Yhdessä olemme steelers

  

 • Kuvateksti: Teräsnaisten uusi päävalmentaja Mika Mäkelä harjoituksia vetämässä.

  Steelersin naisten edustusjoukkue valmistautuu tulevaan Divari-kauteen uudistuneella joukkueella. Naisten B-liigasta putoaminen ei ole ihanteellinen tapa lopettaa kautta, mutta uuden alun myötä tunnelma on myös vapautunut. Lisäksi sarjaporrasta alempana omien junioreiden esiinmarssi tulee astetta mielekkäämmäksi.

  Naisten valmennuksessa vetovastuun on kesän kuluessa ottanut Steelersin kokenut juniorivalmentaja Mika Mäkelä. Mäkelälle pesti oli luontevaa jatkoa, sillä hän on astui siihen suoraan Steelersin vanhimpien tyttöjunioreiden T18-joukkueen valmentajan paikalta.

  ”Kesästä on jäänyt todella hyvä fiilis. Kaikkineen olen ottanut pestin vastaan hyvällä ja innokkaalla mielellä. Uutta haastetta, mutta samalla kuitenkin esimerkiksi paljon tuttuja pelaajia joukkueessa”, Mäkelä kertoo.

  Mäkelä on seurannut naisten joukkuetta läheltä jo aiemmin, kun T18-joukkue on tehnyt naisten kanssa tiivistä yhteistyötä. Kuluneen kesän vanhimmat juniorit ja edustusjoukkue ovat treenanneet yhdessä, ja moni pelaaja tulee pelaamaan kaudella sekä naisten Divaria että junnupelejä.

  ”Kuntopuolta on kehitetty, samoin pelitapaa edelleen. Siinä on rakennettu paljon vanhankin päälle, mutta on viety asioita eteenpäin. Lisäksi on panostettu henkilökohtaisen taidon kehittämiseen, minkä näen tässä tärkeänä, kun pelaajista suuri osa on kuitenkin vielä nuoria.”

  Mäkelä kuvailee itseään pelaaja- ja joukkuelähtöiseksi valmentajaksi.

  ”Olen mielestäni kannustava, pyrin saamaan kunkin pelaajan vahvuudet joukkueen hyväksi. Siinä varmaan isoimmat vahvuudet.”

  Naisten edustusjoukkueen vahvuuksina Mäkelä näkee samaan aikaan kokemuksen ja nuoruuden. Joukkue muuttui B-liigasta putoamisen jälkeen paljon; viime kauden joukkueesta on toistaiseksi ringissä vain muutamia pelaajia. Joukkueeseen ovat palanneet kenttäpelaajat Veera Pellikka ja Marika Ojala sekä maalivahti Viivi Laine, jotka ovat tuoneet mukanaan kokemusta liigasta ja Divarista.

  ”Joukkueessa on kohtuu monta pelaajaa, joilla on kokemusta kovista peleistä, mutta silti joukkue on nuori, mikä tarkoittaa sitä, että potentiaali on iso. Ja joukkue on äärettömän motivoitunut treenaamaan, se on iso plussa.”

  Joukkueella on heti edessään kova koitos sarjauudistusten vuoksi.

  Tulevalla kaudella omassa lohkossa pitää olla sijoilla 2-3, jotta pelit Divarissa voivat jatkua myös seuraavalla kaudella. Lohkopelien jälkeen edessä on vielä ristiinkarsintaa toisen lohkon joukkueiden kanssa. Tuleva kausi on siis tietynlainen siirtymäkausi naisissa. A-liigasta ei alkavan kauden päätteeksi putoa yksikään joukkue. B-liigasta sen sijaan neljä viimeistä siirtyvät kauden päätteeksi valtakunnalliseen Divariin.

  Mäkelä näkee tavoitteet selvästi:

  ”Oman pelitavan ja pelaajien kehittäminen, ja sitä kautta tulos eli sarjapaikka seuraavaksi vuodeksi Divariin.”

  ”Me olemme kyvykäs joukkue, uskon että päädymme lohkossa sijoille 2-3 ja sitä kautta klaaraamme tien jatkoon.”
   

    Takaisin