Yhdessä olemme steelers

  

 • Jose Takala naulasi Teräsmiesten ensimmäisen voiton. Kuva: Esa Takalo

  Steelersin miesten edustusjoukkue kävi keskiviikkona onnistuneella ryöstöretkellä Tikkurilan Urheilutalolla, kun kotijoukkue Tiikerit kaatui lukemin 4-5 (3-2, 0-2, 1-1). Jännittävänä säilynyt ottelu ratkesi lopulta vierasjoukkueelle ylivoimamaalilla vain reilu minuutti ennen loppua.


  Teräsmiehet saivat otteluun loistavan startin, kun Veeti Hiltunen löysi pitkällä syötöllä alkukauden komeetta Santeri Korhosen maalin kulmalta täysin vapaana. Vain muutama minuutti tämän jälkeen P22-joukkueen kapteeni Tuomas Vaha kiitti vastuusta edustusjoukkueessa tarjoillen vastahyökkäyksestä Patrik Salmensaarelle laukaisupaikan, josta maalintekijä ei erehtynyt. Steelers kuitenkin menetti otteen pelistä ehkä alkukaudelle ominaisella tavalla ja Tiikerit iski ensimmäiseen erään kolme maalia 2 minuutin ja 50 sekunnin aikana. Näissä lukemissa poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle.


  Tasatilanteissa edettiin aina toisen erän puolivälin yli, kunnes kotijoukkue Tiikerit otti jäähyn, jonka aikana Jose Takala veivasi jo kauden toisen ilmaveivimaalin kotijoukkueen maalin takaa. Vain muutama minuutti tasoitusmaalin jälkeen Tiikerien pallollisen hallintajakson päätteeksi Robert Wlasoff tulitti suoraviivaisen vastahyökkäyksen päätteeksi pääsarjauransa ensimmäisen maalin ja vierasjoukkueen johtoasemaan.
  Kolmannessa erässä Steelers pyrki alkuun jäädyttämään peliä pallollisena, mutta muutaman vaihdon jälkeen Tiikerit otti pallonhallinnan ja ottelun hallintaansa lähes tyystin. Kotijoukkue pyöritti pitkiä hyökkäyksiä, vaihtoi maltillisesti pallolla ja loi hyviä maalintekotilanteita eikä Teräsmiehet muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta päässyt omaan peliinsä kiinni. Lopulta pitkän hallintajakson päätteeksi Leevi Loippo toi Tiikerit tasoihin hyvällä laukauksellaan. Tasoitusmaalin jälkeen Tiikerit jatkoivat painostamista, mutta maalinteko ei onnistunut edes ylivoimalla, jonka Teräsmiehet tappoivat uhrautuvasti.


  Ratkaisu ottelulle saatiin lopulta pallopeleille klassisella tavalla, kun Tiikerit ei omista paikoistaan onnistunut johtomaalia tekemään. Kotijoukkueen tasoihin tuonut Leevi Loippo otti turhan hyökkäyspään jäähyn työntämällä Veeti Hiltusta selästä laidan lähellä. Vierasjoukkueen tehokas ylivoima kiitti mahdollisuudesta, kun Nuutti Kouhian syötöstä Jose Takala laukoi vierasjoukkueen maalin johtoon reilu minuutti ennen päätössummeria. Tiikerit ottivat heti maalin jälkeen aikalisän ja yritti kuudella miehellä tasoitusmaalia, mutta Teräsmiehet osoitti ensimmäistä kertaa kauden aikana joukkueen todellista luonnetta ja piti kotijoukkueen hyviltä tekopaikoilta kaukana. Pienen lopputaistelun jälkeen Steelersille kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto, joka tulee varmasti tarpeeseen itseluottamuksen kannalta.


  Päävalmentaja Ville Into summasi ottelua tyytyväisenä, mutta muistutti että kausi on pitkä ja kehitettävää löytyy edelleen:


  ”Pistetili auki kauden ehjimmällä suorituksella. Maltettiin olla pallolla ja karvauspelaaminen oli hyvällä tasolla. Pallon kanssa virheet olivat myös vähissä tänään. Kehitettävää viisikon pelaamisessa on edelleen paljon, mutta ollaan otettu taas yksi steppi eteenpäin ja mikä tärkeintä niin ollaan oikealla polulla.”


  ”Tänään oli P22 ja P19 -joukkueista nuoria mukana viisi kappaletta ja hienoja otteita pojat esittivät. Nostetaan lopuksi vielä erikoistilannepelaaminen esiin, tänään onnistuttiin molemmilla ylivoimilla ja tapettiin meidän ainut alivoima”, Into päättää.


  Teräsmiesten pistepotti on siis avattu ja seuraavaksi vastaan asettuu Kirkkonummen Rangers lauantaina 8.10 Iittalan Kauhujen talossa!

    Takaisin