Yhdessä olemme steelers

  

 • Timo Johansson iski tärkeän osuman tutun ylivoimakuvion päätteeksi. Kuva: Riku Hasari

   

  Steelersin miesten edustusjoukkue otti tärkeän voiton Esport Oilersista lauantaina, kun vierasjoukkue taipui tiukan taistelun jälkeen lukemin 3-2 (1-0, 0-2, 2-0). Kotijoukkueen voiton avaimina voidaan pitää maalivahti Pasi Järvisen loistavia otteita sekä uhrautuvaa puolustuspeliä.

   

  Ensimmäisessä erässä Steelers noudatti omaa pelisuunnitelmaansa ja otti tempoa pelistä pois. Kotijoukkue loi paljon maalintekopaikkoja, mutta vieraat pääsivät kääntämään peliä vaarallisesti. Molemmat maalivahdit esittivät parastaan ja erän ainoan maalin iski Aleksanteri Ihalainen Daniel Megyaszain syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin siis kotijoukkueen 1-0 johdossa.

  Toisessa erässä hidastempoine

  n peli ja tarkka puolustustaistelu jatkui molempien joukkueiden pyrkiessä huolelliseen pallolliseen peliin. Severi Korhonen toi vieraat tasoihin vapaalyönnistä kotijoukkueen viisikon nukkuessa miesvartioinnissaan. Steelersille tarjottiin illan ensimmäistä ylivoimaa Sylvester Raikamon estämisjäähyn myötä. Kotijoukkue ei onnistunut ylivoimassaan vaan Oilers kuittasi lähes heti alivoimansa jälkeen, kun Riku Holopaisen laukaus pienestä kulmasta painui maaliin. Toiselle erätauolle siis vieraiden johtaessa 1-2.

   

  Kolmannessa erässä Teräsmiehet saivat luotua hyvän kirin, mutta vieraiden maalilla torjunut Joonas Kaltiainen otti lukuisia hyviä torjuntoja erän alkupuolella. Lopulta Ville Lastikka kuitenkin toi kotijoukkueen tasoihin Markus Siprosen syötöstä. Trilleriksi muodostunut ottelun loppu sai kruununsa vieraiden Onni Piiparisen istuessa jäähyaitiossa Nico Jonaesonin löydettyä Timo Johanssonin tutulta paikaltaan maalin edestä. Teräsmiehet pyrkivät lopun ottelun pelaamaan pallolla aikaa pois kellosta Oilersin karvatessa ylhäältä. Vieraiden kiri päättyi lopullisesti Matias Kaartisen estämisjäähyyn viisi sekuntia ennen loppua.

   

  Teräsmiehille siis viimein kolmen maalin tappion jälkeen maalin voitto, joka helpottaa taistelua sarjan häntäpään joukkueiden kesken. Tamperelainen Koovee voitti lauantaina SalBan Raumalla käydyssä ottelussa, joten Teräsmiesten ero putoamisrajaan on taas kolme pistettä. Suoran säilyjän paikkakin on jälleen ulottuvilla, sillä ero karsintarajan yläpuolelle on myös kolme pistettä.

   

  Päävalmentaja Jussi Sihvonen ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun jälkeen:

  -Lähelle on päästy viime otteluissa ja se on ollut vähän koko tämän kauden kuva, kun pisteitä on pitänyt ottaa niin jotain on tapahtunut. Kyllä tämä maistuu erittäin hyvältä että kerrankin näin päin.

   

  -Peli kokonaiskuvana noudatti hyvin pitkälti sitä suunnitelmaa joka meillä oli, puolustimme tiiviisti ja iskettiin vastaan. Tapettiin pelistä myös tempoa tarkoituksella koska Oilers on erittäin hyvä vastaiskujoukkue.

   

  -Maalipaikkoja oli paljon, mutta jos tekee kolme niin ei siellä ihan kaikki ole mennyt sisään. Vastustajan maalilla Kaltiainen pelasi myös loistavan pelin.

   

  Teräsmiesten pelit jatkuvat 24.2 Elenia Areenalla, kun vastaan astelee Westend Indians. Tule kannustamaan kotijoukkue seuraavaan voittoon!

    Takaisin