Yhdessä olemme steelers

  

 • Viimeinen koitos ennen joulua käydään Turussa. Kuva: Riku Hasari

  Steelersin miehet matkustavat vielä ennen joulukinkkujen syömistä Turun Palloseuran vieraaksi Kupittaan Marli Areenalle. Joukkueet ovat jo kohdanneet kerran aikaisemmin kaudella, kun Steelers vei Ville Lastikan hattutempun voimin kaksi pistettä jatkoaikavoitolla kauden avausottelusta. 

  TPS on pelannut vaihtelevin ottein läpi kauden ja löytyy puolessa välissä runkosarjaa sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Joukkue on onnistunut voittamaan muutaman kärkipään joukkueen mutta myös hävinnyt esimerkiksi sarjanousija Welhoille selvin lukemin 8-3 Kuopiossa. Kovasti kesällä muuttunut turkulaisryhmä on kuitenkin menossa kovaa vauhtia pudotuspeleihin, sillä eroa yhdeksännellä sijalla oleviin joukkueisiin on neljä pistettä. Hyvin organisoitu puolustuspeli on ollut joukkueen kulmakivi läpi kauden, sillä vain ylivoimainen sarjakärki Classic on päästänyt vähemmän maaleja kuin TPS. Puolustuksen toimivuus on silti tilastojen perusteella toteutettu maalinteon kustannuksella, sillä TPS on tehnyt liigassa kolmanneksi vähiten maaleja.

  TPS:n tehokkain pelaaja on ennakoiden mukaisesti Jani Hyytiäinen, joka on 14 pelaamassaan ottelussa tehnyt 20 tehopistettä (10+10). Jaakko Hautamäki ja Eero Jalo ovat sen sijaan tilastojen valossa pelanneet hieman alle odotusten ja varsinkin nuoren Jalon otteet vaihtelevat jopa otteluiden sisällä huomattavasti. Uudet tulokkaat Olli Kinnunen 10+4) ja Juho Sorri (9+3) ovat sen sijaan kantaneet hienosti vastuuta ja viime peleissä myös Hämeenlinnan oma poika Sami Saarinen (8+7) on löytänyt hyvän pelivireen nuoren sentterin Nikolas Laaksosen (4+2) kentästä.

  ***

  Steelersin nousi jo pois suoran putoajan paikalta hetkeksi, mutta Rauman SalBan voitettua OLS:n Teräsmiehet löytyvät taas ainakin maanantai-iltaan asti viimeiseltä sijalta. Viimeisestä neljästä pelistä kasassa on viisi pistettä kahdeksasta ja omiin on mennyt vain 4,5 maalia per ottelu. Elenialla pelattu tuplapeliviikonloppu tuotti kaksi tappiota, mutta maalin tappiot kärkipään joukkueille SPV:lle ja Happeelle ovat silti viitteitä paremmasta taisteluilmeestä verrattuna alkukauteen.

  Ville Lastikka (17+5) on päässyt vauhtiin uudessa tehoketjussaan Nico Jonaesonin (4+13) ja Markus Siprosen (7+12) keskellä ja Timo Johansson (14+3) on pelannut tasaisesti pisteitä tehden läpi kauden. Viime otteluissa pirteitä otteita on esittänyt myös Aleksi Kulmala, joka on iskenyt kauden kahdeksasta pisteestään seitsemän viimeiseen neljään otteluun. Marli Areenalla on siis luvassa tiukka taistelu kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen välillä, jossa erikoistilannepelaaminen ja puolustuspeli luultavasti ratkaisevat paljon pisteiden kohtalosta.

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen odottaa tiukkaa taistelua maanantai-illan väännöstä:

  • Meillä on pidempi tauko takana peleistä ja päästään testaamaan omaa nykykuntoa hyvää joukkuetta vastaan. TPS on fyysinen joukkue jonka pallollinen taito on hyvällä mallilla.
  • Maajoukkueen vakiokasvot Lauri Stenfors ja Pyry Luukkonen takaavat sen että saadaan tehdä täysi päivätyö omien maaliemme eteen. Samalla meidän oman puolustuksen täytyy olla hyvällä tasolla ja viimeistelyn kliinistä. Sillä tavalla meillä on hyvät mahdollisuudet taistella voitosta.

  TPS – Steelers Turun Marli Areenalla maanantaina 18.12 kello 18.30. Ottelua voit katsella kotona maksullisesta palvelusta osoitteessa http://www.fanseat.com/event/5208 .

  Tagit: miehet  
    Takaisin