Yhdessä olemme steelers

  

 • Teräsmiehillä on edessään isojen panosten ottelu perjantaina. Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkue ylitti TPS-ottelun jälkeen kauden puolivälin. Toinen kierros alkaa vierailulla Sipooseen, jossa isäntinä toimii kauden alussa putoajaksi veikkailtu ÅIF.

   

  Teräsmiesten tappioputki kasvoi TPS:ää vastaan 11 ottelun mittaiseksi, kun vierasjoukkue haki hyvän ensimmäisen ja kolmannen erän turvin 4-9 voiton Elenia Areenalta. Steelers pelasi ottelussa surkean avauserän, käänsi ottelun yhden maalin peliksi toisessa erässä mutta vierasjoukkueen pukukoppimaali toisen erän lopulla tukahdutti kotijoukkueen toiveet voitosta. Kolmannessä erässä TPS pelasi kellosta aikaa pois pitämällä palloa ja jäädyttämällä pelin. Steelersin pitää nollata ottelu pian, sillä seuraava haaste on edessä heti perjantaina kun joukkue matkustaa Sipooseen sarjanousija ÅIF:n vieraaksi.

   

  ÅIF on pelannut kauden aikana divarissa hyväksi havaitsemallaan pelitavalla, sillä joukkue on tiedostanut rosterin kapeuden alusta asti ja lähtenyt puolustamaan tiiviisti omaa päätä ja iskemään vastaan aina kun vastustajan pallokontrolli ja keskialueen pelaaminen herpaantuu. Sipoolaiset tiputtavat karvauksen alle puolen kentän ja odottavat käytännössä vastustajan virheitä luottaen vastaiskupelaamisensa tuovan tarvittavat pisteet.

   

  Sipoolaisten puolustus ei ole kuitenkaan toiminut erityisen mallikkaasti kauden aikana, sillä joukkue on päästänyt eniten maaleja ja maaliero on tällä hetkellä lukemassa -50. Joukkueen kirkkain tähti on ollut jo 20 pistettä ensimmäisellä liigakaudellaan tehnyt Oliver Sillanpää. Kymmenestä tappiosta huolimatta ÅIF on sarjataulukossa Teräsmiehiä edellä, sillä kasassa on myös varsinaisen peliajan voitto Nokian KrP:stä, jatkoaikavoitto Tiikereistä ja jatkoaikatappio OLS:lle.

   

  Teräsmiesten synkkä kauden ensimmäinen puolisko toi sarjataulukkoon kolme pistettä juuri ÅIF:stä, kun kotiavauksessa Steelers kampesi viiden maalin tappioasemasta voittoon. Samanlaista ottelua on odotettavissa myös perjantaina, kun Teräsmiehet yrittävät puhkoa Sipoolaisten tiukan oman pään puolustuksen ja samalla välttää hyökkäyspäässä helppoja virheitä jotka johtavat vastaiskuun. 

   

  Alkukauden vire tarkoittaa myös sitä, että Teräsmiesryhmän pudotuspelit alkavat heti perjantaina. Sarjapaikan säilyttämiseen tarvitaan tällä hetkellä mieluiten vierasvoitot päävastustajista ÅIF:stä, Welhoista ja Tiikereistä. Suoran putoajan paikalta pois pääseminen toisi varmasti joukkueelle paljon energiaa loppukauden otteluihin, joten perjantain ottelut panos on erittäin suuri eteenpäin mentäessä.

   

  Päävalmentaja Petri Kemppainen odottaa tiukasti puolustavaa vastahyökkäysjoukkuetta vastaan perjantaina:

   

  “Huomenna ratkaisee tahto ja järkevä hyökkäyspään pelaaminen, keskialue täytyy ylittää huolellisesti jotta ÅIF ei pääse kääntämään peliä koska siinä he ovat erittäin hyviä. Luultavasti tulemme hallitsemaan palloa erittäin paljon joten myös pallollisen pelaamisen pitää olla erittäin fiksua. Ensimmäiseen erään lähdön tulee myös olla huomattavasti parempi kuin viime otteluissa. Pelaajien pitää olla järkevämpiä kuin valmentajan kommentit TPS-ottelun jälkeen, jos joku pahoitti mielensä niin nostetaan tässä käsi pystyyn ja pyydetään anteeksi omasta puolestani.”

   

  ÅIF - Steelers, Sipoon Areenalla perjantaina 29.11 kello 19.00.

   

    Takaisin