Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuva: Riku Hasari

  ”Junnut tulivat kabinettipäätöksellä liigaan, joten täytyy näyttää ettei täällä pelkillä hallikynillä pärjää” sanoi Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen otteluennakkovideossa. Ei tullut hallikyniä, mutta pisteet junnut kyllä veivät, sillä Teräsmiehet ojensivat Heimolle kuudennen perättäisen tappion lukemin 4-5 (2-2, 1-1, 1-2).

  Ottelusta oli odotettavissa tasainen alusta lähtien, sillä siinä missä hienosti alkukauden aloittanut Indians oli hävinnyt viisi ottelua putkeen, maajoukkuetauolla hyvin harjoitellut Steelers otti tärkeät kaksi pistettä sarjassa neljäntenä majailevalta SPV:ltä. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet vuorottelivat pallolla ja molempien joukkueiden maalivahdit ottivat parhaiden pelaajien viittaa olalle ensimmäisistä tilanteista lähtien. Indians kuitenkin aloitti maalinteon ajassa 3.48, kun Valtteri Kainulainen laukoi Mikael Sieväsen poikittaissyötöstä pallon verkkoon.  SPV –peliin kasattu Steelersin kolmoskenttä kuitenkin tasoitti ajassa 8:58, kun Valtteri Niemi löysi Daniel Megyaszain pitkällä poikittaissyötöllä. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkueen Otto Lehkosuo esti Megyaszain haaston keskelle jäähyn arvoisesti, eikä Teräsmiesten ylivoimaviisikko tarvinnut kuittaukseen kuin 14 sekuntia aikaa. Iiro Nurminen (0+2) jatkoi maalin takaa viivaan lipuneen pallon Nico Jonaesonille (1+1), jonka lyöntilaukaus löysi maalin yläkulman. Indians kuitenkin tasoitti ajassa 17.30, joten ensimmäiselle erätauolle poistuttiin 2-2 tilanteessa.

  Toisen erän alku noudatti ensimmäisen erän kaavaa, mutta erän puolivälistä muodostui rikkonainen, kun ensin Steelersin Andris Blumbahs joutui jäähylle. Indiansinkaan ylivoima ei kauaa aikaa tarvinnut, kun Santeri Toropainen vei kotijoukkueen 3-2 johtoon. Seuraavaan kahteen minuuttiin Steelersille tuomittiin kaksi rangaistuslaukausta, jotka molemmat kotijoukkueen Mikko Kirvesniemi torjui mallikkaasti. Jälkimmäisen ylivoiman vierasjoukkue kuitenkin hyödynsi, kun Teemu Metsälä (2+0) löi oman irtopallonsa ilmasta sisään. Erän viimeistä 5-minuuttista kotijoukkue hallitsi, mutta illan kovin Teräsmies Tomi Aaltonen piti vierasjoukkuetta pystyssä torjuen lukuisia vaarallisia maalintekotilanteita. Näin ollen toiselle tauolle poistuttiin 3-3 lukemista.

  Steelers sai kolmannen erän alkuun unelma-alun, kun kakkosketju käytti hyväkseen Indiansin heikon karvausasetelman vierasjoukkueen puolustuspään kulmavapaalyönnissä. Teemu Metsälä vaihtoi ensin puolta täysin yksin olleelle Jonaesonille, joka seurasi rauhassa Metsälän nousun laitaa pitkin, laittoi matkaan millintarkan poikittaissyötön kentän poikki jonka Metsälä jatkoi tarkalla sijoituksella maalin alakulmaan. Maalin jälkeen Indians loi painetta Steelersin päätyyn ja vierasjoukkue peitti ansiokkaasti vetoja, tappeli kaksinkamppailuita itselleen ja iski vastaan tilanteen tullen. Pirteästi pelannut Samuli Grönfors lisäsi Steelersin johtoa kahteen maaliin ajassa 50:42 siirretyn rangaistuksen aikana tarkalla vedolla. Seuraavassa vaihdossa Indians tarjosi vieraille lopullisen ratkaisun paikkaa ottamalla jäähyn, mutta Teräsmiehet hieroivat palloa tuloksetta hyökkäyspäässä.  Ottelun lopusta muodostui puolustustaistelu, kun kotijoukkue haki vimmatusti kavennusta mutta Heikki Iiskolan kavennusmaali ajassa 59:56 tuli Indiansin kannalta liian myöhään. Näin ollen Teräsmiehet ottivat 4-5 lopputuloksella tärkeät kaksi pistettä joululahjana mukaan juuri niillä asioilla, jotka liigatasolla ratkaisevat: loistavalla maalivahtipelillä ja hyvällä erikoistilannepelaamisella.

  Teräsmiesten päävalmentaja Jussi Sihvonen oli tyytyväinen mies pelin jälkeen:

  -          -Tämäniltainen ei noussut pelinä kyllä Salibandyliigan legendapelien joukkoon, mutta sillä ei ole mitään merkitystä kun pisteet ovat meidän matkassa. Tänään teimme riittävät asiat kentällä, iskettiin hyvin vastaan ja oltiin ylivoimalla hyviä. Meidän kakkoskenttä pelasi niin hyvin, että he voittivat meille tämän ottelun Tomi Aaltonen maalissa pelasi huippupelin. Täytyy sanoa että todella tyytyväinen olen pisteisiin, tapa millä se tuli ei ehkä ollut silmiä hivelevän kaunis mutta kuten sanottu, sillä ei ole merkitystä nyt. Maajoukkuetauolla olemme saaneet hyvin tehtyä asioita jotka rupeavat pikkuhiljaa näkymään kentällä siinä muodossa, että uskallamme voittaa ja tästä on mukava palkita joukkue. Tarkoitus oli huomenna treenata, mutta nyt voi antaa hyvillä mielin vapaapäivän huomiselle, jotta jokainen pääsee nauttimaan pitkästä joululomasta.

  Teräsmiesten vuosi huipentuu viimeiseen taisteluun, kun Oulun Luistinseura saapuu Elenialle vieraaksi perjantaina 30.12. Tule kannustamaan Steelers kolmanteen perättäiseen voittoon kello 18.30.

  Ottelutilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/miesten-salibandyliiga-runkosarja/1267?id=2080&name=Steelers

    Takaisin