Yhdessä olemme steelers

  

 • Steelersin hallitus on päättänyt irtisanoa seuraa viisi vuotta luotsanneen Noora Lavosen. Irtisanomisen perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Uutta toiminnanjohtajaa ei näin olla hetkeen palkkaamassa. Lavonen aloitti Steelersin toiminnanjohtajana vuonna 2015.

  ”Seura lakkautti vuosi sitten keväällä urheilutoimenjohtajan vakanssin talouden tasapainottamiseksi. Sen jälkeen taloutta ei ole saatu niin hyvälle mallille, että meillä olisi nyt muita vaihtoehtoja. Koronan sulkutoimet ovat yksi iso tekijä tässä, mutta niin kuin on aikaisemmin useaan otteeseen ruodittu, niin taloudessa on ollut muutenkin korjattavaa”, sanoo Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen.

  Irtisanomiseen päädyttiin, koska vaadittavan lomautuksen kesto olisi ollut kohtuuttoman pitkä.

  ”Näin molemmilla osapuolilla on mahdollisuus järjestellä asioita ja siirtyä eteenpäin suunnitelmallisesti”, Hiltunen sanoo.

  Steelersin pari kuukautta sitten aloittanut hallitus on panostanut seuran taloustilanteen oikaisemiseen muun muassa neuvottelemalla velkojien kanssa maksuaikaa ja keräämällä rahaa. Yhdessä olemme Steelers -kampanja on onnistunut erinomaisesti, mukaan on saatu 28 yhteistyökumppania.

  ”Se, mitä ollaan hallituksessa pyritty tekemään, on onnistunut mielestäni hyvin. Se on yksi asia, ja toinen on sitten se, että riittääkö se yksin vai pitääkö kuluja karsia, ja tässä kohdassa vastaus on että pitää. Tämä ratkaisu on siis pakko tehdä, muuten kustannukset on jo ajettu aika lailla minimiin.”

  Hiltusen mukaan Lavosen asenteesta seuratyöhön kertoo se, kuinka sitoutuneesti hän on toiminut uuden hallituksen tukena menneet pari kuukautta.

  ”Noora on tehnyt loistavaa työtä valmistellessaan hallitusta tähän muutokseen muun muassa listaamalla tehtäviä ja hoitamalla keskeneräisiä töitä valmiiksi, jotta tehtävien jakaminen helpottuisi.”

  Toiminnanjohtajan tehtävät jaetaan nyt hallituksen jäsenten sekä toimiston työntekijän kesken. 

  ”Tässä ison hallituksen etu tulee osaltaan esiin”, Hiltunen sanoo.

  Steelersin hallituksessa on varajäsenet mukaan lukien 12 jäsentä.

  Vaikka toiminnanjohtajan irtisanominen on kiistatta askel taaksepäin, Hiltusen mukaan se on samalla askel eteenpäin. Uusi hallitus on pyrkinyt saamaan kokonaiskuvaa seuran toiminnasta ja purkanut sitä palasiksi vähän kerrassaan.

  ”Tavoitteena on laittaa seuran perusta kuntoon. Ja aikeissa on ilman muuta tulevaisuudessa palkata uusi toiminnanjohtaja. Silloin toimi tulee olemaan hieman nykyisen kaltainen, mutta kuitenkin huolellisemmin suunniteltu vastaamaan seuran tarpeita täysimääräisesti.”

  Lavonen ymmärtää ratkaisun, johon seuran hallitus päätyi, eikä se tullut hänelle yllätyksenä.

  ”Totta kai Steelers tai muutkaan urheiluseurat eivät ole olemassa ensisijassa siksi, että niissä ylläpidetään työpaikkoja, vaan ne on rakennettu urheilun, harrastamisen ja ihmisten välisen kohtaamisen vuoksi. Siksi tässä on pakko nyt vain katsoa eteenpäin”, Lavonen sanoo.

  Hän sanoo jatkavansa uusiin haasteisiin ”yrittäjyyden polulla”. Steelersissä hän tulee olemaan mukana vapaaehtoisena toimijana.

  ”Steelers-sydän jatkaa sykkimistään, joten halleilla varmasti törmätään, kunhan korona hiukan tästä helpottaa”, Lavonen sanoo.

  ”Haluan kiittää kaikkia joukkueiden toimihenkilöitä, jäseniä, yhteistyökumppaneita sekä työkavereita hienosta matkasta, vaikka tällaisissa merkeissä lopetetaankin nyt.”

  Lavosen mukaan seura on tärkeä harrastajille ja alueelle, ja siksi hän aikoo antaa kaiken tukensa Steelersille myös jatkossa.

  ”Hallitus tekee duunia ‘kolmessa vuorossa’, ja heitänkin jäsenille ja vapaaehtoisille palloa siinä, että pienikin apu seuran hyväksi auttaa Steelersiä eteenpäin. Huolehditaan kaikkien jaksamisesta ja jaetaan vastuuta leveämmille harteille!” Lavonen sanoo.

  Arto Hiltunen toivottaa Lavoselle onnea matkaan: ”Tässä kohdassa halutaan kiittää Nooraa yhteisestä ajasta ja seuratyöstä, jota Noora on tehnyt jäseniään kohtaan täydellä sydämellä.”
   

    Takaisin