Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehet kohtaavat kolmen viikona odottelun jälkeen Welhot kotiottelussa.

   

  Steelersin miesten edustusjoukkueella on sunnuntaina edessään tähän mennessä kauden tärkein ottelu. Sarjataulukon viimeiseksi valahtanut Teräsmiesryhmä isännöi pisteen edellä olevia Welhoja Kuopiosta.

   

  Welhot vaihtoivat kesällä valmentajaa, kun joukkueen paikoitellen jopa ylisuorittamaan saanut Janne Kainulainen vaihtoi maisemaa TPS:n edustusjoukkueen pääkäskijäksi. Tilalle palkattu Pasi Purhonen jättäytyi sivuun valmennustehtävistä toistaiseksi terveydellisiin syihin vedoten ja tällä hetkellä Welhojen valmennuksesta vastaa Mikko Tiihonen, jolla on aiempaakin kokemusta joukkueesta.

   

  Welhot aloitti kauden pirteästi venyttämällä Happeen kauden avausottelussa rankkarikisaan asti, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut ainoastaan ÅIF:n. Mielenkiintoisen sunnuntain ottelusta tekee se, että ainoa ero tilastollisesti Steelersin ja Welhojen välillä on yksi tehty maali enemmän Teräsmiesten hyväksi. Päästettyjä maaleja joukkueilla on molemmilla 83. Sunnuntaina voikin olla edessä hyvin tasainen kamppailu, joka ratkeaa maalin erolla.

   

  Kuopiolaisten ykköstykit ovat parin viime kauden aikana lähteneet tasaisesti muihin seuroihin, kun muun muassa Juha ja Tuomas Rautiainen lähtivät ensimmäisen liigakauden päätteeksi Sveitsiin ja palasivat täksi kaudeksi Happeen paitaan. Viime kauden kärkipelaajiin kuulunut Eetu Sorvali lähti EräViikinkeihin ja Iiro Lankinen lähti Happeeseen. Etenkin Lankisen pelillisen johtajuuden poistuminen on näkynyt Welhojen pallollisessa pelaamisessa. Lähtijöistä johtuen kaksikon Aleksi Ahokas - Riku Tuononen tulosvastuu on järkyttävän suuri ja kyseisten herrojen onnistumisessa on pitkälti kiinni kuopiolaisten liigamatkan jatkuminen ensi kauteen.

   

  Teräsmiesten tappioputki kasvoi ennen maajoukkutaukoa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun Classic kävi hakemassa pisteet Elenia Areenalta rumin lukemin 1-15. Maaottelutauon johdosta hämeenlinnalaisilla on ollut onneksi kolmen viikon tauko peleistä, jonka aikana on ollut aikaa harjoitella viisikkopelaamista ja parantaa ennen kaikkea viimeistelyä maalintekotilanteissa. Sunnuntaina on myös luonnollisesti hyvä pysyä pois jäähyaitiosta, sillä erikoistilanteet ovat isossa roolissa kahden tasaisen joukkueen taistossa.

   

  Sunnuntaina luvassa on siis kahden peräpään joukkueen kamppailu, jossa on loppukautta ajatellen erittäin isot pisteet jaossa putoamistaistelua ajatellen. Voitolla Teräsmiehet nousisivat Welhojen ohi sarjataulukossa ja ennen kaikkea pois suoran putoajan paikalta. Welhot on tunnettu korkeasta ja aktiivisesta pelityylistään, joten Steelersin pitää onnistua myös kääntöpelaamisessa ja paineen purussa sunnuntaina pisteiden saamiseksi.

   

  Steelersin päävalmentaja Petri Kemppaisen mukaan sunnuntaina on odotettavissa vauhdikas ottelu:

   “Varmasti edessä on kova kamppailu pisteistä, kun kaksi putoamispaikkaa välttelevää joukkuetta kohtaa. Me emme ole kuitenkaan liikaa katsoneet Welhojen pelaamista vaan keskittyneet omaan tekemiseemme ja treenanneet tehokkaasti maajoukkuetauon aikana pyrkien parantamaan niitä osa-alueita joissa olemme olleet heikkoja alkukaudella. Kenellekään ei varmasti tarvitse erikseen kertoa, kuinka tärkeä ottelu sunnuntaina on edessä, mutta toivotaan tässä katsomoon äänekästä tukea kotijoukkueelle!”

   

  Steelers - Welhot Elenia Areenalla sunnuntaina kello 17.00. Tule kannustamaan kotijoukkueen tappioputki poikki!

   

    Takaisin