Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Päävalmentaja Ville Into.

  Teräsmiehet aloittavat lauantaina uudestaan nimetyn Inssi-Divarin kauden kotiottelulla Porin Karhuja vastaan Iittalan legendaarisessa Kauhujen Talossa. Liigasta tippuminen ja haastavaksi osoittautunut joukkueen kasaaminen ovat vaikeuttaneet edustusjoukkueen valmistautumista kauteen, mutta kauden lähestyessä oikea tasapaino ja toimintatavat ovat löytyneet joukkueen kehittämiselle.

  ”Joukkueen kasaamisessa on ollut työmaata. Opiskelupaikkojen saaminen muualta ja erilaiset arkikiireet siviilielämässä rokottivat pelaajamäärää. Nyt tehdään tiiviimpää yhteistyötä seuran P22-joukkueen kanssa ja olemme todenneet molempien valmennustiimien kanssa, että anti on hedelmällistä. Kesän harjoittelu sujui kuitenkin haasteista huolimatta hyvin fysiikkavalmentaja (Pasi) Perkiömäen opeilla”, päävalmentaja Ville Into summaa.

  Fliigasta putoamisen jälkeen seurassa tiedettiin, että ovi tulee käymään ulospäin ja lopulta pelaajistosta poistui useita runkopelaajia. Markus Siprosen siirtyminen Happeeseen on yksittäisen pelaajan puuttumisena varmasti suurin lovi koko seurassa, mutta lopulta runkopelaajista poistui Teuvo Kinnunen, Pieti Alatalo, Ville Ranki, Pietari Jääskeläinen, Pasi Järvinen, Jarno Mäkinen, Pyry Kauppinen, Valtteri Molkka, Juuso Woivalin, Joonas Viitanen ja Aleksi Hiltunen. Uusien pelaajien etsintään on panostettu, mutta fakta on se, että Teräsmiehet lähtee nuorentuneella ja kokemattomammalla ryhmällä kauteen.

  ”Kauden alussa ei varmasti näytetä vielä parasta Steelersiä. Täytyy muistaa, että joukkue muuttui paljon ja pelaajia tuli sisään erilaisista toimintaympäristöistä. Nyt hitsaudutaan yhteen, iskostetaan pelitapaa ja kehitytään yhdessä. Nämä asiat vievät väkisinkin oman aikansa, mutta potentiaalia isoon kasvuun on paljon joukkueessa”, Into summaa.

  Vastustajajoukkue Karhut tippui viime kaudella Steelersin ohella Fliigasta, kun uuden sarjajärjestelyn jälkeen runkosarjan kolmanneksi viimeinen joukkue sijoitettiin Divarin playoffeihin. Karhut taipui lopulta viidennessä ottelussa helsinkiläiselle Hawksille, joka sinetöi varmasti valtavan pettymyksen porilaisille.

  Vastus ensimmäisessä ottelussa tulee silti olemaan varmasti Divarin kärkipään joukkue, vaikka Karhut menettivätkin suurlupaus Juuso Aholan Nokian KrP:lle. Teräsmiesten tavoite on lähteä tavoittelemaan omaa potentiaalin yläpäätään ja alkaa luomaan uutta kulttuuria joukkueeseen.

  ”Isoimmat tavoitteet löytyvät pelaajakehityksestä. Tavoitteena on saada pelaajia kehittymään kauden aikana ja sitä kautta nostamaan tasoaan. Kuulostaa aika kliseeltä, mutta tähän panostetaan paljon tulevalla kaudella. En näe joukkueen pelitapaa läheskään yhtä tärkeänä, kuin sitä että pelaajat kehittyvät itse ratkomaan pelillisiä ongelmia kentällä ja mukautumaan eri tilanteisiin. Tuloksellisesti näen, että pelaamme ensi kaudellakin samassa sarjassa joka on hyvä kehittymisympäristö meidän nuorille pelaajille.”

  Teräsmiehet toivottavat kaikki tervetulleeksi Kauhujen Taloon lauantaina ja lupaa sitoutuneen, nälkäisen ja yhtenäisen kotijoukkueen taistelemaan sarjapisteistä!

  Steelers – FBT Karhut, lauantaina 17.09.2022 kello 17 Iittala-hallissa.

    Takaisin