Yhdessä olemme steelers

  

 • Joukkueen peli on kypsynyt päävalmentaja Jussi Sihvosen komennossa. Kuva: Riku Hasari

  Steelersin miesten edustusjoukkueen runkosarja Salibandyliigassa on loppusilausta vailla valmis. Lauanataina viimeisessä kotiottelussa vieraaksi asettuu Happee Jyväskylästä ja keskiviikkona matka käy kohti Seinäjokea.

  Haastavat lähtökohdat ja murheellinen alkukausi saatiin selätettyä loistavasti ja joukkue sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa nousijalle varsin mainiolla sijalla 10. Matkaa viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevaan Indiansiin on 3 pistettä ja Koovee väijyy karsintapaikalla 4 pisteen päässä. Pisteitä on siis jaossa enää 4 kappaletta ja vaikka Teräsmiehet ovatkin tukevasti pudotuspelien ja pudotuskarsintojen välissä, on kaikki vielä mahdollista ja ei ole mitään syytä huokaista helpotuksesta puoleen tai toiseen. Työ jatkuu.

  Teräsmiehet katkaisivat orastavan tappioputken tiukassa paikassa huikaisevalla tavalla murskaamalla LASB:n paikallisottelussa lukemin 7-1. Yli tuhatpäinen Elenian yleisö näki Teräsmiehiltä sarjan kevätkaudelta tutun kypsän, taktisesti fiksun ja kliinisen esityksen. Joukkueesta ei sooloilijoita löydy ja uhrautuva puolustuspeli yhdistettynä maalivahtikaksikko Aaltonen-Vahtokariin takaa, että joukkue taistelee voitosta jokaisessa ottelussa.

  Timo Johansson oli LASB-ottelun pisterohmu tehoilla 2+2 ja maaleja Timolla onkin plakkarissa jo mukavat 25 kappaletta yhteistehojen ollessa 25+10=35. Kaksi muuta hyökkäyksen kärkihahmoa kuluvalla kaudella, Iiro Nurminen (17+18=35), sekä Nico Jonaeson (17+15=32) ovat nakutelleet myöskin tehoja ja näyttäviä osumia tasaisesti läpi kauden. Teemu Metsälä (14+12=26) on ollut koko liigankin tasolla katsottuna aivan puolustajien pistepörssin kärkipäässä hyvillä otteillaan ja esiin täytyy nostaa myös kesken kauden mukaan tullut ja vain 9:ssä ottelussa esiintynyt Tuomas Mikkola (3+5=8), joka on myös intoutunut lähes piste per peli tahtiin.

  Vastaan asettuu siis Happee, joka taistelee tiukasti neljännen sijan oikeuttamasta pudotuspelien kotiedusta. Jyväskyläläiset ovat olleet vakuuttavassa vireessä viime aikoina ja voittaneet kolme viimeisintä otteluaan. Edellinen voitto Indiansista oli tiukka vääntö, mutta sitä edellisessä ottelussa Happee murskasi M-Teamin peräti lukemin 17-0, joten kertokoon se omaa kieltään joukkueen maalintekopotentiaalista. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi pistejakoon lukemin 6-6.

  Happeen suurin tähti on edelleen kohtalaisen tuore miesten maailmanmestari ja MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Peter Kotilainen (36+28), joka löytyy sarjan pistepörssistä sijalta kaksi. Nuorin Kotilaisten veljeksistä on ollut varsin hyvässä vireessä myös viime pelit, tästä osoituksena kolmen viime pelin tehosaldo 11+4. Tulitukea Peterille antavat erityisesti veljet Panu ja Paul sekä erittäin kokenut ja vaarallinen ykköskenttä Juuso HeikkinenPetri KaukoVeli-Matti Hynynen. Puolustuspään liiderinä toimii kovan laukauksen omaava Otto Tikka.

  Tervetuloa kannustamaan Teräsmiehiä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa! Lauantaina on mahdollisuus viettää todellinen salibandypäivä, kun klo 15 Hattulan Juteinikeskuksella käydään ensin naisten edustusjoukkueen liigataisto, niin ikään Happeeta vastaan.

  Tagit: miehet  
    Takaisin