Hasari

  Miesten edustusjoukkueella on edessään kova tasonmittaus, kun vaikeaa alkukautta jatkaneen SalBa –ottelun jälkeen edessä on taistelut Esport Oilersia ja EräViikinkejä vastaan. Molemmat pääkaupunkiseudun joukkueet lukeutuvat sarjan kestomenestyjiin, joten Steelers pääsee lähtemään otteluihin selkeän altavastaajan roolista.

  Perjantaina Teräsmiesryhmä matkustaa Espoon Tapiolaan Oilersin vieraaksi. Viime kaudella voitot jakautuivat tasan 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa. Oilersin runko on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa, vaikka joukkueesta poistuikin roimasti johtajuutta kun Perttu Pajukoski ja Oliver Wardi lopettivat liigauransa ja maajoukkueessakin nähty Risto Töllikkö palasi kotiseudulleen Lappeenrantaan. Joukkueeseen saatiin kokemuksen tilalle runsaasti nuoruuden intoa ja lahjakkuutta Riku Holopaisen, Alexander Nymanin ja Christian Remeksen valittua Öljymiehet liigaseurakseen. Varsinkin Holopaisen alkukautta voidaan pitää nappisuorituksena, sillä kasassa on seitsemän ottelun jälkeen tehot 8+7. Pistepörssin kärkipäässä on aiemmilta kausilta tutut Casper Pfitzner (8+5) ja ehkä liigan pehmeimmillä käsillä siunattu Markus Markkola (4+5). Maalissa Joonas Kaltiainen on venynyt pallon eteen myös kiitettävästi ja torjuntaprosentti näyttää tällä hetkellä lukemaa 82.02%.

  Oilersin nuorennusleikkauksen epäiltiin vaikuttavan joukkueen otteisiin varsinkin alkukaudesta, mutta Nokian KRP:stä saapunut tuore päävalmentaja Heikki Luukkonen on saanut joukkueesta hyviä suorituksia irti tasaiseen tahtiin ja Oilers majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 3 tasapisteissä Nokian KRP:n kanssa. Espoolaiset ovat voittaneet viisi peliä ja hävinneet kaksi, huomioitavaa on se että noista seitsemästä ottelusta viisi on päättynyt maalin erolla, joten kasassa on jo monta henkisestä vahvuudesta kertovaa voittoa. Edellisellä kierroksella LASB kävi kuitenkin hakemassa pisteet Lahteen numeroin 9-4, joten myös Espoolaisten puolustuksella on ollut mustia hetkiä.

  ***

  Lauantain kotiottelussa vastaan asettuu kesällä ehkä koko sarjan suurimpia pelaajamenetyksiä kokenut EräViikingit. Viime kauden jälkeen joukkueesta liigauransa lopetti puolustuksen tukipilari Tommi Aro sekä kokeneet Tom Strömsten ja Tommi Rosendahl. Janne Hyvönen palasi kotiseudulleen Rauman SalBaan, Tuure Ailio ja Joonatan Surakka lähtivät Lahteen, Kevin Söderling Ruotsiin, Perttu Puska Joensuuhun, Tapio Kinnunen alasarjoihin ja maalivahti Markus Laakso Jyväskylään Happeen riveihin. Menetyksiä paikkaamaan saapuivat Mikael Lax, Samuli Hulkkonen sekä Marek Öige. Joukkue myös nosti paljon omia junioreita liigarinkiin. Myös viime kauden loukkaantuneena ollut Lauri Kapanen on tehnyt paluun liigakentille. Alkukaudella tehovastuu on ollut kaksikon Miko Kailiala (10+3) ja Mika Moilanen (8+2) käsialaa ja miehet ovat ainoina rikkoneet jo kymmenen tehopisteen rajan tälle kaudelle. Jani Kukkolan (1+5) alkukausi on ollut aikasempiin kausiin verrattuna hiljaisempi, mutta tutkapari Kapasen paluu saattaa kääntää kurssin hyvinkin nopeasti.

  Totuttu kestomenestyjä EräViikingit on aloittanut kauden todella nihkeästi, sillä kasassa on seitsemän ottelun jälkeen vain kuusi pistettä, jota voidaan pitää heikkona suorituksena yhdelle liigan isoimmista seuroista. Helsinkiläiset ovat voittaneet TPS:n, SalBan ja SB Welhot, mutta hävinneet kärkipään joukkueille selvästi. Viimeisimmässä ottelussa OLS haki tuplapanosottelussa sarjapisteet ja Suomen Cupin jatkopaikan Energia Areenalta lukemin 4-5. Luvassa lauantaina on siis todella kova vääntö kahden odotettua heikommin alkukaudesta suorittaneen joukkueen välillä.

  ***

  Steelers kärsi kuudennen perättäisen tappion Rauman SalBan vieraana reilu viikko sitten. Maalin pelinä pitkään pysynyt ottelu oli jo selvästi parempi esitys aiempiin verrattuna, mutta tehokkuus puuttui ottelun tärkeinä hetkinä. Teräsmiehillä on edessä kaksi todella kovaa kamppailua ja oman pään pitää pysyä hyvin tiiviinä, sillä molemmista vastustajista löytyy maajoukkuetason viimeistelijöitä jotka eivät tarvitse kuin muutaman paikan maalintekoon. Lisäksi varsinkin Oilersin ylivoima on alkukaudesta ollut todella vakuuttava, joten selvää on ettei jäähypenkkiä saa kuluttaa turhaan viikonloppuna.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen odottaa innolla kauden ensimmäistä härkäviikonloppua:

  -Tauon jälkeen palataan taas tositoimiin, kun pääsemme vääntämään kauden ensimmäisen tuplan. Molemmat vastustajat ovat laadukkaita joukkueita ja varsinkin Oilers on aloittanut kauden todella vahvasti.

  -Tauolla on parsittu omaa peliä uudelleen kasaan ja koitettu hymyillä paljon. Tekeminen treeneissä on ollut raikasta ja uskon, että työn on pakko alkaa näkymään myös peleissä. Loppuviikolla ei tarvitse ainakaan mailaa puristaa, sillä pääsemme lähtemään meille tutusta haastajan asemasta testaamaan kahden laatujoukkueen nykykuntoa.

  -Oman tekemisen kautta tullaan jatkamaan nousevalla käyrällä niin varmasti saadaan hyvät pystypainit. Toivottavasti joukkue saa kotipeliin kovaäänisen yleisön tueksi, vaikka alkusyksy on ollutkin haastava niin kaikki jää kentälle. Sen voi koko joukkue luvata.

  Oilers – Steelers Tapiolan Urheiluhallissa pe. 10.11. kello 18.30. Tulosseuranta

  Steelers – EräViikingit Elenia Areenalla la. 11.11 kello 18.00.

  Tule kannustamaan kotijoukkue voittoon, Teräs taipuu, ei murru!

  Tagit: miehet  
    Takaisin